Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja z kolei zrobilem 1200 km w ciagu 10godzin z czego 600 po niemieckich autostradach i 300 po naszej a reszte po dziurach i moj avancik z wlaczona klima spalil 102 litry benzynki czyli tez chyba nie tak najgorzej bo w porywach 220 na budziku bylo.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

to Teraz moje obliczonka:) Wyjazd Trasa okolo 850 kilosów Toruń-Niechorze przez bydgoszcz koszalin Kołobrzeg. Powrót z NIechorza do torunia przez kołobrzeg słupsk trojmiasto i potem z trojmiasta do domku Torun(trza było odwiedzić ikee bo przeciez "kochanie to musi byc po drodze" slowa mojej przepieknej ukochanej:) no i znalazlo sie po drodze tak ze trza bylo jechac dodatkowe 200 kilosow:P ale spalanie o dziwo na jednym baczku cala trasa z tym jakies 50 kilosow przez 4 dni pobytu nad morzem wychodzi tak predkosci caly czas okolo 110-130 ale zdazylo sie i 180:) pelny bak plus kanisterek 5 litrow 2 osoby i pelny bagaznik po powrocie do domu zostalo jakies 50 do 70 kilosow na miescie czyli na 65 litrach troszeczke ponad 900 kilosow srednie spalanie okolo 7,2 litra z tego okolo 600 kilosow z wlaczona non toper klima silniczek 1.6 i jestem z niego dumny:P srednie spalanie na miescie po toruniu wychodzi mi 9 do 10 litro nigdy wiecej ani mniej:/ aha Paliwo (niby bo roznie u nas z tymi stacjami) Shell V-Power. Pozdro.

Opublikowano

Głównie w trasie. Na jednym baku ponad 1100km. Jazda bez szaleństw ale i nie PSJ ;) zawsze z klimą.

Opublikowano
Czy chcesz powiedzieć , że na 16 litrach zrobiłeś 667 km ??

Każdy chciałby to powiedzieć :wink: , ale niestety nie wydaje się być to możliwe.

Opublikowano
Ja z kolei zrobilem 1200 km w ciagu 10godzin z czego 600 po niemieckich autostradach i 300 po naszej

Zginęło Ci gdzieś 300 kilosów :wink: Ale to i tak rewelacja

Opublikowano
Ja z kolei zrobilem 1200 km w ciagu 10godzin z czego 600 po niemieckich autostradach i 300 po naszej

Zginęło Ci gdzieś 300 kilosów :wink: Ale to i tak rewelacja

nasze drogi razy dwa :mrgreen:

Opublikowano
Ja z kolei zrobilem 1200 km w ciagu 10godzin z czego 600 po niemieckich autostradach i 300 po naszej a reszte po dziurach i moj avancik z wlaczona klima spalil 102 litry benzynki czyli tez chyba nie tak najgorzej bo w porywach 220 na budziku bylo.

eee co wy chlopaki ... wszystko sie zgadza 300 km po naszej autostradzie z reszta A4 a reszte czyli 300 km po dziurawych wspanialych drogach :)

Opublikowano
eee co wy chlopaki ... wszystko sie zgadza 300 km po naszej autostradzie z reszta A4 a reszte czyli 300 km po dziurawych wspanialych drogach

mały żarcik :mrgreen:

Opublikowano

jak prowadziłem samochód z Gorzowa do Lublina wyszło mi spalanie ok 5l

Opublikowano

ja robie na pelnym baku 250 km w miescie oczywiscie na Lpg, daje to nam jakies 17 l na 100:) jestem zadowolony bo nie jest to oszczedna jazda,klima non stop,i nie patrze na obroty itp:) na trasie wyszlo mi jakies 13.5 a moj tatko zszedl do 12 ;) na klimie,a i zaznacze ze jest to aftomat bo pewnie wiecej pali:) wyniki jak dlamnie bardzo zadawalajace :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnie pomiary, trasa Gubin->Władysławowo->Wrocław (1120km), 95% trasa, 90% z klimą, jazda względnie spokojna (100-130km/h), momentami 140-150, średnia wyszła 5,51L/100km (mierzone tankowaniem do pełna na koniec trasy).

P.S. Ostatnie 80km czułem lekki niepokój, bo leciałem to na rezerwie :)

Opublikowano

ostatnio - Świeradów Zdrój - Wrocław: średnio 5.2/100 pomimo quattro i klimy. Ale zakrawało na PSJ :oops: W ramach eksperymentu :)

Opublikowano
moj brat razem z promem jechal 11 h z londynu do wroclawia
uwielbiam takie opowiesci, tylko czekam az ktos mi powie ze dojedzie szybciej niz doleci samolotem:):):):):) sorry za OT

Oj na wariata wychodzi to podobnie. Przykład: jeśli ktoś mieszka 100km od lotniska dojazd komunikacją państwową zajmuje ze 3 godziny, na lotnisku trzeba być 1,5 godz. wcześniej przelot 1 godz. odprawa 0,5 godz. wydostanie się z lotniska i przejazd do docelowego miejsca 3 godz. mamy jakieś 9 godz. podróży. Wójas z Koloni jadać 200-230km/h, uwzględniając ograniczenia prędkości na autostradzie które wiem że przestrzega! przejechał trasę prawie 1100km w 8 godz. z jednym krótkim postojem. Niemal 700km autostrady niemieckie reszta to przeprawa przez Polskę. Wiec przejazd możę być konkurencyjny do latania czasem ale jest to okupione niezłą adrenalinką i zmęczeniem.

[ Dodano: 2006-08-21, 08:54 ]

Odkąd posiadam autko dokładnie monitoruje spalanie.

1) Lato, miasto, kótkie odcinki, klima na full non stop - 7,8 - 8,2 ( mój max.8,4 litra)

2) Lato, miasto, długie odcinki, klima już nie tak na full - 7,0 - 7,4 litra

3) Lato, miasto, krótkie odcinki, nawiew - 6,7 - 7,2 litra

4) Lato, trasa, klima non stop, prędkość 160-180 - 6,6-6,9 litra

5) Lato trasa, klima non stop, prędkość 120-140 - 6-6,5 litra

5) Lato, trasa, klima tylko sporadycznie, prędkość 120-140 - 5,0 - 5,4 litrów (moj min. wynik 5,04 litra/100km)

Wróciłem z urlopu gdzie przejechałem 6220 km średnie spalanie wyszło 6,56 litra/100km Gdzie klima niemal zawsze chodziła a przejazdy przez miasta to jakieś przynajmniej 35%.

Opublikowano

krotko, jadoac do Słowacji spalanie lpg wyszło mi 10,5 i nie było oszczedzania .jestem bardzo zadowolony ;) pozdro

Opublikowano
  • Autor

Mi po trasie wyszlo ( ponad 200 KM w jedna strone) - 7,8-8 l . Jest ok . Na autostradzie caly czas 160-180 , i rozdalem troche ulotek :razz:

Opublikowano

Wakacje nad morzem tam i powrót, plus sporo po wybrzeżu (1475km) dało spalanie 6,7l/100km. Na trasie do celu (520km) dało spalanie 6l/100km.

Całkiem miłe. :smile:

Opublikowano

ponownie wyniki po miescie .... 6,83 l/100 km....

Opublikowano
ponownie wyniki po miescie .... 6,83 l/100 km....

Bo jeździsz na jakimś eko-sofcie :wink: Zabij muła i odkryj potęgę czarnej strony mocy :twisted:

Opublikowano

ok.350km to Trasa duze predkosci (170/180) + miasto Krakow (do 3.5/4tys.) 45 litrow 450km. Mysle, ze nie jest tak zle.

Teraz znow zalane do pelna i bedzie troche spokojniejsza jazda wiec dam znac (jak bedzie mnie stac na Pb :twisted: )

Opublikowano

niemiecka autostrada ,odcinek 300km , czas 1g25min , spalanie 20litrow

ta sama trasa z powrotem czas 2g30min , spalanie 9litrow

Niezle nie :twisted: