Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16l/100 gaz BRC, po miescie(chyba normalnie?) :quattro:

mi bierze pomiedzy 15 a 16,5 z naciskiem na niecale 16

[ Dodano: 08-02-2007, 22:22 ]

heh kto ma 2.8 174KM niech pisze jakie spalanie ma w miescie,trasie i mix oraz jak ktoś ma instslacje gazową to niech też sie pochwali ,i jak osiągami tego autka(rzeczywistymi :)

moje 193 KM a raczej 201 :cool: opisalem nieco wyzej

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

340 KM baczek :biggrin:

[ Dodano: 09-02-2007, 20:42 ]

heh kto ma 2.8 174KM niech pisze jakie spalanie ma w miescie,trasie i mix oraz jak ktoś ma instslacje gazową to niech też sie pochwali ,i jak osiągami tego autka(rzeczywistymi :)
Miałem kiedyś to cudo w sekwencji i miasto było 17 literków, trasa 11, a jak dobrze jechane to 15
Opublikowano

Moja niunia pali 7,5 na krótkich odcinkach ok. 3 km z domu do pracy i spowrotem

na trasie do 120 km/h spalił ok 5,2 l/100 przy mieszanej ok. 6 l/100

Opublikowano

Moj pali okolo 17 MPG po miescie, w trasie okolo 30 MPG.

Opublikowano

300 kilom na baku i pedał do końca :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Opublikowano
Moj pali okolo 17 MPG po miescie, w trasie okolo 30 MPG

A nie odwrotnie :question:

Opublikowano
A to nawet niewiele szczerze powiem, a co masz zrobione w motorowni??
Opublikowano

nie, bo to Miles per Gallon, czyli mile przejechane na 1 galonie.

1 galon (UK) = 4,546095 litra, 1 mila = 1,609344 kilometra.

wyszlo mi 16,61l (fajna liczba ;) ) w miescie i 9,42l na trasie :P

Opublikowano
  • Autor

Mi po przesiadce A6 pali malo - nie mierzylem jeszcze dokladnie ale bardzo malo - teraz jezdze jezdze a wzkazowka w miejscu :biggrin: Fajnie tak :twisted:

Opublikowano

nie, bo to Miles per Gallon, czyli mile przejechane na 1 galonie.

1 galon (UK) = 4,546095 litra, 1 mila = 1,609344 kilometra.

wyszlo mi 16,61l (fajna liczba ;) ) w miescie i 9,42l na trasie :P

Aha, no widzisz jak bym znał skrót to bym wiedział o co loto :biggrin:

dzieki za wyjasnienie

Opublikowano
A to nawet niewiele szczerze powiem, a co masz zrobione w motorowni??

kolego kosteczke wymienina z mtma na 318 kucyków ,wczesniej miałm w niej 2.8 176 km i palił 20l/100

:audi::a4fan::quattro:

Opublikowano

No to ja sie pochwalę,mój pierwszy wyjeżdżony bak ON, jazda raczej po mieście, klima wyłączona grzane fotele włączone krótkie dystanse oraz jakieś 200 km po trasie w tym test prędkości max (195km/h na prostej) a ha mam skrzynie automatyczną i uczę sie z nią jezdzić. Łącznie zrobiłem około 650km na baku co daje prawie 10l/100km troche dużo. :a4fan:

Opublikowano

strasznie duzo :(

Opublikowano
strasznie duzo :(
no fabryka zakłada dla afn'a i automatycznej skrzyni po mieście zuzucie 9 litrów/100km a na trasie to ostro jechałem(tak 150-170 km/h) to też spalił dużo ale musze przetestować na jakiejś dłuższej trasie. :wink:
Opublikowano

Wydaje mi sie ze moje autko pali bardzo duzo. Na pelnym baku zrobie jakies 700 km... czy to jest w normie? Praktycznie caly czas w miescie. I zadaje pytanie czy zaworek N75 ma wpływ na spalanie bo chyba mam walniety ponieważ na 4 i 5 biegu kolo 120 odcina jak by moc =/ I czy kat ma jakies znaczenie ?

Opublikowano

ostatnio zatankowałem i zonk

Przejechałem od tankowania !! 156 km !! a wskazówka ani drgnie, fakt raczej nie jechałem ostro i w trasie, ale zawsze tak około 100-130 km to już lekko z maxa spadała....

Opublikowano
ostatnio zatankowałem i zonk

Przejechałem od tankowania !! 156 km !! a wskazówka ani drgnie, fakt raczej nie jechałem ostro i w trasie, ale zawsze tak około 100-130 km to już lekko z maxa spadała....

kurde to ci zazdroszcze ale chyba przez tą skrzynię moją automatyczna o tyle wiecej pali....... :a4fan:

Opublikowano

a ja sie musze pochwalić :) zatankowałem BP ON ultimate w austrii :) i zrobiłem 1012.1km i sie dopiero teraz rezerwa zapaliła :D ostatnie 100km zrobione w polsce w mieście a tak to głównie trasa koło 170kph i w austrii pare korków było w tym z 6 na autobahnie :confused:

jak dla mnie to polskie paliwo nawet nie stało koło zagranicznch paliw :bicz:

dla porównania: ta sama trasa tylko w strone austrii, autko zatankowane do pełna shell v-power ON i zrobiłem 950km ale to już dojeżdżałem na miejsce na oparach czyli praktycznie rezerwa poszła cała :)

Opublikowano
a ja sie musze pochwalić :) zatankowałem BP ON ultimate w austrii :) i zrobiłem 1012.1km i sie dopiero teraz rezerwa zapaliła :D ostatnie 100km zrobione w polsce w mieście a tak to głównie trasa koło 170kph i w austrii pare korków było w tym z 6 na autobahnie :confused:

dla porównania: ta sama trasa tylko w strone austrii, autko zatankowane do pełna shell v-power ON i zrobiłem 950km ale to już dojeżdżałem na miejsce na oparach czyli praktycznie rezerwa poszła cała :)

etam nie ma sie czym chwalic ja nie oszczednym 2,8 na polskich paliwach jak sie upre to zrobie 1100km :biggrin:

Opublikowano

etam nie ma sie czym chwalic ja nie oszczednym 2,8 na polskich paliwach jak sie upre to zrobie 1100km :biggrin:

na lawecie :rotfl::rotfl: