marioti Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam, Od niedawna zauwazyłem że jak auto postoi tak 2 dni bez uruchamiania to potem jak go odpalę czuć benzynę w środku auta. Dziwne jest to że zapach nie leci gdzieś z nawiewu tylko jakby jakoś od spodu. Autko miało wymieniane wszystkie filtry może miesiąc temu. Obejżałem silnik i z góry i od spodu i nigdzie żadnego pocenia nie mówiąc o wycieku. Czy ktoś wie gdzie mogę mieć jakąś nieszczelność. pozdr. 4all
schiller Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 wyglada na to ze filtr paliwa jest zle zalozony.
alcazar Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Skoro niedawno był wymieniony filtr paliwa to stawiał bym że to on jest przyczyną. Od niedawna zauwazyłem że jak auto postoi tak 2 dni bez uruchamiania to potem jak go odpalę czuć benzynę w środku auta. Jak poczujesz zapach paliwa zgaś silnik i obejżyj dokładnie ten filtr oraz przewody wokół niego, najlepiej metodą na węch. Gdzieś musi być nieszczelność.
Gajzer Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 a czy to jest wyrazny zapach benzyny czy moze spalin??Mialem nie szczelny lekko wydech przy katalizatorze i na zimnym (wysokich obrotach) czuc tez bylo cos jak spaliny.
Rekomendowane odpowiedzi