solto1 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Chyba w jeden dzień się nie wyrobię z tym programem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron78 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Chyba w jeden dzień się nie wyrobię z tym programem dasz radę - wszyscy zaczynają w poniedziałek i w poniedziałek kończą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KENOiX Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 to zależy jak chcesz to zrobić... aby zrobić to w miarę solidnie potrzeba minimum kilkunastu godzin... jak nie masz większych rys albo nie oczekujesz ich likwidacji to w kilka godzin możesz się wyrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solto1 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Ok dzięki za porady .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Czyli rozumiem że : -Najpierw Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner -potem polerka Ultimate Compound aby pozbyć się drobnych rys i otarć Pomiędzy to koniecznie użyj glinki. 1. Który produkt wybrać pomiędzy woskowaniami: -Ultimate Quik Detailer czy może Ultimate Quik Wax(który z nich da lepszy efekt) Pierwszy to typowy detailer pomiędzy myciem, a drugi to jakby wosk w sprayu więc typowo uzupełniasz woskową ochronę. Myślę, że 1 dobrze się sprawdzi - używam już odkąd chyba został wyprodukowany i jest super. 2. Czy przed polerowaniem Ultimate Compound należy potraktować lakier glinką czy UC wystarczy Dobrze jest wyglinkować lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solto1 Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Kupiłem właśnie polerkę kątową z regulacją obrotów(rotacyjną - nie mimośrodową) w leroy merlin , więc chyba będzie szybciej. Czekam tylko na glinkę i UC[br]Dopisany: 09 Maj 2010, 10:07_________________________________________________Wziąłem jeszcze dwie gąbki 50/150 mm -średnią do UC i miękką do Step2 i wosku NXT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemak Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Powiedz jaki zakres obrotów posiada i w jakiej cenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Wziąłem jeszcze dwie gąbki 50/150 mm -średnią do UC i miękką do Step2 i wosku NXT Co to za gąbki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solto1 Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Powiedz jaki zakres obrotów posiada i w jakiej cenie ? Obroty chyba od 900 do 3000 (6 zakresów) moc 1300 watów, cena ok 270 zł (2 lata gwarancji) Co to za gąbki ? Są to gąbki polerskie o wymiarach 15 cm średnicy i 5 cm grubości mocowane na gwint 14mm - średnia twardość (pomarańczowa) firmy Boll do nakładania UC i innych past lekkościernych - miękka(czarna) firmy Farecla do nakładania politur i wosków Obie kupiłem w sklepie lakierniczym w cenie pomiędzy 20 a 25 zł za szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Są to gąbki polerskie o wymiarach 15 cm średnicy i 5 cm grubości mocowane na gwint 14mm - średnia twardość (pomarańczowa) firmy Boll do nakładania UC i innych past lekkościernych - miękka(czarna) firmy Farecla do nakładania politur i wosków Obie kupiłem w sklepie lakierniczym w cenie pomiędzy 20 a 25 zł za szt. Nie dość, że drogie to jeszcze badziewiaste. Tylko nie przypal lakieru. Wosk nakładałbym raczej aplikatorem niż za pomocą polerki - oczywiście można i raczej mimośrodem lub DA, ale nie widzę sensu nakładania wosku rotacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solto1 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 a co to DA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 a co to DA? Maszyna Dual Action. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkris Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Witam uzylem opcji ale nic nie znalazlem, a chodzi mi o biale uszczelki. Jakis czas temu nakladalem na samochod polerke i wosk wszystko ladnie wyczscilem ale po pierwszym umyciu samochodu wyszly "biale uszczelki" moj blad bo nie zabezpieczylem uszczelek - czym najlepiej czysci sie takie zaniedbanie .... dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 moj blad bo nie zabezpieczylem uszczelek - czym najlepiej czysci sie takie zaniedbanie .... Jest takie coś jak ALL PURPOSE CLEANER albo użyj do tego masła orzechowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Witam, chciałbym odświeżyć lakier swojego auta, wydobyć z niego głębię koloru oraz usunąć kilka drobnych zarysowań. Co możecie mi polecić ? Ultimate Compound będzie dobrym rozwiązaniem ? Dodam że auto jest koloru czerwonego. Oczywiście auto będzie woskowane. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Witam, chciałbym odświeżyć lakier swojego auta, wydobyć z niego głębię koloru oraz usunąć kilka drobnych zarysowań. Co możecie mi polecić ? Ultimate Compound będzie dobrym rozwiązaniem ? Dodam że auto jest koloru czerwonego. Oczywiście auto będzie woskowane. Generalnie cały proces by się przydał jeżeli nic z lakierem nie robiłeś. 1. Mycie 2. Glinkowanie 3. Polerowanie (np. Ultimate Compound + SwirlX) 4. Politura (DC2) 5. Wosk (np. NXT 2.0). Do tego akcesoria w postaci mikrofibr, aplikatorów. Można kupić coś do szyb, opon, plastików wewnętrzny i zewnętrznych itp. Taki zestaw wystarczy na bardzo długo więc początkowa wyższa kwota jest tylko "pozornie dużym wydatkiem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Ok, w takim razie pozostaje mi dokupić tylko SwirlX i DC2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 lukaszr podajesz tylko firmowe artykuły, a coś tańszego, odpowiedniego? Mam jasny lakier, chyba to się nazywa 'turkus' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 lukaszr podajesz tylko firmowe artykuły, a coś tańszego, odpowiedniego? Mam jasny lakier, chyba to się nazywa 'turkus' Niestety nie schodzę poniżej pewnego poziomu więc i to polecam. Pisałem wcześniej - zakup niby drogich kosmetyków z biegiem czasu okazuje się jednak właśnie pozornie drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LaM4 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Dobra, właśnie zamówiłem taki zestawik: 1 x NXT Generation Car Wash (G12619) 1 x Smooth Surface Clay Starter Kit (G1016B) 1 x Deep Crystal Polish (A2116) 1 x NXT Generation Tech Wax 2.0 (G12718) 1 x Quik Wax (A1616) 1 x SwirlX (G17616) 1 x Ultimate Compound (G17216) 1 x Soft Foam Applicator Pad (2-pack bulk) (X3070B) 2 x Supreme Shine Microfiber (X2010) i że mają jakąś promocję to jeszcze wziąłem NXT Generation Glass Cleaner za free Autko granatowe, ryski po myjni, kilka głębszych - pewnie papierem ściernym przejadę. W przyszłym tygodniu zobaczymy, czy te kosmetyki rzeczywiście są warte tej ceny Jakieś fotostory przed/po pewnie też machnę Ma być picuś-glancuś na moje wesele Aaaa, jeszcze jedno - powiedzieli mi, że już nie mają tej promocji -10% dla forumowiczów ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi