Pucek Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Te wielkie pady mnie denerwują W sumie te pasty Sholla dużo droższe są niż Menzerna.. To wszysto to będzie tylko dla mojego użytku więc jakiś spektakularnych efektów się nie spodziewam, a że napyli to trudno Podobno FG400 dobrze się rozprowadza i jest bardzo tłusta więc mało pyli. Nie jeden chciał zaoszczędzić i zrobił tak samo, ale Ty płacisz więc potem będziesz płacił drugi raz za Scholla albo będziesz się wk***iał że wszystko jest w pyle Mam scholla i polecam!
Norbi Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Panowie czym usunąć smołe, czy tam drobiny asfaltu z nadkoli i boku auta. Dodam, że jest tego tyle, że glinką nie ma możliwości wyprowadzenia tego. Drugie pytanie, co to jest IPA której takie ilości używacie, to ten sam płyn którego używa sie do czyszczenia elektroniki? Może jakiś link do sklepu, czy tego produktu...?
cptolgierd Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Panowie czym usunąć smołe, czy tam drobiny asfaltu z nadkoli i boku auta. Dodam, że jest tego tyle, że glinką nie ma możliwości wyprowadzenia tego.Drugie pytanie, co to jest IPA której takie ilości używacie, to ten sam płyn którego używa sie do czyszczenia elektroniki? Może jakiś link do sklepu, czy tego produktu...? Smoła: Benzyna ekstracyjna, Decabit, MAC Prickbort 124 - do wyboru, do koloru. Osobiście najszybszym środkiem wg. mnie jest ten ostatni i nie drogi. (około 32 zł za litr) Tak, IPA służy do odtłuszczania powierzchni po korekcie, pozwala nam przekonać się ile to rys usunęliśmy, a ile pasta wypełniła. Często kładzie się go przed nakładaniem wosku, ale nie jest on cleanerem!
Fr0styyy. Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Te wielkie pady mnie denerwują W sumie te pasty Sholla dużo droższe są niż Menzerna.. To wszysto to będzie tylko dla mojego użytku więc jakiś spektakularnych efektów się nie spodziewam, a że napyli to trudno Podobno FG400 dobrze się rozprowadza i jest bardzo tłusta więc mało pyli. Nie jeden chciał zaoszczędzić i zrobił tak samo, ale Ty płacisz więc potem będziesz płacił drugi raz za Scholla albo będziesz się wk***iał że wszystko jest w pyle Mam scholla i polecam! No ale FG400 jest tłusta i prawie nie pyli z tego co zaobserwowałem, SF4000 też tłusta jest
variocustoms Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Frosty jesteś jak pijane dziecko we mgle Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip
P-U-M-A Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Te wielkie pady mnie denerwują W sumie te pasty Sholla dużo droższe są niż Menzerna.. To wszysto to będzie tylko dla mojego użytku więc jakiś spektakularnych efektów się nie spodziewam, a że napyli to trudno Podobno FG400 dobrze się rozprowadza i jest bardzo tłusta więc mało pyli. Nie jeden chciał zaoszczędzić i zrobił tak samo, ale Ty płacisz więc potem będziesz płacił drugi raz za Scholla albo będziesz się wk***iał że wszystko jest w pyle Mam scholla i polecam! No ale FG400 jest tłusta i prawie nie pyli z tego co zaobserwowałem, SF4000 też tłusta jest Pyli i to bardzo fg500 Ja też zamierzam na sezon kupić coś z scholla:wink:
Fr0styyy. Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 A kto tu piszę o FG500? ---------- Post dopisany at 22:53 ---------- Poprzedni post napisany at 22:47 ---------- Co do Scholla to takie kombo? S2 / S3Gold - Menzerna 400 / 500 S17+ - Menzerna 2000 / 2500 S40 - Menzerna 4000 Co za różnica między S2 a S3 Gold? Bo ja się kompletnie absolutnie nie orientuje w Shollu
saint4 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 witam wszystkich panowie co o tym myślicie. MAKITA polerka szlifierka obrotowa GV5010 120mm (2912646360) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ...prosiłbym o porade
variocustoms Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Sprawdź dokładnie zakres obrotów w tej Makicie Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip
saint4 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 nigdzie nie pisze jaki jest zakres obrotów, wiec nieposiada regulacji obtrotów, a co byscie polecali za tą kase ?? nie znam sie na tym a nie chce badziewia, szukam czegoś do uzytku domowego. ---------- Post dopisany at 18:45 ---------- Poprzedni post napisany at 18:44 ---------- mam 188 cm wzrostu ...dostane
bigos_s Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Dostaniesz ale będzie bardzo niewygodnie trzymać.
variocustoms Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Sprawdziłem w katalogu. Odpuść sobie tą polerkę Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip
bigos_s Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Vario sprzedajesz te Plast Dipy ?
cptolgierd Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 nigdzie nie pisze jaki jest zakres obrotów, wiec nieposiada regulacji obtrotów, a co byscie polecali za tą kase ?? nie znam sie na tym a nie chce badziewia, szukam czegoś do uzytku domowego.---------- Post dopisany at 18:45 ---------- Poprzedni post napisany at 18:44 ---------- mam 188 cm wzrostu ...dostane Lare, Krauss, Kestrel SIM180.
variocustoms Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Bigos sprzedaję Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip
bigos_s Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 To dlaczego jeszcze nie ma o tym wątku na forum
cptolgierd Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Jest: http://a4-klub.pl/stylizacja-tuning-optyczny-19/plastidip-alternatywa-malowania-234780/
Fr0styyy. Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Czym się te BP od Flexi różnią? ShiningCar Detailing Shop Ekskluzywne Kosmetyki Samochodowe Kraków ShiningCar Detailing Shop Ekskluzywne Kosmetyki Samochodowe Kraków Który lepiej brać, ten soft żółty? Pady czarny i pomarańczowy waflowy od flexi i biały flexi/menzerna zwykły, dobre połączenie będzie? Bo padów URBAN nie ma w shiningcar a tam zniżki jakieś mogę mieć
Rekomendowane odpowiedzi