bumper7204 Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Dobry opis Domino właśnie zabieram się do wymiany lusterka,pozdrawiam.
domjenick Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Opublikowano 23 Lutego 2012 Dobry opis Domino właśnie zabieram się do wymiany lusterka,pozdrawiam. no to dawaj, bo już z rok na taśmie to trzymasz... :polew:
Gość rafal_1983r Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Szybkie pytanko, jest łatwiejszy sposób, gdy chce wymienić tylko obudowy lusterek? Dzięki i pozdrawiam :)
MarianekZg Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Szybkie pytanko, jest łatwiejszy sposób, gdy chce wymienić tylko obudowy lusterek? Dzięki i pozdrawiam :) jak poczekasz do popołudnia to ja postaram się odpowiedzieć będę dziś próbował takiego zabiegu ---------- Post dopisany at 12:14 ---------- Poprzedni post napisany at 07:41 ---------- Dla potwierdzenia - da się w 15 min. zdjąć 2 szt. bez odkręcania całego:decayed:
AndyN Opublikowano 18 Maja 2012 Opublikowano 18 Maja 2012 no to dawaj, bo już z rok na taśmie to trzymasz... :polew: Czy mógłbyś poprawić zdjęcia w pierwszym poście? ---------- Post dopisany 18-05-2012 at 12:28 ---------- Poprzedni post napisany 15-05-2012 at 13:31 ---------- Któregoś pięknego niedzielnego poranka wyszedłem po coś do auta i taki widok mnie zastał... jak widać na zdjęciu poniżej- auto zaparkowane na chodniku jednym kołem-widocznie komuś było za wąsko... trzeba było coś z tym zrobić... Więc zaczynamy od zdjęcia tego plastiku-podważyć srubokrętem i odchodzi Odkręcamy śrubę trzymającą "ramię" lusterka teraz trzeba zdjąć boczek drzwi,żeby się dostac do wtyczki i wyjąć kabel lusterka zdejmujemy listwę,podważając stronę od zawiasów auta teraz 5 śrub-to jest strona pasażera w "angliku"- w europejskiej wersji auta,będzie to po prawej stronie teraz od dołu,ciągniemy od drzwi i do góry,żeby zdjąć boczek-są dwie plastikowe spinki w górnych rogach-one trzymają "górę" boczka,ale spokojnie,żeby nie wyrwać kabli w środku... odpinamy cięgno klamki potem kostki od głośnika ...i od modułu... boczek można odłożyć na bok,teraz odkręcamy głośnik,żeby mieć dostęp do okablowania lusterka-trzy śrubki ...odpinamy kostkę od modułu... i wyjmujemy na zewnątrz,przez otwór głośnika teraz wyjmujemy ramię lusterka z mocowania w drzwiach,odchodzi w miarę łatwo,bo trzyma się teraz tylko na tych dwóch bolcach(śrubę odkręciliśmy wcześniej) ...i wyjmujemy piankę uszczelniającą teraz przez otwór głośnika,odpinamy kable od mocowań do elementów wewnętrznych drzwi-trudność polega na tym,że nic nie widać,przeszkadza prowadnica szyby i jest trochę taśmy,którą trzeba oderwać,albo wyjąć plastikowy uchwyt-tak, czy inaczej-jest trudno i to zabiera najwięcej czasu,jak z tym się uporamy-wyjmujemy kabel z wtyczką od góry-lusterko mamy odpięte i odkręcone... teraz przełożenie plastikowej obudowy ze starego-do nowego/używanego-jakkolwiek zwał-tego,które zamierzamy zamontować... ...dwie śrubki,od spodu lusterka i od wewnątrz odpinamy szkło lustra z tych spinek plastikowych odpinamy wtyczki od ogrzewania lusterka i jeśli ktoś ma -od czujnika zmierzchu zdejmujemy plastikową obudowę lusterka i przekładamy do "nowego" teraz do jakiegoś długiego pręta,przyklejamy taśmą kostkę od "nowego" lusterka ... i wkładamy w otwór od góry drzwi,aż do dołu,gdzie jest otwór głośnika... podpinamy kostkę i składamy wszystko w odwrotnej kolejności ---------- Post dopisany at 12:30 ---------- Poprzedni post napisany at 12:28 ---------- eee, guzik poprawione, widać tylko miniaturki
A4_Dominik_WAW Opublikowano 22 Września 2012 Opublikowano 22 Września 2012 Czy możecie wskazać które śruby należy odkręcić aby unieść ramę szyby bo za nic nie mogę umieścić lusterka na swoim miejscu :/
SzakalA4 Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 aby rama poszła do góry musisz odkręcić mechanizm szyby. na maila mogę wysłać gdzie są śruby mocujące ramkę szyby.
airbob Opublikowano 19 Stycznia 2013 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Odkopię temat, czy udało się komuś przepchnąć dodatkowe kable do lusterka bez jego demontażu ?
marokruk Opublikowano 19 Stycznia 2013 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Również mam pytanie w temacie lusterek. Otóż u siebie mam od anglika i zakupiłem europejskie i czy jest możliwość zamontowania tych europejskich ale przełożenia do nich obudowy od starych tj.anglika. To nie musiałbym malować nowo zakupionych.
