Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na tempomacie to chyba mniej pali :mysli:

mylisz się kolego... to akurat sprawdziłem... maszyna zawsze będzie głupsza od człowieka.

pod każdą górę ciągnie jak głupi - podczas gdy ja bym pod te górki delikatnie zwalniał i wyrównywał na zjeździe... no ale tu niestety sztywne 190

no ale kolego,po godzinie jazdy z predkoscia 190km/h na tempomacie srednie spalanie wyjdzie przyjmijmy 10l,a srednia szybkosc 190km/h,a jadac bez tempomatu srednie spalanie wyjdzie z 8-9l ale srednia predkosc juz 170km/h bo zwalniales jadac pod gorke,zwalniales samoczynnie,bo jazda samochodem w trasie to jednak czynnosc odruchowa i nie kontrolujesz non stop predkosci,poniewaz twoja uwage absorbuja rozne rzeczy,radio,krajobraz,bladyna w samochodzie obok,itd... .

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mylisz się kolego... to akurat sprawdziłem... maszyna zawsze będzie głupsza od człowieka.

pod każdą górę ciągnie jak głupi - podczas gdy ja bym pod te górki delikatnie zwalniał i wyrównywał na zjeździe... no ale tu niestety sztywne 190

no ale kolego,po godzinie jazdy z predkoscia 190km/h na tempomacie srednie spalanie wyjdzie przyjmijmy 10l,a srednia szybkosc 190km/h,a jadac bez tempomatu srednie spalanie wyjdzie z 8-9l ale srednia predkosc juz 170km/h bo zwalniales jadac pod gorke,zwalniales samoczynnie,bo jazda samochodem w trasie to jednak czynnosc odruchowa i nie kontrolujesz non stop predkosci,poniewaz twoja uwage absorbuja rozne rzeczy,radio,krajobraz,bladyna w samochodzie obok,itd... .

przecież napisałem że pod górki zwalniasz a z górki przyśpieszasz... to jakie 170 - kiedy z górki jedziesz dajmy na to 210...

zobacz ile ci wciąga pod górę utrzymując 190 a ile z górki przyśpieszając delikatnie do 210...

wiem że tempomat to komfort i sam używam ale ten komfort słono kosztuje...

Opublikowano

przecież napisałem że pod górki zwalniasz a z górki przyśpieszasz... to jakie 170 - kiedy z górki jedziesz dajmy na to 210...

zobacz ile ci wciąga pod górę utrzymując 190 a ile z górki przyśpieszając delikatnie do 210...

po jakich ty drogach jezdzisz,ze ilosc wzniesien rowna jest ilosci zniesien :co:,

jak zapitalasz z Elblaga do Gdanska to ile masz gorek?

poza tym na tempomacie mozesz stosowac takie same myki,w B6/B7 manetka od tempomatu jest bardzo dobrze do tego przystosowana,a na rownym terenie tempomat zaoszczedzi :gwizdanie:

Opublikowano

po jakich ty drogach jezdzisz,ze ilosc wzniesien rowna jest ilosci zniesien :co:,

jak zapitalasz z Elblaga do Gdanska to ile masz gorek?

poza tym na tempomacie mozesz stosowac takie same myki,w B6/B7 manetka od tempomatu jest bardzo dobrze do tego przystosowana,a na rownym terenie tempomat zaoszczedzi :gwizdanie:

jeśli chodzi o te górki to cały czas "piję" do trasy z niemiec...

jeździsz 7demką 190km/h ?????? i to na tempomacie ?????? no ja raczej nie... :>

a z tą manetką to możesz mieć trochę racji ale musisz przyznać że przyśpieszanie manetką nie jest zbyt delikatne

Opublikowano

przyspieszac mozesz naga,potem tempomat sam wroci do zadanej predkosci :tongue4:

my tu gadu,gadu a ja i tak w 6,9l przy 190km/h nie uwierze :cool1:

bede na zlocie w Sobieszewie,masz blisko,mozesz przyjechac i kopnac mnie w jaja a ja i tak nie uwierze :kox:

Opublikowano

my tu gadu,gadu a ja i tak w 6,9l przy 190km/h nie uwierze

nie tylko Ty nie wierzysz :gwizdanie:

Opublikowano

mój przy 200 pali 5 l

ale na 50km :decayed:

Opublikowano

mam jeden filmik w którym jest wyłączone... jadę na nim od 190 do 210 i pokazuje chwilowe od 12,7 do 13,8 przy przyśpieszaniu...

jak mozesz to wrzuć ten filmik :evil:

Opublikowano

mam jeden filmik w którym jest wyłączone... jadę na nim od 190 do 210 i pokazuje chwilowe od 12,7 do 13,8 przy przyśpieszaniu...

jak mozesz to wrzuć ten filmik :evil:

gdzie to wrzucić? bo filmik niewielki więc pewnie wszędzie wejdzie...ale google nie chce mi go przyjąć mimo że mp4 jest akceptowalne...[br]Dopisany: 04 Sierpień 2008, 08:15 _________________________________________________znalazłem miejsce więc proszę: http://www.wrzuta.pl/film/lKRj4nAIvt/

dobrze że się chociaż filmik zachował bo skoro przyśpieszanie od 190 -210 zużywa 12-13 litrów to już łatwiej uwierzyć w 190 ze średnią do 7dmiu...

nie rozumiem frustracji... albo mam licznik walnięty (ale jechaliśmy na 2 samochody) albo ten FIS jakiś walnięty (choć błędów nie ma, a tankowanie to potwierdziło...)

powiem więcej... 6,9l/100km było na FISie - który zawyża u mnie średnio o jakieś 0,2 do 0,4 litra... więc wypadałoby jakieś conajmniej 6,7l/100km no ale już nie chce wkurzać więc temat kończę...

