Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
najgorsze jest to miedzy dieslem a benzyną , dieslem można szaleć nie szaleć i ma sie mniejsze spalanie od benzyny. i tankuje sie za mniejszą kwote ale za to dowalają na koncu przy ubezpieczeniu :evil: może sie myle ale ja wczoraj zostawiłem u paniu z PZU 2300zł. za benzynke z tego samego roku zapłacił bym pewnie dużo mniej i to napewno z pare baków :evil:

Na diesla masz 5% zniżki dodatkowo :mrgreen:

P.S

Ta składka to roczna?? Ile masz zniżek ??

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a ja niedawno wrocilem z trasy swoim 75 konnym "potworem" :wink: i zrobilem 1360km i mialem jeszcze pół rezerwy (pisalem to juz w innym temacie). Ale autko mialem zalane pod koreczek nawet w odpowietrzniki juz nie szło. Żeby nie uzywac klimy i spokojniej jechac to mysle ze bym przejechal około 1500 km :mrgreen:

Opublikowano

1500 km :shock: ,ja moze jakbym jezdzil 90km/h to tez bym wykrecil z 1350-1400 ale ze mam czym przycisnąć i mam ciezka noge to jest jak jest ,ile ma do setki ten 75 konny TDI?? 17 sek.??

Opublikowano
,ile ma do setki ten 75 konny TDI?? 17 sek.??

Obstawiam , że z 15,9 :mrgreen:

Opublikowano

to nie zle wgniata w fotel :lol:

Opublikowano
1500 km :shock: ,ja moze jakbym jezdzil 90km/h to tez bym wykrecil z 1350-1400 ale ze mam czym przycisnąć i mam ciezka noge to jest jak jest ,ile ma do setki ten 75 konny TDI?? 17 sek.??

cos za cos .... ;-)

kwestia na czym zalezy wlascicielowi ..... :twisted:

Opublikowano
cos za cos ....

kwestia na czym zalezy wlascicielowi .....

może to śmieszne, ale ja kupiłem v6 bo podoba mi się mruczenie tych silników :wink:

Opublikowano
cos za cos ....

może to śmieszne, ale ja kupiłem v6 bo podoba mi się mruczenie tych silników :wink:

dobre .... :twisted: i wcale nie jest to smieszne ..... kazdy kupuje to co lubi i to na co go stac ..... ;-)

Opublikowano
  • Autor
Bez sensu, masz po prostu dupowate 1.6 i tyle. Osobiście wolałbym wrócić do jakiegoś R5 w benzynie (eh ten dźwięk), ale że ich już nie robią, więc pewnie następny wybór padnie na V6 lub jakieś R4 z turbiną.

.... Sam jestes dupowaty :mrgreen: wiadomo przeciez ze diesel lepszy, a benzyna to benzyna, i tak jestem zadowolony z auta :twisted:

Opublikowano

spanky, wojtas-audi, to wyjasnijcie ciemnemu tzn czarnemu czlowiekowi kiedy to autko pali 0.3l/h moge sie tylko domyslac ze np na postoju z wlaczonym silnikiem

Opublikowano
spanky, wojtas-audi, to wyjasnijcie ciemnemu tzn czarnemu czlowiekowi kiedy to autko pali 0.3l/h moge sie tylko domyslac ze np na postoju z wlaczonym silnikiem

dokladnie tak .... :twisted:

Opublikowano

szpak, Ty nie szpak jestes tylko dzik...jak jechales?? bo tez kiedys udalo mi sie wykrecic na trasie 3.4l/100km ale po drodze krzyzowki rozwiazywalem i zanudzilem sie na mierc-po 100km bylem zmeczony jak po 1000mk :lol: to bylo tylko tak dla testu

Opublikowano
  • Autor

No tak na wlaczonym na wolnych obrotach silniku . :wink:

Opublikowano
cos za cos ....

Ja tez bym chciał słyszec taki mruczek co rano a nie jakies klekotanie ,ale niestety mnie na takie imprezy narazie nie stać-Ale niektórzy i tak mówią ze wola klekot o od pomruku V6-czy oni sa normalni ? :mrgreen:

Opublikowano

AJM nie klekocze (w srodku bo na zewnatrz to jest masakra-AFN w porownaniu glosnosci na zewnatrz to jest mega cichutki) a 2.5 TDI ma wogole super brzmienie i nawet laik nie bedzie wiedzial ze do dizel

Opublikowano
,ile ma do setki ten 75 konny TDI?? 17 sek.??

Obstawiam , że z 15,9 :mrgreen:

nie wiem ile ma do setki, nie jest az tak mulowaty jakos tam sie kręci, napewno lepiej przyspiesza jak moj poprzedni samochod golf III TD tez 75 koni miał, a mi na czasie nie zalezy tylko na oszczędnosci, a jak jeszcze ropke mam po 2,80zł to uuuuuu :grin: prawie jak za darmo mam jezdzenie POZDRO :cool:

Opublikowano

mi tam się podoba dżwięk TDI,jak tylko pierwszy raz usłyszałem to fajne klekotanie wiedziałem ze to jest to, nie powiem ze V6 źle brzmi ale dla mnie i tak najwspanialszy dzwięk daje R6, a co do ceny ON to mi się udaje jakoś na moje potrzeby nawet za 2,50 wyrwać

Opublikowano

dark79, co do dzwieku to najpiekniejsze jest V8 i boxer (subaru&porsche-stare chlodzone powietrzem) dzwiek mozna tylko porownac do stada miazdzonych winniczkow :lol: brutalne ale piekne

Opublikowano

Więc i ja popiszczę sobie radośnie na temat spalania mojego gnojówkowego engina :mrgreen: Otóż:

1szy bak - jazda przeważnie samemu lub we dwójkę, 60% trasa, easy rider - 5,3/100

2gi bak - j.w jazda jeszcze bardziej mułowata - ciągłe testowanie :razz: - 5,2/100

3ci zbiornik- jazda w piątkę, nóżka znacznie cięższa, cykl dalej mieszany - 6,1/100

Wykorzystanie klimy raczej częste - myślę że powyżej 50% trasy, kapcie 205/60/15.

Długich tras jak i Vmax jeszcze nie sprawdzałem - uczynię to pewno na urlopie :twisted: i dopełnię statystyki...

A co do dźwięku motorka - uwielbiam ten równomierny klekot i cichy gwizd turbinki (czy cokolwiek tam sobie gwiżdże) :wink:

Od pewnego czasu oglądam się za każdą A4czką i z uciechą stwierdzam że jeździ ich całe mnóstwo i coraz więcej!

Long live the Four Rings ! :mrgreen: TDI power !