author0928 Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam !! Dzisiaj miałem przyjemność pogonić moją niunię poraz pierwszy na autostradzie i z trzema osobami na pokładzie gdy przyciągnąłem ją do 210 km/h zauważyłem że temp płynu zaczęła mi wzrastać i gdy osiągnęła 100 stopni postanowiłem puścić trochę z gazu... Zjechałem na 170 i wszystko wróciło do normy... Depnąłem znów do 200 i znów wzrosło więc zwolniłem... Czy to normalka czy raczej nie bardzo ?? Temp na polu wynosiła ok 37 stopni więc dość ciepło noi jechałem oczywiście na klimie... Dodam jeszcze, że rano zalałem nowy płyn bo miałem walnięty przewód i wczoraj wywaliło mi płyn do zera... Dziś zalałem i raczej dobrze odpowietrzyłem ponieważ temp ładnie rosła i poza tym że przy v-maxie rosło to nie drgnęło poniżej ani powyżej 90 st... nawet w korkach przy długim postoju na zapalonym silniku
Gość radekk2000 Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 Był już taki temat :szukaj:Tam jest wszystko opisane.
piotrsob1 Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 Przy takich temperaturach wcalę się nie dziwię, twoje autko ma swoje lata i wydajność układu chłodzenia na pewno nie jest jak w nowym. W takich warunkach nawet swojej bym tak nie gonił. Nie szukaj dziury w całym.
AudiB4 Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 Niestety,moje zrobiło mi to samo przy 180,więc podejrzewam zawaloną szlamem chłodnicę,bo pompa wody ma 4 miesiące.
author0928 Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Opublikowano 13 Lipca 2010 Nie szukaj dziury w całym. Dokładnie jestem tego zdania... Zresztą i tak już się nigdzie nie wybieram na autostradę a na drogach po których jeżdżę nie rozwijam takich prędkości... Podejrzewam że gdy byłoby nieco chłodniej to byłoby ok bo jednak 37 stopni i włączona klima to katorgia dla silnika, który wg danych ma osiągać 192 km/h a nie 210 ...
Rekomendowane odpowiedzi