Mariuszek100 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam,mam pytanie czy wymieniał ktoś żarówkę kierunkowskazu po stronie kierowcy w audi a4 avant 2007r.
Stolkien Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 a wc zym problem??? nie możesz wyciągnąć lampki? trzeba odkrecić kilka śrubek od plastikowego nadkola i będziesz miał dostęp do zatrzasków na których trzyma się lampka. jeśli chodzi o kierunkowakaz w przedniej lampie to na 4 śruby torx się trzyma cała lampa. odkręcasz i wymieniasz
steve69 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 ... jeśli chodzi o kierunkowakaz w przedniej lampie to na 4 śruby torx się trzyma cała lampa. odkręcasz i wymieniasz Tak jest w B6. W B7 to nie tak "hop hop"... -- Pozdrawiam. Sławek
Chuck Norris Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 Aż mi się nie chce wierzyć że trzeba nadkole odkręcać, w B6 parę śrubek wysuwasz lampę i masz takie samo gniazdo kierunku jak w B7. PS. Jeśli jest tylko taka droga wymiany kierunku w B7 to jest to strasznie nie przemyślane :wallbash:
Pawlo 2004 Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 a wc zym problem??? nie możesz wyciągnąć lampki? trzeba odkrecić kilka śrubek od plastikowego nadkola i będziesz miał dostęp do zatrzasków na których trzyma się lampka. jeśli chodzi o kierunkowakaz w przedniej lampie to na 4 śruby torx się trzyma cała lampa. odkręcasz i wymieniasz B7 kolego a nie B6 :gwizdanie:
augustA4 Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 a wc zym problem??? nie możesz wyciągnąć lampki? trzeba odkrecić kilka śrubek od plastikowego nadkola i będziesz miał dostęp do zatrzasków na których trzyma się lampka. jeśli chodzi o kierunkowakaz w przedniej lampie to na 4 śruby torx się trzyma cała lampa. odkręcasz i wymieniasz Nie ściągniesz lampy nie wykręcając atrapy i zderzaka
Mariuszek100 Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Opublikowano 1 Lipca 2010 Dzięki bardzo za podpowiedzi,ale myślę tak samo jak kolega augustA4 że bez ściągnięcia atrapy grila i zderzaka nie da się inaczej wyciągnąć lampy. Sama lampa trzyma się ta trzech śrubach torx ale po odkręceniu ich nie ma możliwości wyjęcia lampy,masakra no ale cóż nic na to się nie poradzi a od nadkola nie ma dojścia. Dzięki i pozdrawiam wszystkich.
Madas Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 a wc zym problem??? nie możesz wyciągnąć lampki? trzeba odkrecić kilka śrubek od plastikowego nadkola i będziesz miał dostęp do zatrzasków na których trzyma się lampka. jeśli chodzi o kierunkowakaz w przedniej lampie to na 4 śruby torx się trzyma cała lampa. odkręcasz i wymieniasz nie wprowadzaj kolegi w błąd .... jeśli nie wymieniałeś w B7 żarówki kierunku a już nie mówię o xenonie to nie doradzaj
steve69 Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 Żeby nie było już wątpliwości: -- Pozdrawiam. Sławek
HeresR32 Opublikowano 2 Lipca 2010 Opublikowano 2 Lipca 2010 witam chcialbym sobie wymienic zarowki do swiatel dziennych... teraz mam takie swiecace troszke na "zolto" a widze ze czasami macie powymieniane na zarowki "biale" tak jak ma A8
Madas Opublikowano 2 Lipca 2010 Opublikowano 2 Lipca 2010 witam chcialbym sobie wymienic zarowki do swiatel dziennych... teraz mam takie swiecace troszke na "zolto" a widze ze czasami macie powymieniane na zarowki "biale" tak jak ma A8 napisz do Vario-Tech on wytłumaczy Ci dosyć dokładnie jak to zrobić ....
ALBINEK Opublikowano 2 Lipca 2010 Opublikowano 2 Lipca 2010 Wymienić żarówki do jazdy dziennej nie jest tak trudno ,chociaż musisz zdjąć wlot powietrza z prawej strony,gorzej jest wyjąć żarówki postojowe.
Madas Opublikowano 3 Lipca 2010 Opublikowano 3 Lipca 2010 kolega pewnie chciałby ledowe a to juz nie takie chop siup
HeresR32 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 nie ledowe zwykle zarowki tylko bialego koloru lipy z diodami nie wstawiam... wiem jak wymienic tylko mam pytanie jakie zarowki kupic
Madas Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 a mi przepaliła się żarówka stopu na szybie .... cholera i z tego co widzę muszę całą osłone rozebrać ....
bobusiek Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Ja wymieniałem u siebie żarówki świateł dziennych i postojowych i nie ma z tym większego problemu (pomagaja małe "męskie" rączki)
HeresR32 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 mi przez 2 lata uzytkowania w aucie wymienilem 2 zarowki przy rejestracji i jedna postojowa z przodu po za tym nic nie robilem dopiero teraz zapalila mi sie ikonka on klockow wiec przydalo by sie wymienic kolego jakie zarowki wlozyles do jazdy dziennej ??
Madas Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 a ja już wymieniłem 3 ( 2 z tyłu i jedną od stopu prawą) a teraz ten zasrany stop na szybie
HeresR32 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 www.moto.allegro.pl/item1097543092_a8_4_0_tdi_long_bezwypadkowa_full_wyp_f_vat.html o takie zarowki mi chodzi jak ma to A8 czy ktos wie jakie sa oznaczenia ??
bobusiek Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Ta A8 to ma chyba jakieś diody :thumbdown:a ja u siebie zainstalowałem Philipsa P21W Vision Plus w światła dzienne(ale świecą na żółto) i Philipsa W5W niebieskie w postojówki- ładnie się zgrywają barwą światła z bixenonem A co najważniejsze żarówki z homologacją i nikt nie będzie się czepiał
Rekomendowane odpowiedzi