Opublikowano

powiem tak :

u mnie przy predkosciach 190-230 pokazywał FIS 14-16 , wracajac z Niemiec FIS pokazal Srednia predkosc 140km/h i spalanie 10,6 l/100km z calej trasy 1000km i dlatego się strasznie dziwie Twoim wynikom a filmik tak defakto nic nie pokazuje konkretnego :gwizdanie:

Opublikowano

filmik tak defakto nic nie pokazuje konkretnego :gwizdanie

Ciekawe jakie by wskazywało chwilowe spalanie (aczkolwiek tym się nigdy nie należy sugerować) jakby miał pedał w podłodze, a nie umiarkowanie przyspieszał.

Opublikowano

filmik tak defakto nic nie pokazuje konkretnego :gwizdanie

Ciekawe jakie by wskazywało chwilowe spalanie (aczkolwiek tym się nigdy nie należy sugerować) jakby miał pedał w podłodze, a nie umiarkowanie przyspieszał.

mnie najwięcej pokazało 28/100 :wink4:

Opublikowano

Zazdrośni posiadacze silników 2,5 się odezwali. Co zazdrościcie,że 1,9 tak mało spala

co Ty w ogóle człowieku wypisujesz? puknij się w głowę... jaka zazdrość? nie mierz wszystkich swoją miarą...

pisałem już kilka razy że mój samochód w (szybkiej) trasie pali 9 a po mieście ok 11 i wcale nie płaczę z tego powodu a szczerze mówiąc nawet mi to lotto ile pali. Nikt nie kupuje 2.5 do ekonomicznej jazdy , zrozum wreszcie to człowieku :wallbash: :wallbash: :wallbash:

A ja tam mając 1,9 zamieniłbym sie na 2,5. Mam gdzies spalanie a te 2,5 to dopiero frajda z jazdy :naughty:

Opublikowano

Zazdrośni posiadacze silników 2,5 się odezwali. Co zazdrościcie,że 1,9 tak mało spala

co Ty w ogóle człowieku wypisujesz? puknij się w głowę... jaka zazdrość? nie mierz wszystkich swoją miarą...

pisałem już kilka razy że mój samochód w (szybkiej) trasie pali 9 a po mieście ok 11 i wcale nie płaczę z tego powodu a szczerze mówiąc nawet mi to lotto ile pali. Nikt nie kupuje 2.5 do ekonomicznej jazdy , zrozum wreszcie to człowieku :wallbash: :wallbash: :wallbash:

A ja tam mając 1,9 zamieniłbym sie na 2,5. Mam gdzies spalanie a te 2,5 to dopiero frajda z jazdy :naughty:

u mnie niestety ekonomia ważna - przede wszystkim w awaryjności i eksploatacji... ale ten dźwięk i hasło "łamacz kręgosłupów" swoje robi... także też bym zmienił :>

Opublikowano

(...) ale ten dźwięk i hasło "łamacz kręgosłupów" swoje robi... także też bym zmienił :>

Dźwięk może i fajny :naughty: Ale z tym łamaniem to bym nie przesadzał :evil:

Opublikowano

my tu gadu,gadu a ja i tak w 6,9l przy 190km/h nie uwierze

nie tylko Ty nie wierzysz :gwizdanie:

przecież już na moje pytanie kolega odpowiedział, że było to około 10L

Opublikowano

Pre ale mi chodzilo o tą wypowiedź nie o chwilowe spalanie :gwizdanie:

Wracając autkiem z Hamburga przez 3 godziny tempomat (a to wiadomo więcej pali) ustawiony na 190km/h i na FISie (który u mnie zawyża w trasie ok. 0,3-0,4) miałem 6,9L średnią...

Opublikowano

dobra dobra... najszybciej będę mógł to sprawdzić w maju 2009... więc do tej pory wierzę w to co napisałem...

a tak przy okazji... czy u Was też tak licznik zawyża... bo w moim to dość znacznie z tego co wczoraj sprawdziłem... przy 150km/h AutoMapa pokazywała 139km/h.

Opublikowano

dobra dobra... najszybciej będę mógł to sprawdzić w maju 2009... więc do tej pory wierzę w to co napisałem...

a tak przy okazji... czy u Was też tak licznik zawyża... bo w moim to dość znacznie z tego co wczoraj sprawdziłem... przy 150km/h AutoMapa pokazywała 139km/h.

to troche tlumaczy

Opublikowano

podobno seryjnie jest predkosc zawyzona o 10km/h czyli by sie zgadzalo