Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy nie wydaje ci sie ze jaby to bylo takie super i zwiekszalo by to osiagi i zmniejszalo spalanie to czy firmy samochodowe nie montowaly by tego seryjnie

Czy nie wydaje Ci się, że ja o tym wiem :cool:

Zaobserwowałem, że lekko spadło spalanie jak wyciąłem strumienice. Nie jest to duża różnica ale zawsze coś :biggrin:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hehehe, dla odmiany nie powiem o tym jako moje autko mało pali, ale co mi wyszło po ostatnich 754km :twisted:

Średnio 7,95L/100km z czego 600km zrobione w trasie :biggrin: Nie pytajcie w jakim stylu to były przejazdy :wink: Podpowiem tylko, że dość krótko dojeżdżałem :a4fan:

P.S. Ehhh piękny jest świat wirusów :lol:

Opublikowano
Hehehe, dla odmiany nie powiem o tym jako moje autko mało pali, ale co mi wyszło po ostatnich 754km :twisted:

Średnio 7,95L/100km z czego 600km zrobione w trasie :biggrin: Nie pytajcie w jakim stylu to były przejazdy :wink: Podpowiem tylko, że dość krótko dojeżdżałem :a4fan:

Realista. :cool:

Opublikowano

w 100%zgadzam sie z kolegą marewel ja ma 1,8 z 96 roku i mi tez pali podobnie wiec to chyba juz musi tak byc:)

Opublikowano

Na trasie robie spokojnie 1100 i jeszcze zostaje troche paliwka a w mieści pali mi około 6,5. Najmniejsze spalanie jakie mi wyszło to 4,6 przy spokojnej nocnej jeżdzie

Opublikowano

Zastanawiem sie czasem dlaczego ludzie oszukuja sami siebie,tymi spalaniami.

Opublikowano

60% trasa, 40 miasto, w mieście ciśnięcie (ja) w trasie spokojniej troche (mama) i na 42 litrach 475 km, wychodzi na to że to ok 9l/100. Z tym że sporo grzana postojowego było..

Opublikowano

Marewel masz racje...tez sie zastanawiam jaki w tym maja cel ..

100% miasto zima krotkie dystanse ok 15L juz tak drugi miesiac ;/

a znowu na autobanach z predkoscia 160-180km/h 10L

Opublikowano

Moje najmniejsze spalanie gazu to 8.6 jak wracałem z anglii i w niemczech były zwężki na autostradach i jechałem z predkoscia 90-100.W aucie byłem sam i miałem troche bagażu. Jednak nigdy pózniej ni udało mi sie zejsc poniżej 10 litrów gazu na 100km. :a4fan::a4fan: :biggrin: :a4fan:

Opublikowano

A u mnie to dosyć dynamiczna jazda po Waw-ce 7,6l/100 a w trasie przy jeszcze bardziej dynamicznej jeździe;) 6l/100, zbyt spokojnie jeżdze tylko jak wiozę syna :P

:a4fan: :twisted:

Opublikowano

Realista. :cool:

A pewnie, nie będę nikomu wmawiał jak to średnia wychodzi 6L/100km, bo tak nie jest. Jeżdżę szybko, mam wirusa i auto pali tyle ile musi.

Co z tego, że potrafię zrobić 1100km na baku i już osiągałem spalania 5.5L/100km, to nie jest jazda... Lubię jeździć dynamicznie lub jeszcze szybciej, a auto mi tego nie odmawia, bo przeserwisowane jest na cacy !

Wysokość spalania jest tylko i wyłącznie pod prawą nogą !

Opublikowano

Sprinter ... wyglada na to ze spalanko masz ciut wyzsze od mojego .... :wink:

Opublikowano

ciekawe ile teraz mi będzie chlupał po czipsie.......

Opublikowano

napiszcie prosze ile wam pali przy 1,9 TDi ale tylko w cyklu miejskim - pozdrawiam Iwona

Opublikowano
napiszcie prosze ile wam pali przy 1,9 TDi ale tylko w cyklu miejskim - pozdrawiam Iwona

7.3-7.6 l/100 km .... :twisted:

Opublikowano

bardzo dzieki,ale mój ma 90 kM czy to ma znaczenie

Opublikowano

ma ale nie duze .... :wink:

90 konna jednostka powinna sie zmiescic w 7 litrach ... moze nawet w 6.5 ... :wink:

Opublikowano
A u mnie to dosyć dynamiczna jazda po Waw-ce 7,6l/100 a w trasie przy jeszcze bardziej dynamicznej jeździe;) 6l/100, zbyt spokojnie jeżdze tylko jak wiozę syna :P

:a4fan: :twisted:

mam pytanie a ile pali ci tylko w cyklu miejskim i w takich zimowych warunkach,pozdrawiam

[ Dodano: 26-02-2007, 22:13 ]

ma ale nie duze .... :wink:

90 konna jednostka powinna sie zmiescic w 7 litrach ... moze nawet w 6.5 ... :wink:

cos mi sie wydaje ze moje audi teraz tylko cykl miejski paliło (zima-stoi na dworze) ok.8,8 l

[ Komentarz dodany przez: rob: 26-02-2007, 22:14 ]

zapraszam do NEWBIE

[ Komentarz dodany przez: lukas23: 26-02-2007, 22:14 ]

Iwonka a czemu ty jeszcze nie bylas w newbie ? chyba sie regulaminu nie czytalo :wink:

Opublikowano

cos mi sie wydaje ze moje audi teraz tylko cykl miejski paliło (zima-stoi na dworze) ok.8,8 l

jest mozliwe jezeli robisz bardzo krótkie odcinki .... :wink: albo masz starego zajezdzonego kondona .... :twisted:

p.s nie moze Ci sie wydawac ... musisz byc tego pewna .... :wink:

Opublikowano
90 konna jednostka powinna sie zmiescic w 7 litrach ... moze nawet w 6.5 ...

Dobrze ustawiona bez zadnych "ukrytych" awarii osiagasz 6,5 l/100km bez wiekszego problemu.