Deko Opublikowano 24 Czerwca 2010 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Witam co myślicie o tym zestawie CB ? http://www.allegro.pl/item1081366780_cb_lafayette_ermes_filtry_asc_sklep_kielce.html + http://www.allegro.pl/item1081368861_antena_magn_sirio_ml_145_wysylka_gratis_kielce.html lub http://www.allegro.pl/item1077804677_antena_cb_president_florida_sklep_warszawa.html Może ktoś doradzić ?
aju Opublikowano 24 Czerwca 2010 Opublikowano 24 Czerwca 2010 weź floridę, fajna antena używam floridy na audi lub jak potrzebuję lepszego zasięgu bo jedziemy gdzieś na kilka aut i się zaczynamy ostro gubić to alana 9 plus na podstawce magnetycznej 12~ radia nie znam zobacz na fora CB
Gwerty Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 a nie lepiej w tej cenie kupic sprawdzonego UNIDEN 520 albo troszke droższego johnnego II? tego co pokazałes nie znam
arielo Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Osobiście też śmigam na U520 ale te z linku ma dobre recenzje http://www.ceneo.pl/;0151583169-10.htm
Glovash Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 też polecam Ubota ... śmigam już z 3 ( 1x 510, 2x 520XL ) i wg mnie w tej kasie bardzo dobre radio.. Ewentualnie sprawdzone konstrukcje typu Alan 48 , czy lekko używany Johny II z poprawionym ASC w Sinadzie.. Miałem kilka anten i ... jeśli nie zależy Ci na mega osiągach to Florida do normalnej komunikacji wystarczy. Jej minusem jest... to, że jest głośna. Powyżej 60 km/h słychac świst. Miałem 2 szt, ale... ze względu na to, że jadąc w niedziele nic się nie można było dowiedzieć sprzedałem... Radzę zainwestować w coś dłuższego. Aktualnie mam AS 100 i ML 145 i uważam je za optymalny wybór. Możesz też zamontować coś na stałe, na klapie bagażnika.. np. jakiegoś Lemma... Z anten staraj wybrać się coś z Sirio, Midlanda czy Lemma ewentualnie Wilson czy Hustler (na początek) ze względu na stosunek cena/jakość Omijaj wszelkie podróbki typu Voice Kraft, Presenter, czy inne badziewia, bo będziesz niezadowolony... a anteny Presidenta.. trochę kosztują, a nie są dużo lepsze od wyżej wymieniowych ..
Deko Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2010 Jeżeli Siriio to jaka ? Sirio ML 145 czy Sirio AS100, która lepsza ?
aju Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 no kolego 145ka będzie miała większy zasięg, ja jednak wybrał bym as100
Deko Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2010 Dlaczego akurat ta ? Kwestia wizualna (mniejsza) ?
arielo Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Kolego Sirio ml-145 zbiera też dużo badziewia(szumy itd). Sam ją posiadam i chętnie bym zamienił na metróweczkę Wjazdy parkinigi itd. Za to na trasie w wknd się sprawdza znakomicie.
Glovash Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Jeżeli Siriio to jaka ? Sirio ML 145 czy Sirio AS100, która lepsza ? Jak pisałem mam obie i wolę jeździc z ML-ką.. Może i ściąga więcej śmieci w mieście, ale na trasie się dużo lepiej sprawdza... Wystarczy lekko podkręcic SQ i RF i jest BDB AS100 mniej ściąga i dla mnie przynajmniej w trasie nie zawsze to wystarcza, a... szumy tak czy siak są.. Wszystko zależy od tego gdzie i którędy jeździsz... Najlepiej samemu znaleśc swój optymalny zestaw... ja już przerabiałem kilka anten i ... jak na razie ML wygrywa... Dobrze jeździło mi się z Hustlerem ... ale było to 3 lata temu, kiedy jeszcze nie było tylu "mobilków" i spokojnie 8 KM ściągała bez zbędnych szumów... Teraz jest to niemożliwe... Zadowolony tez byłem z Wilsona Little Will.. Nie musiałem dużo RFem kręcić
aju Opublikowano 26 Czerwca 2010 Opublikowano 26 Czerwca 2010 ja dla przykładu używam albo floridy a w długie trasy potrafię założyć alana 9 plus bo niestety czasem na floridzie potrafi byc głucho, a AS100 bo jest ładniejsza wizualnie niż MLka145
Deko Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2010 Czyli co radzicie do tego radia ???
sourner Opublikowano 27 Czerwca 2010 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Witam, Radio o którym piszesz to dobry sprzęt. Przez krótki czas używałem niższego model w inny samochodzie i spisywało się świetnie - gorąco polecam
Armi Opublikowano 27 Czerwca 2010 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Bierz Unidena 520xl a nie jakiegoś cudaka. Bardzo dobra (precyzyjna) regulacja zasięgu i szumów. Działa to sprawnie w sensie nic nie ucina tylko całkowicie eliminuje bardzo zaszumione wiadomości. Ja mam antenę sirio ml145 i przy skręceniu szumów do połowy i ustawieniu maksymalnego zasięgu, łapie z 15km bez szumów, nawet niezestrojona. Tylko nie baw się w przedłużenia kabla od anteny bo tym się wszystkie właściwości anteny psuje. Radio Uniden kosztuje 260 zł a to same bebechy w opakowaniu Presidenta Harry II kosztują 2 razy więcej. Plus antena za 120zł (jeśli chcesz sirio) i masz super zestaw za cenę radia Lafayette :gwizdanie:
Deko Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2010 Jeżeli chodzi o same radio to jestem przekonany do tego Lafayetta, dużo dobrego wyczytałem na różnych forach o tym sprzęcie, ale niestety nic nie znalazłem odnośnie anteny do tego radia (konkretnie która antena). Dużym plusem Lafayetta są gabarety, dlatego też jestem zdecydowany na ten model. Sourner a Ty jaką antene miałeś do swojego Lafayetta i dlaczego używałeś go krótki czas ?
Glovash Opublikowano 28 Czerwca 2010 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Co do anteny to nie napisałeś czego oczekujesz i ile chcesz wydac...
Deko Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2010 Do 150 zł chyba że naprawde nie ma nic sensownego to max 200 zł. Długość anteny hmmm... 150 cm nie więcej
Armi Opublikowano 28 Czerwca 2010 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Do 150 zł chyba że naprawde nie ma nic sensownego to max 200 zł. Długość anteny hmmm... 150 cm nie więcej Do 150 zł chyba że naprawde nie ma nic sensownego - bzdura :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi