Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cayman, najbardziej wiarygodnym wynikiem bedzie jak zatankujesz do pelna az do odbicia.

Przejezdzasz 500km czy do rezerwy i tankujesz znowu do odbicia.

Bo te twoje 2 litry to nie wiadomo jak liczyc, czy do konca zbiornika czy do rezerwy.

Tak właśnie któregoś nia zrobię

Pikus --> mam pytanko, jakie felgi i oponki masz na swojej niuni w avatarze? Wygląda ciekawie

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

z tym tankowaniem do pełna i obliczaniem zawsze tak robie

Moje dotychczasowe wyniki:

min: 6,11

max: 6,7

Opublikowano

oj chlopaki chlopaki....TDI faktycznie moze spalic malo (3,2 przy trasie bez zadnego stopu 70km/h...ale co to za jazda :P ) ale bez jaj! dynamiczna trasa (bez autostrady) to wyjdzie ok6 po miescie to lekko 6-7 i cudow neima...jak sie buta ma w podlodze to nawet i pod 10 ;)

Opublikowano

Moja czarnulka pali na trasie ok.5, miasto+klima 6,5.

Opublikowano

Jak sam jeździłem do pracy 95 km - 12 km lokalne drogi, 14 km Wrocław i reszta autostrada A4 (min 110 maks. 150 km/h) to spalała średnio 5,75 ON - klima włączana różnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja robię tak: tankuję auto do pełna z odpowietrzeniem aż sie przelewa nastepnie jezdzę ąż zapali sie kontrolka wtedy tankuje tak samo i dziele ilosc litrów które sie zmiesciły do zbiornika i mam wynik

a oto moje wyniki sprawdzone po kilka razy:

jazda do 140 km/h przejechane 1140 km do zbiornika zmieściło sie 62.5 litra wynik 5.48 na 100km

jazda do 100km/h 1240km do zbiornika wlałem 63 litry wynik 5 litrów na 100km

naprawde te wyniki sprawdzaja mi sie non stop zreszta nie mam interesu żeby zmyslać,a jak któs nie wierzy niech dalej jezdzi benzyna i na zbiorniku robi 750km, ja bede jezdził diselkiem i robił na baku 1100/1200km.Ktoś mówił, że oszczedza na ubezpieczeniu, tylko zapomniał ze za ubezpieczenie płaci raz w roku a tankuje jak duzo jezdzi 2 razy w miesiacu. dziekuje

Opublikowano

mi ostatnio autko spalilo 600l/miesiac :roll:

Opublikowano

mi dieselek 1Z teraz przejeżdza 980 km na zbiorniku (wchodzi przy tankowaniu 61,2 l) co daje.... 6,24 l / 100 km

Opublikowano

Mi srednia z ostatnich 9000km wyszła dokładnie 5,77L/100km w tym 65%trasa/35%miasto i zawsze tankowane po korek więc wynik nadzwyczaj obiektywny, jestem zachwycony osiągami/spalaniem a przez co i za sięgiem.. Lać i śmigać :mrgreen:

Opublikowano

ja ostatni miesiąc przeliczyłem inaczej...

koszt przejechania 100 kilmetrów : ~23 zł

(no tak z grubsza.. bo nie dość dokładnie oszacowana jest ilość kilometrów przejechana w listopadzie - wiem ile przejechałem w X i XI, to podzieliłem na pół)

Koszta w samym listopadzie : 341 zł za paliwo (a jeszcze małe auto żony na Pb .... :/ )

Opublikowano

pre_pl, nieźle

też lubie sobie robić pewne statystyki i wyszło mi że w tym roku (oczywiście bez grudnia) na gnój wydałem 4985zł :shock:

czasem się zastanawiam ile innych przyjemności byłoby za to :mrgreen:

Opublikowano
tankuje jak duzo jezdzi 2 razy w miesiacu

to chyba przy dieslu, ja moja 2.6 jezdzilem malo a tankowalem raz w tygodniu polowe baku :) ale nie bylo tragicznie, jak czytam ile pala benzynowe 1.8... ;)

Opublikowano

Więc u mnie na LPG spalanie waha się miedzy 10,5 a 11,5l . Trasa do pracy 10 km i 1km w mieście + wypada na autostradę A8 i tam koniecznie zaliczam 200km/h.Te liczby ciągle powodują ze myslę o TDI ale co wjadę na A8 i pędzę 200 km/h i słyszę przyjemny szum silnika bęzyn. to odwlekam tą moją decyzję o zmianie na "traktorek"

Opublikowano

A ja muszę się pochwalić, że u mnie średnio po mieście lekką nogą to tak 6.5/L. Mój rekord to 4.5L, ale to jechałem równomiernie 60Km/h (120Km) takimi szerokimi drogami, gdzie żadko auta jeżdzą, a skrzynia automat :)

Opublikowano

Podziwiam Was......miałem B5 1,9TDI z chipem w sumie 115 kucy i paliło w miescie 9-10 litrów trasa ok 6 litrów ( przy spokojnej jeździe)

Teraz B6 1,9 TDI 130 kucy 6 biegów i pali.........miasto średnio 8-9( fis tak pokazuje) litórw trasa hm.....pewnei jak by sie jechało wolniutko to z 6-stke ale nie miałem okazji tego sprawdzić bo ostatnio to tylko autobany i spalanie wychodzi miedzy 9-10,5 litra :)

Opublikowano

Na A4 z Wrocławia do Katowic spaliło mi 7,5/100, coś za dużo Ci pali MSZ, a jechałem, wstyd się przyznać, w granicy 160Km/h

Opublikowano

Na baku 510-540 kilometrów. Spalanie od 10,9-11,3 litra. Jazda 70% korki 30%trasa.

Opublikowano

Przejechałem 1023 km na zbiorniku, teraz wyszło 6,008 l / 100 km

Opublikowano

ostatnie moje pomiary

40l na 560km = 7,14 l / 100km

Opublikowano

...u mnie w dalszym ciągu 60% trasa 40% miasto i ok 5,5l/100km...