Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a moj po miescie /krakow, masakrycznie zakorkowany :evil: :mad: / gazu spalil mi 13l.

Mysle, ze to dobry wynik.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a tak na marginesie, w takich masakrycznych warunkach jak ja przejechalem te 200 km (komp poklazal 12h jazdy) to octavia kolegi rocznik 2005, TDI 110 KM spalila 10 litrow... do polowy sporo drogi... :razz:

to kolega ma chyba dosc ciezka nozke :roll:

kolega zrobil w 2h 22 km z pracy i spowrotem... przez tydzien wytrzymal, zanim przesiadl sie na tramwaje:)

generalnie taka jazda bardziej podchodzi pod stanie:) ale ni ejest to niemozliwe

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A to moj wynik podczas wczoraszej trasy Lublin-W-wa, bylo troche mgly to i jazda byla przez 1/3 trasy dosc ostrozna,a potem 130-140 km/h. To moj rekord jak na razie :lol:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/73bc7749a77dabea.html

Opublikowano

Mi wciąga średnio 10 w mieście , jak bardzo ostro to 12 jak bardzo spokojnie to 8 :) W trasie od 7 do 12 :D

Opublikowano

ponownie zrobilem traske warszawa londyn, na trzech tankowaniach wyszlo mi 11.2, 9.1 , 9.9 l/100km.

Opublikowano
ponownie zrobilem traske warszawa londyn, na trzech tankowaniach wyszlo mi 11.2, 9.1 , 9.9 l/100km.

To co zaznaczyłem to prawdopodobnie powód krajowego paliwa :sad:

Opublikowano

albo niemieckich autostrad :twisted:

Opublikowano
To co zaznaczyłem to prawdopodobnie powód krajowego paliwa
albo niemieckich autostrad

nie, 120 km po warszawie w korkach przed wyjazdem ;) w polsce tylko leje na BP lub shell i jeszcze nie mialem zadnych problemow

Opublikowano
w polsce tylko leje na BP lub shell

ja shell lub rafineria, i na razie spoko :wink:

Opublikowano

a4 1,6 lpg. Na benzynie bak zatankowany do pełna zrobiłem 690 km (25 % miasto, 75% trasa)

Opublikowano

...Niunię kupiłem parę tygodniu temu i w sumie to nie miałem jeszcze okazji zatankować do pełna :), ale jestem zachwycony relacją moc - spalanie... 2/3 paliwka na trasie przy dosc agresywnym wyprzedzaniu i prędkości 120-140km/h + 1/3 miasta wynik w/g moich obliczen ok 5,6l/100km...ostatnio wlałem przy prawie pustym baku (1-2l moze zostaly) 20l, zrobiłem 50km w mieście, potem 215 w trasie (110-140km/h), pozniej kolejne 110km w miescie co daje w sumie 375km (i patrzac na wskaznik paliwa mysle ze do 400 bym dociągną)...

ok20l : 375km x 100 = ok5,(3)!!!

Opublikowano
...Niunię kupiłem parę tygodniu temu i w sumie to nie miałem jeszcze okazji zatankować do pełna :), ale jestem zachwycony relacją moc - spalanie... 2/3 paliwka na trasie przy dosc agresywnym wyprzedzaniu i prędkości 120-140km/h + 1/3 miasta wynik w/g moich obliczen ok 5,6l/100km...ostatnio wlałem przy prawie pustym baku (1-2l moze zostaly) 20l, zrobiłem 50km w mieście, potem 215 w trasie (110-140km/h), pozniej kolejne 110km w miescie co daje w sumie 375km (i patrzac na wskaznik paliwa mysle ze do 400 bym dociągną)...

nie wiem jak Wy jezdzicie ze mace takie spalanie ... :roll:

macie nizsze niz podaje producent ... :twisted:

Opublikowano

a mój pali ile się mu wleje

ostatnio wyszło 6,11

Opublikowano

Kompletna Bzudura :evil: Dajcie ludzie spokój :lol:

Opublikowano

bolek, przeciez w dieslu jest mozliwe takie spalanie. Tylko chyba kolega albo zle to zmierzyl albo jezdzi inaczej niz pisze.

Nie rozumiem tez tego tekstu:

(i patrzac na wskaznik paliwa mysle ze do 400 bym dociągną)...

Tzn. ze do konca baku bys dociagnal :?:

Cos tu nie chwytam.

Opublikowano
  • Autor

Panowie, a co to jest, gdy przy zapalonym silniku, czasem czuje zapach paliwa ? :roll:

Opublikowano
Panowie, a co to jest, gdy przy zapalonym silniku, czasem czuje zapach paliwa ? :roll:

znaczy że gdzieś przecieka i wiatrak zaciąga do środka, przejrzyj dokładnie cały układ paliwowy a może się okazać że zacznie mniej palić :twisted:

Opublikowano
bolek, przeciez w dieslu jest mozliwe takie spalanie. Tylko chyba kolega albo zle to zmierzyl albo jezdzi inaczej niz pisze.

Nie rozumiem tez tego tekstu:

(i patrzac na wskaznik paliwa mysle ze do 400 bym dociągną)...

Tzn. ze do konca baku bys dociagnal :?:

Cos tu nie chwytam.

No jakbym nie liczył tyle właśnie wychodzi...dla dokładnych obliczeń trzeba by było jeździć aż się paliwo zupełnie skończy ale na tyle szalony nie jestem...

Pikuś -> chodziło mi o to że na tych 20l (+ - 2l) przejechałbym 400km

Opublikowano

Cayman, najbardziej wiarygodnym wynikiem bedzie jak zatankujesz do pelna az do odbicia.

Przejezdzasz 500km czy do rezerwy i tankujesz znowu do odbicia.

Bo te twoje 2 litry to nie wiadomo jak liczyc, czy do konca zbiornika czy do rezerwy.

Opublikowano

A mi zawsze paliły samochody wiecej ok. 2 litry od tego co podaje producent - oprócz 2,5 TDI które cholerstwo łykało 13 litrów po W-wce....a że robie dziennie ok. 100-130 km to bolało...