Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trasa do Poznania w jedną strone spokojnie 130-140km/h - 6 l spowrotem 160-170km/h i na światłach troche ciągłem na biegach wyszło coś około 8-9 l. Przy jeździe typu emeryt poniżej 6 l

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

trasa warszawa-olsztyn, olsztyn-warszawa

zalany na full, w tamta strone nie przekraczalem 120 km/h, z powrotem juz lekki bucik

wskazowka przy polowie baku - rowniutko 400 km

Opublikowano

Ale chyba nie tak jak niesczęsny Kraków :polew:

:mysli: żenua w Twoim wykonaniu chłopie :gwizdanie:

skoro wasze 1.9 TDI (cuber) palą do 16l/100km

Palą przy bardzo szybkim i agresywnym poruszaniu sie po miescie wraz z kilkoma innym chlopakami z klubu :kox: coż poradzić dla Was Agresja to dla Nas zapewne jazda emerycka :naughty:

Pare tygodni temu w Krakowie koreczek ul.Nowohucka , wiem wiem kazdy może sobie walnac taką fotke po przejechaniu 100 m no ale w jakim celu miał bym to robic.....

f573e55b5b7e7162.jpg

[br]Dopisany: 13 Sierpień 2008, 10:26 _________________________________________________ps. z mojej strony tyle , czekam tylko na chętnych którzy przyjada do Kraka potestować spalanie przy agresywnej jeżdzie chce zobaczyc te Wasze 6-7 :naughty::naughty:

na potwierdzenie tego co wcześniej pisałem :gwizdanie:

TRASA 3100 km Wieluń =>Dubrownik =>Rab =>Wieluń

autostrady---130-150 km/h (200 też było) jazda po górach bardzo dynamiczna (super frajda)

cztery osoby na pokładzie+bagarze

paliwo----verva+eurodizel

średnie spalanie 5,57 l/100km

1ba1e7904b97dcad.jpg

Opublikowano

zgadza się ale Cuber pisze o spalaniu w mieście przy szybkiej jeżdzie a nie na trasie :tongue4:

Opublikowano

zgadza się ale Cuber pisze o spalaniu w mieście przy szybkiej jeżdzie a nie na trasie :tongue4:

na podstawie tych fotek można przyjąć że 1,9 tdi b6 pali średnio od 5,3------14,8

i o to mi chodziło :wink4:

Opublikowano

na podstawie tych fotek można przyjąć że 1,9 tdi b6 pali średnio od 5,3------14,8

i o to mi chodziło :wink4

Tyle samo wyszło po przeliczeniu na stacji benzynowej czy tylko sugerujesz się FIS'em ?

Opublikowano

i o to mi chodziło :wink4

Tyle samo wyszło po przeliczeniu na stacji benzynowej czy tylko sugerujesz się FIS'em ?

po trzykrotnym tankowaniu pod korek na trasie 3100 km wyszło -------5,57

Opublikowano

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6872d3be110fe9be.html

ja wczoraj jazdę skończyłem ze średnim 16,8l a udało mi się zrobić zdjęcie na 16,1

brak korków w Krakowie jazda wieczorem :gwizdanie:

Opublikowano

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6872d3be110fe9be.html

ja wczoraj jazdę skończyłem ze średnim 16,8l a udało mi się zrobić zdjęcie na 16,1

brak korków w Krakowie jazda wieczorem :gwizdanie:

mamy już pierwsze dane jeśli chodzi o 2,5 tdi b6 --------16,1

Opublikowano

a ja napisze dla odmiany o Skodzie ... :naughty:

podczas dlugiego likendu testowalem Roomster'a 1.9 TDI [105 PS PD] ... na trasie 1800 km [4 osoby,full bagaz]

trasa różna - miasta/autostrady/troszke po gorach predkosci do 190 km/h [wiecej nie chcial :evil:] - jednym slowem furmanka nie miala lekko [gniotlem ile sie dało :evil:] i spalanie- [7.1 l/100 km] - takze sie zastanawiam jak Wy robicie te 5l/100 :mysli: ....

