Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cuber ma racje, wiekszość postów tutaj pisanych to :klamie: ale coż klawiatura jak papier, przyjmie wszystko :gwizdanie:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

miałem diesla i na trasie potrafił mi zejść do 5.9-6 litrów ale jak jechałem z mamą :evil: jak jechałem sam to i 10 mi na trasie spalił... więc albo jesteście kapeluszami i sie prześcigacie kto delikatniej naciśnie na gaz, albo jak TrueOgre pisze, Wasza klawiatura sie nie sprzeciwia bzdurom...

a propos zdjęcia 200 i 5.3 spalania= nie trzeba puszczać na luz, benzyną też tak mogę zrobić, tylko będę miał na fisie np. 8.2 :cool1: wystarczy jechać dłużej jak kapelutek a później depnąć i strzelić foto... :kox:

Opublikowano

miałem diesla i na trasie potrafił mi zejść do 5.9-6 litrów ale jak jechałem z mamą :evil: jak jechałem sam to i 10 mi na trasie spalił...

kolego... czytam ten wątek "prawie" ze spokojem ale jak widzę takie bzdury to już ciężko wytrzymać... Diesla kupuje się po to żeby oszczędzić, a nie po to żeby szaleć... poza tym jeśli komuś diesel (no może poza 2,5 na bahnach) pali 10 litrów na trasie to może przydałaby się jakaś szkoła jazdy - bo taki wynik świadczy o tym że się nie umie jeździć... od deptania non stop gazu są inne silniki, a nie małolitrażowe (1,9) diesle...

i potwierdzam że temat robi się zdrowo bez sensu... takie wyniki (średnia 14-15 litrów) to ja bez problemów osiągam odpalając samochód i stając na biegu jałowym po 300 metrach jazdy - bo jak wszyscy wiedzą Niemiaszki nie popisali się projektując w a4 b6 system śledzenia spalania... w mieście na światłach kompletna bzdura...

Opublikowano

Diesla kupuje się po to żeby oszczędzić,

toś doje*bał teraz jak łysy grzywką o beton :polew: :polew: :polew:

Pogadaj z Cubrem albo Trzeńkiem oni Ci wytłumaczą po co diesle kupują :kox: :kox:

Opublikowano

Diesla kupuje się po to żeby oszczędzić,

toś doje*bał teraz jak łysy grzywką o beton :polew: :polew: :polew:

Pogadaj z Cubrem albo Trzeńkiem oni Ci wytłumaczą po co diesle kupują :kox: :kox:

dobre pytanie:

po co cuber albo Trzeniu kupują diesle?

pewnie dużo się wyjaśni :polew:

Opublikowano

miałem diesla i na trasie potrafił mi zejść do 5.9-6 litrów ale jak jechałem z mamą :evil: jak jechałem sam to i 10 mi na trasie spalił...

kolego... czytam ten wątek "prawie" ze spokojem ale jak widzę takie bzdury to już ciężko wytrzymać... Diesla kupuje się po to żeby oszczędzić, a nie po to żeby szaleć... poza tym jeśli komuś diesel (no może poza 2,5 na bahnach) pali 10 litrów na trasie to może przydałaby się jakaś szkoła jazdy - bo taki wynik świadczy o tym że się nie umie jeździć... od deptania non stop gazu są inne silniki, a nie małolitrażowe (1,9) diesle...

i potwierdzam że temat robi się zdrowo bez sensu... takie wyniki (średnia 14-15 litrów) to ja bez problemów osiągam odpalając samochód i stając na biegu jałowym po 300 metrach jazdy - bo jak wszyscy wiedzą Niemiaszki nie popisali się projektując w a4 b6 system śledzenia spalania... w mieście na światłach kompletna bzdura...

To czytaj dalej i się zastanawiaj :) Pytanie kto i po co by pisał brednie o spalaniu :) Może w Elblągu nie ma świateł i są dwa skrzyżowania i zapewne takie korki jak w dużych miastach :gwizdanie:

Może na 10 to faktycznie dużo ale 14-16 kilku kolegów potrafi osiągnąć i nie widzę powodów aby kłamali.Mówimy o bardzo ostrej jedzie po mieście i o spalaniu które pokazuje FIS.

[br]Dopisany: 20 Sierpień 2008, 10:15 _________________________________________________

dobre pytanie:

no na pewno nie po to aby im paliły 6 l :polew:

Opublikowano

Mnie wczoraj wracając ze spota udało się zejść do 6.4 :travolta: (odcinek jakichś 30 km)

Max 1600 obrotów i gdzie możliwe jazda na 6-tce :D Mordęga taka jazda :evil:

Opublikowano

ja mam 1.6 sekwencja BRC 24 i na 32 litrach gazu robie 320 km na mieszanej trasie! z domu na uczlenie! 25 km trasa i 10 km miasto i tak dwa razy dziennie i 5 dni w tygoniu! a rzadko kiedy na trasie jadę poniżej 100 km/h. Więc myślę że nie jest tak tragicznie! Co sądzicie o tym??

Opublikowano

dobre pytanie:

Po to by spalanie średnie było rzedu 7-16 litrów :kox: glupie pytanie głupia odpowiedż :good:

Opublikowano

Ostatnią sprawą przemawiają za kupnem diesla była ekonomia, bo jej nie wymagam... Paliwo mam za total free więc mnie to .... czy pali 7 czy 14 czy 21.

DOTARŁO ?

Opublikowano

... Paliwo mam za total free więc mnie to .... czy pali 7 czy 14 czy 21.

DOTARŁO ?

Czyżby kolega do jakiejś mafi należał (paliwowej) ? :decayed::naughty:

Opublikowano

... Paliwo mam za total free więc mnie to .... czy pali 7 czy 14 czy 21.

DOTARŁO ?

Czyżby kolega do jakiejś mafi należał (paliwowej) ? :decayed::naughty:

Tak , do "Flota Orlen" :polew:

Opublikowano

To czytaj dalej i się zastanawiaj :) Pytanie kto i po co by pisał brednie o spalaniu :) Może w Elblągu nie ma świateł i są dwa skrzyżowania i zapewne takie korki jak w dużych miastach :gwizdanie:

Może na 10 to faktycznie dużo ale 14-16 kilku kolegów potrafi osiągnąć i nie widzę powodów aby kłamali.Mówimy o bardzo ostrej jedzie po mieście i o spalaniu które pokazuje FIS.

[br]Dopisany: 20 Sierpień 2008, 10:15 _________________________________________________

dobre pytanie:

kolego - czytaj co jest napisane... 10 litrów w trasie...

a co do Elbląga to całkowicie przyznaje Ci rację... i za to cenię to miasto... bo jazda samochodem to jak sama nazwa mówi "jazda" a nie stanie w korkach :>

... ale tu NIE O SPALANIE MIEJSKIE CHODZIŁO

Opublikowano

Trasa Szczecin - Lublin (790km), spalanie 5,0l/100km przy obciazonym samochodzie i predkosci (na autostradzie) do 160km/h

Opublikowano

Trasa Szczecin - Lublin (790km), spalanie 5,0l/100km przy obciazonym samochodzie i predkosci (na autostradzie) do 160km/h

:OMG:

Czas chyba zamknąć ten wątek, bo coraz więcej magów i czarodziejów się nam zbiera.

Muszę oddać swojego AVF do dobrego mechanika żeby sprawdził czemu mi tak mało nie pali.

Opublikowano

:blink:

Ile godzin zajęła podróż? Jaka średnia prędkość? :baseball:;)

Opublikowano

Czas chyba zamknąć ten wątek, bo coraz więcej magów i czarodziejów się nam zbiera.

Muszę oddać swojego AVF do dobrego mechanika żeby sprawdził czemu mi tak mało nie pali.

Łukaszu... kolejne OT ale chyba wybaczycie...

5,0 masz wpisane w sygnaturce jako spalanie w trasie - więc raczej pali podobnie :>

Opublikowano

5,0 masz wpisane w sygnaturce jako spalanie w trasie - więc raczej pali podobnie :>

Ooooo dobrze, że mi przypomniałeś - muszę to zmienić.

Pisałem już wcześniej: to spalanie przy 90km/h, bez wyprzedzania, tylko kierowca, zaraz po sprowadzeniu autka, na oponach 205 i bez chipa.

Matiz ewidentnie napisał, że w innych warunkach:

Nie wiem gdzie Wy tankujecie, czym jeździcie, ale niedługo to o tych silnikach to legendy będą pisać, a niektórzy pokuszą się o wpis do Księgi Rekordów Guinnessa.

Opublikowano

dobre pytanie:

kolego - czytaj co jest napisane... 10 litrów w trasie...

a co do Elbląga to całkowicie przyznaje Ci rację... i za to cenię to miasto... bo jazda samochodem to jak sama nazwa mówi "jazda" a nie stanie w korkach :>

... ale tu NIE O SPALANIE MIEJSKIE CHODZIŁO

no tak 10 l na mocnym piecu i automacie :) tylko mocny piec to widzę że pojecie względne w tym wątku :gwizdanie:

Opublikowano

To chyba będzie najlepsze rozwiązanie, ten wątek juz jakis czas temu przestał pełnić swoją funkcję a stał się ksiegą bajek i zbędnych dyskusji :thumbdown: