Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesteś w stanie określić od czego są to plamy ?

Aloe Cleaner może tego nie chwycić i będzie tutaj potrzebna inna chemia o dużo silniejszym działaniu.

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Sorry za OT ale mam niezły deal dla maniaków detailingu.

Na sprzedaż polerka oscylacyjna Flex-a. Tą polerką nie przypalisz lakieru!

Polerka użyta zaledwie kilka razy. Jest w stanie idealnym. Dorzucam jeden, średnio agresywny pad.

Tutaj dokładna specyfikacja oraz cena nowej polerki w sklepie:

http://www.narzedzia.pl/pl/productDetails/5688_Polerka_XC_3401_VRG.html

U mnie 899 PLN.

Pytania? Wątpliwośći? 600 062 184

1227272727

A tutaj efekty pracy tego urządzenia:

IMG_7148.JPG

IMG_7080.JPG

IMG_6256.JPG

IMG_7153.JPG

Opublikowano

Jesteś w stanie określić od czego są to plamy ?

Aloe Cleaner może tego nie chwycić i będzie tutaj potrzebna inna chemia o dużo silniejszym działaniu.

Moim zdaniem kawa/herbata

Opublikowano

malik... a co kupujesz jeśli można? :naughty: czysta ciekawość...

Opublikowano

malik... a co kupujesz jeśli można? :naughty: czysta ciekawość...

Mam już Makitę.

Opublikowano

WOW... chyba jednak ta woda w Wiśle płynie szybko i na wiosnę trzeba będzie się przywitać z polerką :D

A tak odnośnie czyszczenia aut... a konkretnie felg. Wcześniej korzystałem z różnych wynalazków typu: Autoland, jakieś tescowe i efekt był średni... moża jako tako wyglądały felgi na wyczyszczone, ale musiałem się trochę napocić. Kupiłem ostatnio tak na próbę Meguiar's Super Degreaser (mała buteleczka 250ml), rozcieńczyłem to jakoś 6:1 i normalnie rewelacja. Psiknąłem kilka razy, odczekałem około minuty, lekko musnąłem felgi szczotką i brud sam schodził. Do tego bardzo wydajny, nieźle się pieni. Z około 50ml (już po rozcieńczeniu) umyłem cztery koła.

Opublikowano

Super Degreaser nie służy bezpośrednio do mycia kół aczkolwiek też oczywiście można używać :wink4:

Opublikowano

Lukasz, powiesz mi coś na temat tych kosmetyków do skór? Może tego inaczej się jakoś używa..? Trochę się załamałem, bo tak wszyscy chwalą a tu lipa troszkę

Opublikowano

Już napisałem swoje zdanie - jest duże prawdopodobieństwo, że trzeba będzie użyć czegoś mocniejszego. Plamy mogły się mocno "weżreć" w skórę.

Opublikowano

Super Degreaser nie służy bezpośrednio do mycia kół aczkolwiek też oczywiście można używać :wink4:

Wiem wiem... do felg jest Wheel Brightener ale akurat pokończyły mi się środki i nie miałem nic innego pod ręką i widzę, że ciężkie zabrudzenia usuwa bez problemowo i mogę szczerze polecić. A jakby nie patrzeć to pył hamulcowy, błoto, asfalt to raczej najwyższy kaliber jeśli chodzi o zabrudzenia :)

Opublikowano

Już napisałem swoje zdanie - jest duże prawdopodobieństwo, że trzeba będzie użyć czegoś mocniejszego. Plamy mogły się mocno "weżreć" w skórę.

A ten drugi kosmetyk do skór z serii Meguiars jest mocniejszy? Rich coś tam..

Opublikowano

A ten drugi kosmetyk do skór z serii Meguiars jest mocniejszy? Rich coś tam..

Rich Leather Gel - nie, nie jest mocniejszy. To jest środek taki bardziej All In One.

Opublikowano

To co proponujesz na mocne plamy?

Trzeba by to obejrzeć, bo to nietypowe plamy - tak, ciężko coś doradzić.

Opublikowano

czy nasz kod rabatowy w meg... jeszcze jest honorowany?

Opublikowano

czy nasz kod rabatowy w meg... jeszcze jest honorowany?

Z tego co wiem to nie.

Opublikowano

Witam koledzy , mam takie pytanko posiadam Audi z 95r A4 b5, po każdym myciu pojawiają mi się na dachu takie zmatowienia>hmm,,, coś jak białe plamy które przechodzą przez cały dach > i jeszcze zobaczyłem, ze w poniektórych miejscach odchodzi jakby jakaś folia , coś w tym stylu , może nie folia > ale jakby podchodziła pod to woda i to pęka? co to jest koledzy proszę o fachowe rady bo szkoda audiczki , czy zaradzę to jakimś środkiem ? pozdrawiam :hi: co mam robić ;(

Opublikowano

moze lakier bezbarwny szlag trafil?cyknij jakies foty,auto po lakierowaniu czy oryginal,ciezko tak z opisu,to troche tak jakbys chcial komus wytlumaczyc jak wyglada kolor zielony

Opublikowano

Lepiej okleić folią jak malować :naughty: 200zł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...