Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podobno seryjnie jest predkosc zawyzona o 10km/h czyli by sie zgadzalo

Nie koniecznie, akurat u mnie licznik zaniżał a jeździłem na felgach 18-stkach i kapciach 245/18/40 :gwizdanie:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

... przy 150km/h AutoMapa pokazywała 139km/h.

Z pewnością rozmiar opon i obręczy kół ma wpływ na rzeczywisą prędkość, a prędkośc pokazywana na liczniku pewno skalibrowana jest z fabrycznym rozmiarem kół. Zarazem myślę, że nawigacje nie są aż tak bardzo dokładne. Pewnego razu miałem jednocześnie AutoMapę i TomTom'a i oba urządzenia pokazywały inne pomiary prętkości. AutoMapa pokazywała średnio od 4 do 10 km/h mniej niż TomTom w zależnoći od prędkości. Pomiary TomTom były bardziej zbliżone do wskazań licznika. Być może ma tu jeszcze jakiś wpływ wersja aplikacji (mapy), urządzenie... :mysli: :mysli:

Opublikowano

podobno seryjnie jest predkosc zawyzona o 10km/h czyli by sie zgadzalo

Potwierdzam to i nie wiem czy to wina kół czy tak jest naprawdę :gwizdanie:

Opublikowano

Panowie powoli robi się :ot: :gwizdanie:

Opublikowano

Pre ale mi chodzilo o tą wypowiedź nie o chwilowe spalanie :gwizdanie:

zgadza się, a mi chodziło o to, że mówiac "jezdząc po banie 190" to tak na prawdę jest to jazda 190km/h przez 100km oraz 110/130km/h przez kolejne 500.

Chodziło mi o to, że wskazując chwilowe spalanie podczas jazdy 190km/h pokaże, że jest to niemożliwe żeby spaliło auto poniżej 6.

Opublikowano

zgadza się, a mi chodziło o to, że mówiac "jezdząc po banie 190" to tak na prawdę jest to jazda 190km/h przez 100km oraz 110/130km/h przez kolejne 500.

Chodziło mi o to, że wskazując chwilowe spalanie podczas jazdy 190km/h pokaże, że jest to niemożliwe żeby spaliło auto poniżej 6.

Dokładnie :good:

Opublikowano

Co wy na to: A6 3.0 TDI Q, przebieg 2 tkm, trasa spokojna do 130 (6,7 L, Poznań Kalisz Poznań) Miasto bez szczególnego butowania 7,7 L :) Więc wychodzi, że przy normalnej jeździe nie jest dużo bardziej kosztowny niż A4 2.0 TDI. Zatankowałem 30 L i trudno mi je było spalić, potem trochę jazdy na programie S i 20 km przy prędkości 180-240.

Opublikowano

Co wy na to: A6 3.0 TDI Q, przebieg 2 tkm, trasa spokojna do 130 (6,7 L, Poznań Kalisz Poznań) Miasto bez szczególnego butowania 7,7 L :) Więc wychodzi, że przy normalnej jeździe nie jest dużo bardziej kosztowny niż A4 2.0 TDI. Zatankowałem 30 L i trudno mi je było spalić, potem trochę jazdy na programie S i 20 km przy prędkości 180-240.

A spróbuj ile pali w korkach. :naughty: Duuużych korkach :evil:

Moja podczas spokojnej jazdy pozamiejskiej ledwie muska wskaźnik paliwa. Demon budzi się podczas jazdy po mieście w korkach ..... :confused4:

Opublikowano

Andy ile zrobiłeś min i max na baku?

Opublikowano

Andy ile zrobiłeś min i max na baku?

Nie potrafię powiedzieć. "Jeden bak" to zbyt duży interwał czasowy by udała się jazda przez cały czas jednym stylem

Jak na razie rekord dzierży moja żona: 745 km na 53 l - pisałem już o tym w tym wątku.

Max spalanie -> nie mam woli by sprawdzić .... Urządzanie mieszkania kosztuje :wink4: Inne wydatki biorą górę nad tą pokusą :decayed:

Opublikowano

hehehe

ja mam taki wynik

min - 470 :decayed: :decayed: :decayed:

max - 715 :kox: ale już usypiałem , max do 130

Opublikowano

Ja przy maksie do 110-120 jestem w stanie zrobic 800 :)

Min. zrobilem chyba 500.

Opublikowano

mam nieodparte wrazenie,iz posiadacze 2,5 TDI maja gleboko w dvpie spalanie :gwizdanie:,

ten silnik tak prowokuje do deptania ze ciezko sie powstrzymac :kox:

ostatnio dalem bratu na dwa dni moja audice (sam ma passata 1,9 AWX) i gdy mi ja oddawal,

stwierdzil ze nie da sie tego silnika nie wkrecac na wysokie obroty,a ten dzwiek :evil:

Opublikowano

Już to chyba pisałem

Można wykręcić na trasie/w jeździe pozamiejskiej spalanie rzędu 6l/100km ale to jest męczarnia. Pedał gazu musi wtedy parzyć.

A wystarczą 2-3 dynamiczne wyprzedzania :evil: i rekord jazdy "na kropelce" idzie się pieścić :punk:

Opublikowano

max na baku 1100km-1200km na trasie

min na baku w miescie to ok 700km

bak 60L licze

Opublikowano

Ja przy maksie do 110-120 jestem w stanie zrobic 800 :)

Min. zrobilem chyba 500.

ładny wynik :good:

Opublikowano

800km to 7,5/100, wiec zupelnie normalna jazda w trasie, bez zamulania :)

Opublikowano

800km to 7,5/100, wiec zupelnie normalna jazda w trasie, bez zamulania :)

eeeee :co:

7,5 x 8 = 60 l

Jeździcie do wysuszenia baku :wtf:

A podobno tak nie można, nie wiedzieliście? :mysli::polew::evil2: :laghing2: (te nowe emotikony są zayebiste :decayed: )

===

A sorry, w Q 6 l zostaje. W sam raz by zagotować vp44 :nabijasie:

Opublikowano

Ja nie jezdze na rezerwie. (raz, czy dwa mi sie do tej pory zdarzylo)

Jak ktos mowi, ze robi XXX na baku, to ja mowie ile ja jestem w stanie przejechac km na pelnym baku...

Opublikowano

pelny bak i spokojna jazda na autostradzie do 120- 140 km/h ok 80% , reszta miasto i trasa 1100 km