Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jakby ktoś chciał polerować aluminium :kox:

Opublikowano

Gracjan widzę że masz Marolexa, nie sprawdził Ci się jako pianownica ?

Opublikowano
Gracjan widzę że masz Marolexa, nie sprawdził Ci się jako pianownica ?

Mam PA pod Karchera :wink: W ręcznych pianownicach przeraża mnie to pompowanie:decayed:

Opublikowano

Gracjan - jesteś pozytywnie "chory" patrząc na Twoją relację...

Fajne mosz te auto i szacun za chęci.... zajeb_ście wyszło

W Tychach pochmurno i ciemno, więc ograniczyłem się dzisiaj do odkurzania środka + AutoGlym na plastiki na żółtej gąbce Megsa w moim Fałweju....

Pozdro i trzymaj tak dalej !!!

Opublikowano

Pany jest wszystko co potrzebne? Co sądzicie o zestawie - praca ma być łatwa(nie jestem maniakiem ale coś potrafie) i efekt ma być wart wydanych pieniędzy...

BILT HAMBER AUTO CLAY SOFT

DODO JUICE LIME PRIME

COLLINITE 845

VALETPRO POSEIDON CARNAUBA WASH

CHEMICAL GUYS Rękawica z mikrofibry

GLIPTONE FULL ZESTAW DO ZANIEDBANEJ SKÓRY

AUTOGLYM INTERIOR SHAMPOO

BLACKFIRE INTERIOR PROTECTANT 591 ML Satyna

VALETPRO BLUE GEL WHEEL CLEANER

MEGUIARS SOFT FOAM APPLICATOR PAD 2 PACK

COBRA Gold Plush Jr. Microfiber Towel - żółta / 40cm x 40cm

MEGUIARS EVEN COAT 2 PACK

CHEMICAL GUYS MIRACLE DRYER

Opublikowano

Dodaj jeszcze jakiegos smolniaka.

Najlpiej Prickborta.

Opublikowano

Siema

Pamietasz moje auto od AZ'etów?

Opublikowano

Panowie zaczynam zabawę z detailingiem przez zabezpieczenie autka przed zimą. Ogólne zasady znam z teorii bo trochę poczytałem na "Kosmetyce aut". Postanowiłem że zabiorę się za auto przed zimą. W moim wątku są opisane następujące kroki, które zamierzam wykonać. Czy jakieś kroki w tym zestawieniu są bezsensowne, co warto jeszcze zrobić? Żeby nie robić bałaganu proszę abyście udzielali mi rad w tym wątku:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-73/a4-b6-awx-avant-zwyczajna-czarnula-pierwsza-246267/

Za rady z góry serdecznie dziękuję

Opublikowano

Ponoc szczotka Vikan'a jest dobra. Zamierzam ja kupic przed zimą.

Opublikowano

Też słyszałem o Vikanie coś w tamtym roku że dobra:wink:

Ja będę starał się ograniczać jazdę a głównie postój jak będą opady śniegu, chyba najlepszy sposób :decayed:

Opublikowano

ogranicz używanie auta "do zera":grin:

Opublikowano

Gracjan, ja to prawie robie miesięcznie tyle co ty rocznie, więc ci wierze :)

Tez chciałbym mniej używać auta, niestety u mnie jezdzi codziennie.

Ja sobie zamòwie jeszcze ze 2 skrobaczki murska, wiec razem ze szczotka vikana i sprayem do odmrarzania szyb będzie zestaw idealny.

Opublikowano

Którą konkretnie szczotę macie na myśli ?

Opublikowano

Panowie co za wosk radzicie na zimę - musi być wytrzymały, no i dać efekt "wet look", który dodatkowo wzmocnię Sealem. Ogólnie polecono mi Finish Kare #2685 (taki wzięłem, mogę bez problemu go wymienić), lecz niektórzy mówią że może być za słaby na zimę. Pacjent ma czarny głęboki lakier i chcę go podkreślić. Przed położeniem wosku chcę zrobić korektę. Co polecacie - Collinite 476 czy może FK 1000p z tym że ten drugi to chyba pełen syntetyk jest a pierwszy oparty jest na Carnubie. Fk #2685 też jak Colli jest naturalny. Czy może ktoś definitywnie rozwiać moje wątpliwości co będzie lepsze? Ewentualnie zaproponować coś innego?

Opublikowano
Panowie co za wosk radzicie na zimę - musi być wytrzymały, no i dać efekt "wet look", który dodatkowo wzmocnię Sealem. Ogólnie polecono mi Finish Kare #2685 (taki wzięłem, mogę bez problemu go wymienić), lecz niektórzy mówią że może być za słaby na zimę. Pacjent ma czarny głęboki lakier i chcę go podkreślić. Przed położeniem wosku chcę zrobić korektę. Co polecacie - Collinite 476 czy może FK 1000p z tym że ten drugi to chyba pełen syntetyk jest a pierwszy oparty jest na Carnubie. Fk #2685 też jak Colli jest naturalny. Czy może ktoś definitywnie rozwiać moje wątpliwości co będzie lepsze? Ewentualnie zaproponować coś innego?

Wosk na zimę ma chronić lakier a nie podkreślać głębie lakieru, skoro zrobisz 100m i auto będzie uwalone przez błoto śniegowe na drodze, to jaki to ma sens. Ja mam Duragloss #601 + #111

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...