Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to moje wyliczenia z wyjazdu...

Trasa 1200km

Chrzanow-> warszawa(350km) jazda 160-200km/h

korki warszawskie 1h na wjezdzie, 1.5h na wyjezdzie

warszawa->szczytno 80-110 (ok200)

troche os,ow mazurskich

szczytno ->chrzanow (160-180km/h)

spalanie 5.6 :shock: (na komputerze 5.4)

75% trasy z klima

lukas23:Przepraszam Murzynek ze Ci spalanie zawyzylem ale nie chcialem zamulac na tych oesach :mrgreen: wyslij FV to Ci oddam

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 623 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no to ja sie "wyklikam"

trasa, klima, 140kmh i do 200kmh"okresami"- spalanie ok 7.8l

miasto, klima, napewno nie mułowato- spalanie max 8l

normalna jazda 7.2-7.5 l

nie spotkało mnie żeby spaliła mi więcej niż 8 litrów

przeraża mnie to jak niektórzy piszą że 1.6 pali im ok 9.5l

Opublikowano

P.S. Powinno tutaj paść inne pytanie, czemu u Ciebie pod maską nie siedzi jeszcze turbinka od 130PD i stado dodatkowych mułów :mrgreen:

wszystko w swoim czasie ;-) ... ale co by uchylic troszke tajemnicy ... pewne kroki zostaly juz podjete ... :twisted:

Opublikowano

Silnik 1,6 benzynka w trasie z wlaczona klima (80% trasy) przy predkosci 110-140 km/h spalanie 6,8l/100km, po miescie (klima 100%) 9,2l/100km. Mysle, ze to w miare normalne spalanie.

Opublikowano
  • Autor
Silnik 1,6 benzynka w trasie z wlaczona klima (80% trasy) przy predkosci 110-140 km/h spalanie 6,8l/100km, po miescie (klima 100%) 9,2l/100km. Mysle, ze to w miare normalne spalanie.

Zalezy .... mi na 17" 225/45/17 pali 10 l, i obojetnie czy to po miescie w korkach stoje, czy jedze sobie z wioski do wioski ..... :evil: Jak myslicie jechac z tym do diagnostyka (w piatek jestem umowiony)?? Czy mozliwe ze tak jest od tych koł ?? :roll:

Opublikowano

Mi bak wystarcza tylko na 400km :neutral: , przy normalnej jezdzie ( do ok 3000obr. ) w miescie i krótkich trasach, czyli mix z przewagą miasta.... Będę musiał skoczyć na VAG-a chyba :roll:

Opublikowano
Mi bak wystarcza tylko na 400km

rzeczywiście troche dużo nawet jak na 2,6 quattro :???:

Opublikowano
Mi bak wystarcza tylko na 400km

rzeczywiście troche dużo nawet jak na 2,6 quattro :???:

to sa uroki posiadania V6 w benzynie ..... :twisted:

Opublikowano
Zalezy .... mi na 17" 225/45/17 pali 10 l, i obojetnie czy to po miescie w korkach stoje, czy jedze sobie z wioski do wioski ..... Jak myslicie jechac z tym do diagnostyka (w piatek jestem umowiony)?? Czy mozliwe ze tak jest od tych koł ??

Mi się wydaje że to nie jest wina tych kól tylko czegoś innego i trzeba coś z tym zrobić a zresztą widziałem na forum kilku posiadaczy a4 z silnikiem 1.6 i kołami o takich samych rozmiarach jak twoje i ich się zapytaj ile im auto pali

Opublikowano
  • Autor
wojtas-audi napisał/a:

Zalezy .... mi na 17" 225/45/17 pali 10 l, i obojetnie czy to po miescie w korkach stoje, czy jedze sobie z wioski do wioski ..... Jak myslicie jechac z tym do diagnostyka (w piatek jestem umowiony)?? Czy mozliwe ze tak jest od tych koł ??

