Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Tunel Srodkowy - wymiana na tunel z B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Jako, że moj tunel środkowy jest w opłakanym stanie to chciałbym go wymienić.

Czytałem temat ad TUnelu z miescem na kubki jednak nie ma tam wyraźnie napisanego co trzeba zrobic :)

Czy Tunel z B7 podjedzie do mojej B6ki ?

Przykład: http://allegro.pl/item1111433504_audi_a4_8e0_b6_b7_tunel_srodkowy_2_din_telefon.html

Jak wyglada sprawa z ręcznym?

W przeciwienstwie do B6ki w B7 wyglada jak by reczny miał obudowę - czy wjedzie w nią moj stary ręczny czy będę musiał cos rezać (zmieniać reczny na b7kowy)

Druga sprawa to co z mocowaniem 1DIN / 2DIN.

Nie mam RNS-E i nie bedę raczej miał takowego, mam więc zwykłe radio fabryczne i panel klimy.

Czy w 2 DIN moge zamontować bez problemu te rzeczy czy będę musiał rezac?

A jeżeli rezac to czy mogę przełożyć mocowania ze starego tunelu?

Opublikowano

...raczej nic z tego mając tunel 2 dinowy nie wepchniesz tam 1 dinowego sprzetu bo pod klimatronikiem będziesz miał dziury :mysli:(chociaż nie koniecznie bo patrze że popiołki w zestawie) ale głowy nie dam uciąć :gwizdanie:

co do pasowania z b7 to raczej na spokojnie podejdzie jak nie zamierzasz robić przekładki na 2 din to szukaj takiego pod 1 din

Opublikowano

pasuja oba jednak jak nie chcesz rns-e to szukaj 1 din , tylko ze cos mi sie wydaje ze ma inny odcien

Opublikowano

jak masz radio 1 din to szukaj tunelu 1 din. Natomiast jakbyś miał radio 2 din to możnaby się pokusić o tunel 1 din i dociąć go - z tym problemu by nie było. Mnóstwo osób tak zrobiło, m.in. ja:)

A co do odcieniu to sam właśnie nie wiem. Niby kolor ten sam czarny soul ale np widać różnice między radiem z b7 a klimatronikiem z b6. Wiec jak będzie z różnicą między nowym tunelem z b7 a wnętrzem z b6 to nie wiem. Jakby ktoś wiedział to proszę również o info:)

Opublikowano

1. tunel z B7 pasuje do B6.

2. jesli masz u siebie konfiguracje 1din i chcesz tak zostawic, to tunel 2DIN nie bedzie dobry bo beda widoczne dziury w schowku pod klimatronikiem

3. jesli chcesz przejsc na 2DIN to musisz zmienic kosz i klimatronic. Dodatkowo inna jest popielniczka, ale ta z 1DIN bedzie pasowac, choc pod klimatronikiem bedzie widac szpare.

Opublikowano

kolor jest ten sam ( soul ) czarny ale jednak rozni sie odcieniem od twojego :confused4:

Poprostu pierwsze modele B6 2001-2002 mialy toszke bardziej scieralna powloke na plastikach i wszystko sie wycieralo

Opublikowano

kolor jest ten sam ( soul ) czarny ale jednak rozni sie odcieniem od twojego :confused4:

Poprostu pierwsze modele B6 2001-2002 mialy toszke bardziej scieralna powloke na plastikach i wszystko sie wycieralo

Ja mialem auto z 2001 i wymienilem tunel na nowke z salonu.Kolor ani odcien sie nie roznil.

Opublikowano

Witam, przepraszam że odgrzebuje stary temat. Ale potrzebuje informacji czy tunel 8E0863241G

1394639920

Podejdzie do mnie bez problemu. Tak abym przełożył wszystkie wkłady, popielniczki itd..

No i oczywiście czy kolor się zgadza, ale na oko wygląda że wszystko jest ok :wink4:

13.jpg

Opublikowano

Tak podejdzie :) ....tylko on nie ma wyciecia pod podlokietnik :disgust: chyba , ze rezanko :gwizdanie:

Opublikowano

rezanko na podłokietnik jest zawsze..sam zamówiłem nowy z ASO pod wersję z podłokietnikiem a dziurę sam robiłem :wink4:

Opublikowano

Rdzewek_RdK czemu chcesz zmieniac :mysli: napisz do czaki22 on ma na sprzedaz :decayed:

Opublikowano

ostatecznie 2DIN to nie problem bo sprzedajesz obecne radyjko (concert?) za spoko pieniądze (bo to wbrew pozorom wcale nie tani sprzęt) a kupujesz zamiast niego Symphony II za czasem nawet mniejsze pieniądze. Więc nie trzeba wcale od razu żałosnego RNS. Pozostaje jeszcze climatronic

Opublikowano

ostatecznie 2DIN to nie problem bo sprzedajesz obecne radyjko (concert?) za spoko pieniądze (bo to wbrew pozorom wcale nie tani sprzęt) a kupujesz zamiast niego Symphony II za czasem nawet mniejsze pieniądze. Więc nie trzeba wcale od razu żałosnego RNS. Pozostaje jeszcze climatronic

Wszystko ok :decayed: tylko Rdzewek_RdK ma u siebie RNS E to jego fotka jest tam z tymi fotelami :wink4:

Opublikowano

wrc dzięki za pomoc, a ogólnie chodzi o to że chce wywalić uchwyt na telefon.. a jakoś nie mam ochoty oglądać tych dziur które zostaną. :wink4:

Jednak się okazało że tunel idzie na zamówienie, w cenie lepszej jak w ASO, więc mam dodatkowy wybór. I teraz jakby ktoś mógł mi podpowiedzieć w sprawię tego uchwytu na kubki w konsoli, po środku.. Tak jak to niby wychodziło w wersji USA.

Czy konsola jest taka sama a wymienia się wkład, czy jednak ten cały tunel trzeba kupić o trochę innym oznaczeniu ?

Opublikowano

Ktoś zna/ma numer tunela USA z kubeczkami ?