Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pany jaki polecacie środek do czyszczenia białych felg ? W miarę łagodny a skuteczny aby nie naruszyć powłoki białej farby i jaka szczotka do tego ? Również w miarę delikatna.

A powiedz mi jaka jest różnica między białą a srebrną felgą ? :wink:

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Pany jaki polecacie środek do czyszczenia białych felg ? W miarę łagodny a skuteczny aby nie naruszyć powłoki białej farby i jaka szczotka do tego ? Również w miarę delikatna.

w sumie to żadna heh, zapytam inaczej: dobry środek do czyszczenia felg? taki, który bezpośrednio nakłada się na felge, bez potrzeby rozrabiania w wodzie. :D

Opublikowano

w sumie to żadna heh, zapytam inaczej: dobry środek do czyszczenia felg? :D

Tak też myślałem :decayed: DO odszczurzania to IronX, Aluminium cleaner, Blue Gel i tym podobne ostre środki, do pielęgnacji zabezpieczonych felg dobry jest Bilberry.

Jeśli chodzi o szczotki to chyba numerem jeden jest Daytona, do tego pędzelek np. ValetPro, można jeszcze pokusić się o szczoteczki Mothersa, zadowolony z nich jestem :wink:

Opublikowano

w sumie to żadna heh, zapytam inaczej: dobry środek do czyszczenia felg? :D

Tak też myślałem :decayed: DO odszczurzania to IronX, Aluminium cleaner, Blue Gel i tym podobne ostre środki, do pielęgnacji zabezpieczonych felg dobry jest Bilberry.

Jeśli chodzi o szczotki to chyba numerem jeden jest Daytona, do tego pędzelek np. ValetPro, można jeszcze pokusić się o szczoteczki Mothersa, zadowolony z nich jestem :wink:

Dzięki wielkie Gracjan :good:

Opublikowano

hejneken jak Cię stać to kup ten środek: POORBOY'S WORLD SPRAY AND RINSE WHEEL CLEANER WYCZYŚCI KAŻDĄ FELGĘ GRATIS MIKROFIBRA - ShowCarShine - Detailing Shop

nie jest tani, ale jak spryskasz felgę i po kilku minutach spłukać wodą to szczotkowanie jest symboliczne (ja nawet nie szczotkuję a tylko delikatnie gąbką przejadę):wink:

Opublikowano

APC w proporcji 1:5 to raczej za bogato do czyszczenia kokpitu ?

Opublikowano

1:10 będzie dobry :wink:

Opublikowano

Naoglądałem się testów Antifoga od 4nano i z racji nadchodzącej zimy postanowiłem sobie takiego sprawić:wink:

Dzisiaj sam go przetestowałem i jest całkiem spoko.

Warunki mojego małego testu:

-auto wychłodzone po nocy

-mżawka i ogólne wilgotno fc**j

-temp ok 5-6*C

Wyłączyłem nawiew i zapakowałem 2 pasażerów, kawałek szyby gdzie nie był nałożony Antifog w zasadzie od razu zaparował, reszta 100% przejrzystości:kox:

Cały czas bez nawiewu, dopiero po kilku minutach reszta szyb zaczęła zachodzić mgłą, ale naprawdę delikatnie - na tyle że wystarczyło włączyć nawiew dosłownie na chwilę i znów mamy przejrzyste szyby:kox:

Generalnie gdyby nie średnia aplikacja (zostawia lekkie smugi, chyba że robiłem coś źle:co:), to specyfik warty swojej ceny, zwłaszcza że bardzo wydajny. Zobaczymy jeszcze jak z trwałością tej powłoki, chociaż chyba nieco ją osłabiłem polerując mikrofibrą żeby pozbyć się smug:kwasny: Ode mnie ma 9/10:wink:

20121109_155930.jpg?t=1352489716

A to filmy z KosmetykaAut, myślę że autor się nie obrazi że je tu wrzucę:naughty:

Opublikowano
Naoglądałem się testów Antifoga od 4nano i z racji nadchodzącej zimy postanowiłem sobie takiego sprawić:wink:

Dzisiaj sam go przetestowałem i jest całkiem spoko.

Warunki mojego małego testu:

-auto wychłodzone po nocy

-mżawka i ogólne wilgotno fc**j

-temp ok 5-6*C

Wyłączyłem nawiew i zapakowałem 2 pasażerów, kawałek szyby gdzie nie był nałożony Antifog w zasadzie od razu zaparował, reszta 100% przejrzystości:kox:

Cały czas bez nawiewu, dopiero po kilku minutach reszta szyb zaczęła zachodzić mgłą, ale naprawdę delikatnie - na tyle że wystarczyło włączyć nawiew dosłownie na chwilę i znów mamy przejrzyste szyby:kox:

Generalnie gdyby nie średnia aplikacja (zostawia lekkie smugi, chyba że robiłem coś źle:co:), to specyfik warty swojej ceny, zwłaszcza że bardzo wydajny. Zobaczymy jeszcze jak z trwałością tej powłoki, chociaż chyba nieco ją osłabiłem polerując mikrofibrą żeby pozbyć się smug:kwasny: Ode mnie ma 9/10:wink:

http://i1049.photobucket.com/albums/s389/michal_s87/20121109_155930.jpg?t=1352489716

A to filmy z KosmetykaAut, myślę że autor się nie obrazi że je tu wrzucę:naughty:

Jak dla mnie kosa. Gdzie nabyte?
Opublikowano

Michał, a jak przygotowałeś szybę pod anti foga ? AG CGP ? Czymś ścierałeś itd ?

Opublikowano
:banan::banan::kox::kox::kox:IMAG0320j_xnrpqhq.jpg
Opublikowano
:kox::kox::kox:
Opublikowano

Nie ma się co spuszczać jak zimę na półce będzie leżeć ;)

Sent from my Variophone

Opublikowano

Pany jest sens brać autoglym ultra deep shine mając już SRP ?

powoli muszę wosk położyć na zimę i zastanawiam się czy ten UDS ma sens :facepalm:

Opublikowano

u Mariusza w showcarshine.pl:hi:

---------- Post dopisany at 09:24 ---------- Poprzedni post napisany at 09:20 ----------

Michał, a jak przygotowałeś szybę pod anti foga ? AG CGP ? Czymś ścierałeś itd ?

Autoglym CGP na padzie z mikrofibry. A sama aplikacja antifoga płatkami kosmetycznymi (i tutaj nie polecam tych z biedronki:decayed:), a później po 20-30min przetarłem lekko mikrofibrą z krótkim włosiem, żeby pozbyć się smug:wink:

---------- Post dopisany at 09:25 ---------- Poprzedni post napisany at 09:24 ----------

Na bogato się tam bawicie na północy:naughty::kox::kox:

Opublikowano

u Mariusza w showcarshine.pl:hi:

---------- Post dopisany at 09:24 ---------- Poprzedni post napisany at 09:20 ----------

Autoglym CGP na padzie z mikrofibry. A sama aplikacja antifoga płatkami kosmetycznymi (i tutaj nie polecam tych z biedronki:decayed:), a później po 20-30min przetarłem lekko mikrofibrą z krótkim włosiem, żeby pozbyć się smug:wink:

---------- Post dopisany at 09:25 ---------- Poprzedni post napisany at 09:24 ----------

Na bogato się tam bawicie na północy:naughty::kox::kox:

Dzięki, trzeba będzie pomyśleć :decayed:

Opublikowano

Niestety malutka puszeczka:grin:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...