Mi się wydaje że to nie jest wina tych kól tylko czegoś innego i trzeba coś z tym zrobić a zresztą widziałem na forum kilku posiadaczy a4 z silnikiem 1.6 i kołami o takich samych rozmiarach jak twoje i ich się zapytaj ile im auto pali

Tez mi sie tak wydaje, jutro rano jestem umowiony to sie wyjasni wszystko :mrgreen:

Opublikowano

To napisz jutro co ci powiedzieli diagności

Opublikowano
  • Autor

No juz po diagnostyce, wsio jest ok poustawiane, mowi ze idealnie, i ze to spalanie to przez te kapcioki i maly silnik :mrgreen:

Dostalem wydruk i ma sie to tak :

1. Samochod na wolnych obrotach -

Diagnoza sterowników Audi Motronic M 3.2 Wartosci rzeczywiste

Czujnik temp. silnika

72 stopnie C

Obroty silnika

840 obr/min

Napiecie sondy lambda

0.760 V

Zuzycie paliwa

0.84l/ h

....

Pamięć błędów

4074 - Czujnik temp. plynu chlodnicy - sygnal niezrozumialy

463A - Sterownik silnika zablokowany ...

W kazdym badz razie cos tam mi wyczyscil przeplywomierz i cos jeszcze, ale na spalanie jedyna rada - zmienic kola ..... ale nie zmienie ni huhu :cool:

Bedzie dobrze :razz:

Opublikowano
Zuzycie paliwa

0.84l/ h

Bez zadnych urzadzen wlaczonych typu klima, lampki itp. :?:

To moj dieselek bez niczego jakies 0,39 l/h a z klima dwa razy tyle.

Opublikowano
  • Autor
Bez zadnych urzadzen wlaczonych typu klima, lampki itp.

Niewiem, chyba bez jak mierzyli ... klimy nie mam wiec napewno nie, jezeli to sprzet, ale chyba nie chodzil .... W kazdym badz razie trzeba auto zmienic na TDI :mrgreen:

Opublikowano
Zuzycie paliwa

0.84l/ h

Bez zadnych urzadzen wlaczonych typu klima, lampki itp. :?:

u mnie VAG pokazuje 0.3l/h ....

Opublikowano
  • Autor

Niewiem, moze w dieselkach inaczej jest :razz:

Opublikowano

Niewiem, moze w dieselkach inaczej jest :razz:

nie inaczej tylko ekonomiczniej ..... :twisted:

Opublikowano
  • Autor
nie inaczej tylko ekonomiczniej .....

To napewno ;) Nie ma tu o czym dyskutowac, benzynie mowie stanowcze NIE, nastepny to 100 % TDI , ale coz trzeba jezdzic , auto jest ladne , szkoda sprzedawac :razz:

Opublikowano

To napewno ;) Nie ma tu o czym dyskutowac, benzynie mowie stanowcze NIE, nastepny to 100 % TDI , ale coz trzeba jezdzic , auto jest ladne , szkoda sprzedawac :razz:

Bez sensu, masz po prostu dupowate 1.6 i tyle. Osobiście wolałbym wrócić do jakiegoś R5 w benzynie (eh ten dźwięk), ale że ich już nie robią, więc pewnie następny wybór padnie na V6 lub jakieś R4 z turbiną.

Opublikowano
To napewno Nie ma tu o czym dyskutowac, benzynie mowie stanowcze NIE, nastepny to 100 % TDI , ale coz trzeba jezdzic , auto jest ladne , szkoda sprzedawac

najgorsze jest to miedzy dieslem a benzyną , dieslem można szaleć nie szaleć i ma sie mniejsze spalanie od benzyny. i tankuje sie za mniejszą kwote ale za to dowalają na koncu przy ubezpieczeniu :evil: może sie myle ale ja wczoraj zostawiłem u paniu z PZU 2300zł. za benzynke z tego samego roku zapłacił bym pewnie dużo mniej i to napewno z pare baków :evil: