Gracjan Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Pany jaki polecacie środek do czyszczenia białych felg ? W miarę łagodny a skuteczny aby nie naruszyć powłoki białej farby i jaka szczotka do tego ? Również w miarę delikatna. A powiedz mi jaka jest różnica między białą a srebrną felgą ?
hejneken Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Pany jaki polecacie środek do czyszczenia białych felg ? W miarę łagodny a skuteczny aby nie naruszyć powłoki białej farby i jaka szczotka do tego ? Również w miarę delikatna. A powiedz mi jaka jest różnica między białą a srebrną felgą ? w sumie to żadna heh, zapytam inaczej: dobry środek do czyszczenia felg? taki, który bezpośrednio nakłada się na felge, bez potrzeby rozrabiania w wodzie.
Gracjan Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Pany jaki polecacie środek do czyszczenia białych felg ? W miarę łagodny a skuteczny aby nie naruszyć powłoki białej farby i jaka szczotka do tego ? Również w miarę delikatna. A powiedz mi jaka jest różnica między białą a srebrną felgą ? w sumie to żadna heh, zapytam inaczej: dobry środek do czyszczenia felg? Tak też myślałem DO odszczurzania to IronX, Aluminium cleaner, Blue Gel i tym podobne ostre środki, do pielęgnacji zabezpieczonych felg dobry jest Bilberry. Jeśli chodzi o szczotki to chyba numerem jeden jest Daytona, do tego pędzelek np. ValetPro, można jeszcze pokusić się o szczoteczki Mothersa, zadowolony z nich jestem
hejneken Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Pany jaki polecacie środek do czyszczenia białych felg ? W miarę łagodny a skuteczny aby nie naruszyć powłoki białej farby i jaka szczotka do tego ? Również w miarę delikatna. A powiedz mi jaka jest różnica między białą a srebrną felgą ? w sumie to żadna heh, zapytam inaczej: dobry środek do czyszczenia felg? Tak też myślałem DO odszczurzania to IronX, Aluminium cleaner, Blue Gel i tym podobne ostre środki, do pielęgnacji zabezpieczonych felg dobry jest Bilberry. Jeśli chodzi o szczotki to chyba numerem jeden jest Daytona, do tego pędzelek np. ValetPro, można jeszcze pokusić się o szczoteczki Mothersa, zadowolony z nich jestem Dzięki wielkie Gracjan
Tomasz Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 hejneken jak Cię stać to kup ten środek: POORBOY'S WORLD SPRAY AND RINSE WHEEL CLEANER WYCZYŚCI KAŻDĄ FELGĘ GRATIS MIKROFIBRA - ShowCarShine - Detailing Shop nie jest tani, ale jak spryskasz felgę i po kilku minutach spłukać wodą to szczotkowanie jest symboliczne (ja nawet nie szczotkuję a tylko delikatnie gąbką przejadę)
bigos_s Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 APC w proporcji 1:5 to raczej za bogato do czyszczenia kokpitu ?
