Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

vario a jak pierzesz pady?

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Te wielkie pady mnie denerwują :decayed:

W sumie te pasty Sholla dużo droższe są niż Menzerna..

To wszysto to będzie tylko dla mojego użytku więc jakiś spektakularnych efektów się nie spodziewam, a że napyli to trudno :P

Podobno FG400 dobrze się rozprowadza i jest bardzo tłusta więc mało pyli.

Nie jeden chciał zaoszczędzić i zrobił tak samo, ale Ty płacisz więc potem będziesz płacił drugi raz za Scholla albo będziesz się wk***iał że wszystko jest w pyle

Mam scholla i polecam!

Opublikowano

Panowie czym usunąć smołe, czy tam drobiny asfaltu z nadkoli i boku auta. Dodam, że jest tego tyle, że glinką nie ma możliwości wyprowadzenia tego.

Drugie pytanie, co to jest IPA której takie ilości używacie, to ten sam płyn którego używa sie do czyszczenia elektroniki? Może jakiś link do sklepu, czy tego produktu...?

Opublikowano
Panowie czym usunąć smołe, czy tam drobiny asfaltu z nadkoli i boku auta. Dodam, że jest tego tyle, że glinką nie ma możliwości wyprowadzenia tego.

Drugie pytanie, co to jest IPA której takie ilości używacie, to ten sam płyn którego używa sie do czyszczenia elektroniki? Może jakiś link do sklepu, czy tego produktu...?

Smoła:

Benzyna ekstracyjna, Decabit, MAC Prickbort 124 - do wyboru, do koloru. Osobiście najszybszym środkiem wg. mnie jest ten ostatni i nie drogi. (około 32 zł za litr)

Tak, IPA służy do odtłuszczania powierzchni po korekcie, pozwala nam przekonać się ile to rys usunęliśmy, a ile pasta wypełniła. Często kładzie się go przed nakładaniem wosku, ale nie jest on cleanerem!

Opublikowano

To wszysto to będzie tylko dla mojego użytku więc jakiś spektakularnych efektów się nie spodziewam, a że napyli to trudno :P

Nie jeden chciał zaoszczędzić i zrobił tak samo, ale Ty płacisz więc potem będziesz płacił drugi raz za Scholla albo będziesz się wk***iał że wszystko jest w pyle

Mam scholla i polecam!

No ale FG400 jest tłusta i prawie nie pyli z tego co zaobserwowałem, SF4000 też tłusta jest :eusathink:

Opublikowano

Frosty jesteś jak pijane dziecko we mgle ;)

Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip

Opublikowano

Mam scholla i polecam!

No ale FG400 jest tłusta i prawie nie pyli z tego co zaobserwowałem, SF4000 też tłusta jest :eusathink:

Pyli i to bardzo fg500

Ja też zamierzam na sezon kupić coś z scholla:wink:

Opublikowano

A kto tu piszę o FG500?

---------- Post dopisany at 22:53 ---------- Poprzedni post napisany at 22:47 ----------

Co do Scholla to takie kombo?

S2 / S3Gold - Menzerna 400 / 500

S17+ - Menzerna 2000 / 2500

S40 - Menzerna 4000

Co za różnica między S2 a S3 Gold? Bo ja się kompletnie absolutnie nie orientuje w Shollu :decayed:

Opublikowano

Sprawdź dokładnie zakres obrotów w tej Makicie

Opublikowano

Ale jak tym dach polerować :decayed:

Opublikowano

nigdzie nie pisze jaki jest zakres obrotów, wiec nieposiada regulacji obtrotów, a co byscie polecali za tą kase ?? nie znam sie na tym a nie chce badziewia, szukam czegoś do uzytku domowego.

---------- Post dopisany at 18:45 ---------- Poprzedni post napisany at 18:44 ----------

mam 188 cm wzrostu ...dostane :)

Opublikowano

Dostaniesz ale będzie bardzo niewygodnie trzymać.

Opublikowano

Sprawdziłem w katalogu. Odpuść sobie tą polerkę

Opublikowano

Vario sprzedajesz te Plast Dipy ?

Opublikowano
nigdzie nie pisze jaki jest zakres obrotów, wiec nieposiada regulacji obtrotów, a co byscie polecali za tą kase ?? nie znam sie na tym a nie chce badziewia, szukam czegoś do uzytku domowego.

---------- Post dopisany at 18:45 ---------- Poprzedni post napisany at 18:44 ----------

mam 188 cm wzrostu ...dostane :)

Lare, Krauss, Kestrel SIM180.

Opublikowano

Bigos sprzedaję

Opublikowano

To dlaczego jeszcze nie ma o tym wątku na forum :decayed:

Opublikowano

Czym się te BP od Flexi różnią?

ShiningCar Detailing Shop Ekskluzywne Kosmetyki Samochodowe Kraków

ShiningCar Detailing Shop Ekskluzywne Kosmetyki Samochodowe Kraków

Który lepiej brać, ten soft żółty?

Pady czarny i pomarańczowy waflowy od flexi i biały flexi/menzerna zwykły, dobre połączenie będzie?

Bo padów URBAN nie ma w shiningcar a tam zniżki jakieś mogę mieć :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...