Artur82 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Również mam pytanie w temacie lusterek. Otóż u siebie mam od anglika i zakupiłem europejskie i czy jest możliwość zamontowania tych europejskich ale przełożenia do nich obudowy od starych tj.anglika. To nie musiałbym malować nowo zakupionych. obudowy powinny pasować bez problemu
miszcz_kierownicy Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 Witam wszystkich Dzisiaj przez swoją głupotę straciłem lusterko zewnętrzne lewe. Mam na aucie lusterko tylko sterowane elektrycznie, a na aledrogo znalazłem w tym samym kolorze tylko że dodatkowo grzane. Czy przeszkadza to montażu u mnie? Kostki są takie same? Będzie można dalej sterować elektrycznie? Mechanizm otwierania i wtyczki mam całe przy lusterku, w związku z tym czy mogę przełożyć tylko tą część "ruchomą" lusterka? Nie wiem czy mnie rozumiecie Chce ominąć procedurę rozbiórki połowy samochodu. Foto mojego lustra poniżej ---------- Post dopisany 26-10-2013 at 12:57 ---------- Poprzedni post napisany 25-10-2013 at 23:42 ---------- Pomoże ktoś?
Darek_32 Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 Jeśli dobrze widzę mechanizm lusterka masz cały. Więc zakładaj tylko obudowę i masz problem z głowy.
miszcz_kierownicy Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 Jeśli dobrze widzę mechanizm lusterka masz cały. Więc zakładaj tylko obudowę i masz problem z głowy. Został mi tylko metalowy stelaż. Reszta się wysypała. Kupiłem całe i zrobię przekładkę....jak się da A jak się ściąga obudowę z lusterka? Już sobie poradziłem
windus Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Trochę odkopię temat. Nie działa mi regulacja lewego lusterka. Będę wymieniał mechanizm podnoszenia szyby także zobaczę co tam się dzieje. Co najpierw sprawdzać? - przewód od lusterka do modułu w drzwiach? Ściągać obudowę z lusterka żeby zobaczyć czy przewód jest ok? - a może sam przycisk regulacji lusterek? Jak się go demontuje? - obstawiam, że mógł polecieć przewód w harmonijce w drzwiach. O ile wiem gdzie jest kostka od lusterka w module w drzwiach to nie mam pojęcia gdzie ten przewód leci dalej. Ktoś pomoże? Prawe lusterko działa bez problemu.
nitroo Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 Często też sterownik w drzwiach pada.
BartekT81 Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 Panowie mam pytanko. Szukam już od godziny na forum i nic nie wynalazłem. Jak jest z lusterkami od "anglika" do "europejczyka" - czy one się czymś różnią?? Jeśli tak to czym?? Bo muszę wymienić lewe lustro a na "alledrogo" są głównie od anglików. Z góry dzięki.
Lukasz_mk2 Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 Lusterka z "anglików" nie pasują do "europejczyków"
szeryf Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 Oczywiście że pasują lusterka od anglików do europejczyków, a różnica jest taka, że lusterko będzie zwrócone w stronę kierowcy pod innym kątem, i może nie wystarczyć regulacji żeby je dobrze ustawić. A wkłady są identyczne.
dimitriii Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Witam, W dniu dzisiejszym taka sama sytuacja jak u kolegi, który zaczynał temat. Wychodzę w niedzielę rano... a lusterko upie#$%@# Złamane metalowe mocowanie. Lusterko rozebrałem, a mocowanie skleiłem na poxipol. Dam znać czy zdało to egzamin czy to bez sensu. Pytanko jeszcze: czy B7 miały składane lusterka? Da się takie dostać i zamontować? EDIT: poxipol dał radę. Lusterko się trzyma i musi wytrzymać do wiosny. Jak zrobi się cieplej wymienię ramię lusterka Edytowane 21 Stycznia 2019 przez dimitriii update posta
nitroo Opublikowano 21 Stycznia 2019 Opublikowano 21 Stycznia 2019 10 godzin temu, dimitriii napisał: Pytanko jeszcze: czy B7 miały składane lusterka? Da się takie dostać i zamontować? Miały, da się.
Rekomendowane odpowiedzi