Michał Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 Naoglądałem się testów Antifoga od 4nano i z racji nadchodzącej zimy postanowiłem sobie takiego sprawić Dzisiaj sam go przetestowałem i jest całkiem spoko. Warunki mojego małego testu: -auto wychłodzone po nocy -mżawka i ogólne wilgotno fc**j -temp ok 5-6*C Wyłączyłem nawiew i zapakowałem 2 pasażerów, kawałek szyby gdzie nie był nałożony Antifog w zasadzie od razu zaparował, reszta 100% przejrzystości:kox: Cały czas bez nawiewu, dopiero po kilku minutach reszta szyb zaczęła zachodzić mgłą, ale naprawdę delikatnie - na tyle że wystarczyło włączyć nawiew dosłownie na chwilę i znów mamy przejrzyste szyby:kox: Generalnie gdyby nie średnia aplikacja (zostawia lekkie smugi, chyba że robiłem coś źle:co:), to specyfik warty swojej ceny, zwłaszcza że bardzo wydajny. Zobaczymy jeszcze jak z trwałością tej powłoki, chociaż chyba nieco ją osłabiłem polerując mikrofibrą żeby pozbyć się smug:kwasny: Ode mnie ma 9/10:wink: A to filmy z KosmetykaAut, myślę że autor się nie obrazi że je tu wrzucę
Norbi Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 Naoglądałem się testów Antifoga od 4nano i z racji nadchodzącej zimy postanowiłem sobie takiego sprawićDzisiaj sam go przetestowałem i jest całkiem spoko. Warunki mojego małego testu: -auto wychłodzone po nocy -mżawka i ogólne wilgotno fc**j -temp ok 5-6*C Wyłączyłem nawiew i zapakowałem 2 pasażerów, kawałek szyby gdzie nie był nałożony Antifog w zasadzie od razu zaparował, reszta 100% przejrzystości:kox: Cały czas bez nawiewu, dopiero po kilku minutach reszta szyb zaczęła zachodzić mgłą, ale naprawdę delikatnie - na tyle że wystarczyło włączyć nawiew dosłownie na chwilę i znów mamy przejrzyste szyby:kox: Generalnie gdyby nie średnia aplikacja (zostawia lekkie smugi, chyba że robiłem coś źle:co:), to specyfik warty swojej ceny, zwłaszcza że bardzo wydajny. Zobaczymy jeszcze jak z trwałością tej powłoki, chociaż chyba nieco ją osłabiłem polerując mikrofibrą żeby pozbyć się smug:kwasny: Ode mnie ma 9/10:wink: http://i1049.photobucket.com/albums/s389/michal_s87/20121109_155930.jpg?t=1352489716 A to filmy z KosmetykaAut, myślę że autor się nie obrazi że je tu wrzucę Jak dla mnie kosa. Gdzie nabyte?
Gracjan Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 Michał, a jak przygotowałeś szybę pod anti foga ? AG CGP ? Czymś ścierałeś itd ?
variocustoms Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 Nie ma się co spuszczać jak zimę na półce będzie leżeć Sent from my Variophone
Pulpit Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Pany jest sens brać autoglym ultra deep shine mając już SRP ? powoli muszę wosk położyć na zimę i zastanawiam się czy ten UDS ma sens
Michał Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Jak dla mnie kosa. Gdzie nabyte? u Mariusza w showcarshine.pl:hi: ---------- Post dopisany at 09:24 ---------- Poprzedni post napisany at 09:20 ---------- Michał, a jak przygotowałeś szybę pod anti foga ? AG CGP ? Czymś ścierałeś itd ? Autoglym CGP na padzie z mikrofibry. A sama aplikacja antifoga płatkami kosmetycznymi (i tutaj nie polecam tych z biedronki:decayed:), a później po 20-30min przetarłem lekko mikrofibrą z krótkim włosiem, żeby pozbyć się smug:wink: ---------- Post dopisany at 09:25 ---------- Poprzedni post napisany at 09:24 ---------- :banan::kox:http://s6.ifotos.pl/img/IMAG0320j_xnrpqhq.jpg Na bogato się tam bawicie na północy:naughty::kox:
Gracjan Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Jak dla mnie kosa. Gdzie nabyte? u Mariusza w showcarshine.pl:hi: ---------- Post dopisany at 09:24 ---------- Poprzedni post napisany at 09:20 ---------- Michał, a jak przygotowałeś szybę pod anti foga ? AG CGP ? Czymś ścierałeś itd ? Autoglym CGP na padzie z mikrofibry. A sama aplikacja antifoga płatkami kosmetycznymi (i tutaj nie polecam tych z biedronki:decayed:), a później po 20-30min przetarłem lekko mikrofibrą z krótkim włosiem, żeby pozbyć się smug:wink: ---------- Post dopisany at 09:25 ---------- Poprzedni post napisany at 09:24 ---------- :banan::kox:http://s6.ifotos.pl/img/IMAG0320j_xnrpqhq.jpg Na bogato się tam bawicie na północy:naughty::kox: Dzięki, trzeba będzie pomyśleć
cptolgierd Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Bieniek To 50ml/g ? Bo w sv polskim go już nie ma :E
Bieniek Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Niestety malutka puszeczka:grin:
Rekomendowane odpowiedzi