Qbq Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Posiadam A4 1.9TDI '99. Przy max skręcie w lewo przez ok pół ostatniego obrotu kierownicą z układu kierowniczego (nie zawsze) dochodzi dziwny dźwięk - coś w rodzju zgrzytu podobny może do takiego, który wydają szczęki przy ruszaniu na zaciągniętym hamulcu ręcznym. Lewa zwrotnica została wymieniona na nową ponieważ poprzednia była lekko zgięta po wypadku. Proszę o pomoc! pozdrawiam
soolek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ja też się podłączę do tematu, bo u mnie też coś takiego występowało (skrzypnięcie), ale... ...nie przy maksymalnym, tylko przy rozpoczynaniu kręcenia (od wyprostowanych kół). Chwilowo jest spokój, ale... tzn. mam nadzieję, że tak już zostanie.
Qbq Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Czy może to być wybity sworzeń kulowy w dolnym wachaczu ??
Piterex Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Najprawdopodobniej jest to dolny wahacz tzw.banan... Przynajmniej u mnie tak było.
berciu Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Donly wahacz do wymiany - też tak miałem pozdrawiam
oleyy Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 albo... przegub ;/ ktory mi dzisiaj strzelil 100km od domu !!! tylko ze w moim przypadku bylo slychac stukanie ... tzn bardziej bym to nazwal pykanie
Qbq Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam! Ostatnio objaw się nasilał. Wymieniłem dolny tylny wahacz (sworzeń był suchy i miał duży luz) i skrzypi dalej, z tym, że bardzo rzadko. Nie wiem co to. Nie słychać stuków z zawieszenia. pozdrawiam
spetsnaz Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Może pompa wspomagania odbija przy maksymalnie skręconych kołach i tyle??
Qbq Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2007 NIe, odgłos daje się słyszeć jeszcze przed ogranicznikiem.
Reggi Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Podlanczam sie do pytania bo mam podobnie , przy max skrecie jest takie jakby wycie ...
Piterex Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Witam! Ostatnio objaw się nasilał. Wymieniłem dolny tylny wahacz (sworzeń był suchy i miał duży luz) i skrzypi dalej, z tym, że bardzo rzadko. Nie wiem co to. Nie słychać stuków z zawieszenia. pozdrawiam A sprawdzili reszte wahaczy ???
gzrybol Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam Sprawdzie też koło od alternatora bo w nim jest sprzęgiełko jednokierunkowe które powinno przepuszczac przy duzym obciażeniu u mnie było zatarte objawem tego było skrzeczenie przy skręconych kołach.
Rekomendowane odpowiedzi