simon__75 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Mam maleńki problem ze spalinami mojej audiki. Porblem poleg ana tym ze te spaliny poprostu śmierdzą. Nie jak typowy diesel...wali jakbym kujawskiego do silnika zalał :/ nie podpinałem jeszcze vaga - w sobote bede mial dopiero sprawnego kompa :/ - moje pytanko co moze byc tego przyczyna ? Zapchany katalizator? świece żarowe (chyba nie w tych temperaturach ) ? Coś z EGRem ? Moze turbulum puszcza - ale nie wali z tyłu na niebiesko... :/ ? Da sie cos wywnioskować nie widzac LOGów ? Paliwo leje tylko i wyłącznie na jednej stacji w mieście - BP - szczerze mówiąc sam juz nie wiem. Działo sie tak kiedyś komuś ? Moze jakies rady co i gdzie ewentualnie szukać ?
Pawlo 2004 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Może jakiegoś bio paliwa zalałeś, albo na stacji coś zakombinowali
dawcav6 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 zmień stacje będziesz miał porównanie raz sie przejechałem na ich paliwie i im już dziękuje mój dobry kolega pracował na BP i swojego auta nigdy tam nie tankował
simon__75 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2010 Może jakiegoś bio paliwa zalałeś, albo na stacji coś zakombinowali Zawsze mozna na Shell'u zalać i zobaczyć... W sumie zednej różnicy w jeździe nie zauważyłem...a na BIO powinno chyba coś "widać" ... ?
Martin_Speed Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Dokladnie jak wyzej mowia chlopaki...zatankuj sie na shellu , kup uszlachetniacz STP dla PD i nieprzejmowac sie .. A moze szczur Ci zdechłw wydechu
simon__75 Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Opublikowano 5 Lipca 2010 Puki co zatankowałem na Orlenie - VERVA ON i smrodek zniknął Cos sie mniewydaje ze po katastrofie BPka bedzie SYF na stacjach....
dawcav6 Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 Póki co zatankowałem na Orlenie - VERVA ON i smrodek zniknął Cos sie mniewydaje ze po katastrofie BPka bedzie SYF na stacjach.... kolego na tych stacjach już dawno jest syf może nie na wszystkich ale ja już dawno na BP nie takuje ciesze sie że twój problem sie rozwiązał pozdrawiam
wiktorsam Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 Dokładnie. W Elblągu zatankowałem kiedyś zimą na BP pełen bak i spalanie miałem o literek większe, prawie 10 litrów wtedy wciągnął i dziwnych drgawek dostawał. Szybkie rozeznanie o co chodzi, i okazało się że inni koledzy z Elbląga na BP już dawno nie tankują bo syf i korekcje dużo gorsze na tym paliwku się robią . Zacząłem tankować więc na statoil i paliwo niezłe, ale ostatnio wlałem pełen bak Vervy i to chyba będzie strzał w dziesiątkę .
dajmler4 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 ja osobiscie proponuje shell v-power diesel rewelacyjne paliwo duzo mniejsze spalanie (na innych stacjach jak tankuje pokazuje mi na kompie 580km a jak z shella wyjade 780) oczywiscie tyle nie przejade po miescie ale troche wieksza cena rekmpensuje sie mniejszym spalaniem i wieksza dynamika auta POLECAM
Rekomendowane odpowiedzi