Opublikowano

podczas dlugiego likendu testowalem Roomster'a 1.9 TDI [105 PS PD] ... na trasie 1800 km [4 osoby,full bagaz]

trasa różna - miasta/autostrady/troszke po gorach predkosci do 190 km/h [wiecej nie chcial :evil:] - jednym slowem furmanka nie miala lekko [gniotlem ile sie dało :evil:] i spalanie- [7.1 l/100 km] - takze sie zastanawiam jak Wy robicie te 5l/100 :mysli: ....

odpowiedź jest prosta nie gnieciemy :gwizdanie:

Opublikowano

odpowiedź jest prosta nie gnieciemy :gwizdanie:

aha ........... :polew:

na potwierdzenie tego co wcześniej pisałem :gwizdanie:

TRASA 3100 km Wieluń =>Dubrownik =>Rab =>Wieluń

autostrady---130-150 km/h (200 też było) jazda po górach bardzo dynamiczna (super frajda)

cztery osoby na pokładzie+bagarze

paliwo----verva+eurodizel

średnie spalanie 5,57 l/100km

a co rozumiesz pod pojeciem : jazda bardzo dynamiczna ... :naughty:

Opublikowano

moj na trasie 1000km do oslo 3osoby i ponad 100kg zarcia i napojow spalil 3,7l moj rekord,przynajmniej tak pokazal fis,ktos zszedl do tego poziomu w 1.9,oczywiscie pewnie jest przeklamanie bo cos ciezko mi w to uwiezyc ale patrzac na FIS mozna sie pocieszac bo 3,7l robi wrazenie

Opublikowano

moj na trasie 1000km do oslo 3osoby i ponad 100kg zarcia i napojow spalil 3,7l moj rekord,przynajmniej tak pokazal fis,ktos zszedl do tego poziomu w 1.9,oczywiscie pewnie jest przeklamanie bo cos ciezko mi w to uwiezyc ale patrzac na FIS mozna sie pocieszac bo 3,7l robi wrazenie

I Ty w to wierzysz choc w 0,001%? :polew: :polew: :polew: :polew:
Opublikowano

czytam .. i zwieracze mi puszczaja :naughty: ....

ludzie to woła o pomste do nieba ... :decayed::polew:

Opublikowano

I Ty w to wierzysz choc w 1%? :polew: :polew: :polew: :polew:

Może by tak najpierw określic co tak naprawdę traktujemy jako spalanie?

* Spalanie średnie z FISa? Z jakiego minimalnego odcinka jazdy jest wiarygodne?

* Spalanie chwilowe? :evil: Ja czasem mam 0.0 :polew:

* Spalanie szacowane ubytkiem paliwa w zbiorniku? np. mam pełny bak-przejechałem 100km-zalewam znowu do pełna-patrzę ile weszło paliwa->tyle mi spaliło na 100km

Tak czytam i czytam i te moje 8,5 l coraz bardziej mnie frustruje :polew::naughty:

Opublikowano

I Ty w to wierzysz choc w 1%? :polew: :polew: :polew: :polew:

* Spalanie szacowane ubytkiem paliwa w zbiorniku? np. mam pełny bak-przejechałem 100km-zalewam znowu do pełna-patrzę ile weszło paliwa->tyle mi spaliło na 100km

A da sie tak zobaczyc wynik na FIS-ie 3,7 nawet po przejechaniu 100km?? Tylko takim sprawnym :decayed:
Opublikowano

czy to przypadkiem nie prowokacja??? :gwizdanie: :polew:

Opublikowano

Moim ostatnio zrobiłem 5000 km po autostradach, prędkość przeważnie około 200km/h aż się olej przyjarał, przy 5 osobach i bagażu tyle, że musiałem napompować koła na 8bar, bo było mu ciężko.

Zmieniłem też zawieszenie w aucie z obniżonego na podwyższone +100mm, bo bałem się, że przy tym obciążeniu będzie szorował po jezdni.

Spalił mi 0,7L/100km - zrobiłem 820km i ledwo wskazówka poziomu paliwa ruszyła się z miejsca.

3646dc5b7a4f0715.jpg

Opublikowano

Moim ostatnio zrobiłem 5000 km po autostradach, prędkość przeważnie około 200km/h aż się olej przyjarał, przy 5 osobach i bagażu tyle, że musiałem napompować koła na 8bar, bo było mu ciężko.

Zmieniłem też zawieszenie w aucie z obniżonego na podwyższone +100mm, bo bałem się, że przy tym obciążeniu będzie szorował po jezdni.

Spalił mi 0,7L/100km - zrobiłem 820km i ledwo wskazówka poziomu paliwa ruszyła się z miejsca.

3646dc5b7a4f0715.jpg

No chyba 0,7 Wodki podczas podróż poszło :decayed::polew: :polew: