uwe87 Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam Za jakiś czas będę chciał sprowadzić sobie A4 B7 i myślałem nad silnikiem 2.0 140km lub jak się trafi 170km . Jednak z "opowieści" znajomych i kilku mechaników wynika, że te silniki są strasznie awaryjne. To właśnie mnie ciekawi czy to przesadzone informacje czy tak one mają ? Może ktoś ma jakiś ciekawy artykuł na ten temat ? W sumie każdy mi mówi, że awaryjne, ale nikt konkretnie nie powie co się psuje i dlaczego. Możecie coś podpowiedzieć z doświadczenia ?
antonio Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 hmmmm użyj opcji a dowiesz się wszystkiego
smite Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Ja kolego mam od 2,5 roku najbardziej awaryjna wersje tego silnika BLB. Przejechałem 70 tys teraz ma 190 tys. Na silnik w rożnego rodzaju naprawy wydałem ok 7-8 tys pln. Mało pali 5-7 l/100km. Czeka mnie teraz rozrząd i kontrola napedu pompy olejowej. Nie jest idealny ale ogolnie jestem zadowolony. Pozdrawiam Szukaj jest tu tego duzo na ten temat.
antonio Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Ja kolego mam od 2,5 roku najbardziej awaryjna wersje tego silnika BLB. Na silnik w rożnego rodzaju naprawy wydałem ok 7-8 tys pln. pochlastał bym się
Flyer Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Ja kolego mam od 2,5 roku najbardziej awaryjna wersje tego silnika BLB. Na silnik w rożnego rodzaju naprawy wydałem ok 7-8 tys pln. pochlastał bym się jesli to bylo np. sprzeglo, turbo... to normalne. jesli te 7-8 poszlo na silnik to gorzej
.Pablo. Opublikowano 20 Lipca 2010 Opublikowano 20 Lipca 2010 Ja mam poprawioną wersję po czerwcu 2006 autko mam już nie cały rok a koszty to olej i filtry poza tym śmiga bez najmniejszego problemu. Jeżeli znajdziesz wersję z oryginalnym przebiegiem to myślę że autko będzie śmigało bez najmniejszych problemów.
lukaszrud Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 Witam ja kupiłem auto po lizingu z pełną dokumentacją (co 15000 w serwisie) miał najechane 180 tyś. i wymieniłem pompowtrysk szt1 pasek pk napinacz i sprzęgło alternatora , poza tym oleje i filtry ma się rozumieć zrobiłem 30 tyś.i jestem w sumie zadowolony autko ma parę wad czasem zakołysze jest głośne ogólnie dosyć ciasne ale śmiga .
Rekomendowane odpowiedzi