Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AWM] Po chipsie-co jest nie tak z gazem???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok jutro tak zrobię dzieki i dam znać[br]Dopisany: 22 Lipiec 2010, 17:01_________________________________________________dziś jeździłem autem troszke i nie wiem czemu zapalił mi się check-ale to i może dobrze

bo gdy odpiąłem kleme check znikł a auto chodzi duzo lepiej turbo kręci mocno tak jak powinno choć troszke go dławi

kiedyś jak podpiąłem kapa pokazał błąd katalizatora czyli że jest do pupy

może to cos z tym związane???jutro sie wyjąsni jak podepne vag pozdro

Opublikowano

Neverending story :gwizdanie:

Teraz to juz za pozno ale trzeba bylo wyjac w piz*u instalacje , zwrot kasy i jechac do ludzi ktorzy to zrobia ...

Opublikowano

chłopie a Ty znów przy tym samym

daj se juz spokój

skoro raz działał dobrze to teraz tez musi a przyczyna pewnie tkwi gdzie indziej

Opublikowano

chłopie a Ty znów przy tym samym

daj se juz spokój

skoro raz działał dobrze to teraz tez musi a przyczyna pewnie tkwi gdzie indziej

Nieneguj tak kolegi bo dobrze chłop mówi z gazownikami trzeba kródko bo zachwile udowodnią ci że wlałeś zły płyn do spryskiwaczy i dlatego niejeździ;)

A serio to zrób jak wcześniej ci radzono reset ustawień i pojeździj ze dwa dni na benzynie jak bedzie wszystko ok to ustawcie gaz od nowa totalnie od nowa.

Opublikowano

oftwebd ok :) Poczakam kolejne pol roku i zobaczymy co pierwsze pusci :decayed:

Opublikowano

a moim zdaniem to masz po prostu zjebane coś w autku bo skoro na benzynie jeździ ci dużo gorzej no to sorry, podłącz vag i pokaż co pokazał za błąd a nie odpinasz klemy,

Opublikowano

Chodzilo mi o zapetlony wtrysk PB :) Gazowe to wiem co i jak ;) chodzi o to ze w A3 po sofcie powyzej 6 tys rpm na benzynie go troche dusi. Na gazie jeszcze bardziej i nie wiem czemu. Wtryski gazowe sie nie zapetlaja. Cisnienie itp ok. Nic uderze na innym forum typowo lpg z tym problemem.

Przejedź się i podaj jaki masz czas wtrysku Pb podczas kręcenia go w wysokie partie.

Opublikowano

Witam! Coś mi się wydaje, że wina leży po stronie nowego softu w sterowniku benzynowym. Z tego co pamiętam z innego tematu (Nosb już wyżej o nim wspomniał :) ) to był to program robiony przez jakiegoś tunera, co to nawet wykresu z hamowni nie dołączył do swojego rękodzieła (chyba gotowiec) a moc została określona na oko :cool1: . Kolega też wsadził do swojego 1.8T chipa z gotowcem i niestety auto raz jeździło a raz nie, dlaczego nie wiadomo. Zaczął bym od doprowadzenia do ładu auta na benzynie, bo skoro na benie nie lata jak powinno to tym bardziej na gazie nie pojedzie.

Opublikowano

Jak program robil tez po kosztach, tak samo jak instalacje to wcale bym sie nie zdziwil.

A co do tego bronienia swoich gazownikow... nie bron ich tak kolego bo jeszcze mozesz sie zdziwic jaki oni maja wplyw na to jak autko chodzi.

Brat w E36 zalozyl sekwencje. Od poczatku odkad byl LPG byly problemy z BENZYNA po odpaleniu. Jak byl zimny dusil sie, dlawil, strzelal - na BENZYNIE. Wczesniej byla bajka - 316i na pasku z ori przebiegiem 230tys km. - nie brala grama oleju. Silnik chodzil jak malina. Ale od kiedy byl LPG na benie przez jakis czas byla kupa. Pojechalismy do gazownika z reklamacja - jego odp. - Panie, przeciez nei chodzi na benie a na gazie chodzi jak ta lala... moze sonda, moze przeplywomierz. Brat podmienil wszystko, wymienil czujniki jakie tylko mozna bylo i dalej to samo. Zrobil kabelek i od niechcenia podlaczyl kompa, poczytal w sieci jak ustawic STAGa 300 i od tego momentu skonczyly sie problemy na BENZYNIE. Autko z rana odpalalo i pewnie odpala u nowego wlasciciela bez najmniejszego problemu, odrazu ma moc, nie strzela... Takze ja na gazownikow bym uwazal.

Opublikowano

nie odzywałem się troche ale juz mówie czemu

okazuje się że gaz włozony super i tak naprawdę gazownik męczył się na darmo i bez celu bo zepsuło się przepływka:)

gdy ja wypiąłem autko hulało na maxa ale tu kolejny problem

bo gdy wsadziałem jakieś made in china to odrazu to oddałem

ale wczoraj kupieł na allegro używany orginał i auto chodziło aż do teraz super i na pb i na lpg i przed chwilą chyba znów przepływka dupła

hmmmm co jak tam rozwala pasuje???macie pomysły???

[br]Dopisany: 29 Lipiec 2010, 13:29_________________________________________________czy sof lub cos innego ma wpływ na przepływomierz?i czy można jeździć bez niego???-choć wiem że auto jest słabsze bez niego

a co do gazownika-wynika z tego że dobry fachowic choć nie bronie go

widziałem sam mape na kapie wyszła idealnie

no i sam efekt gdy włożyłem przepływka auto hulalo bosko aż do teraz ahhh:( ;([br]Dopisany: 29 Lipiec 2010, 13:42_________________________________________________miał ktoś problemy z przepływką tak jak ja???

Opublikowano

tak to jest jak sie oszczedza na czesciach, zrob logi przeplywki i bedziesz wiedzial a pozniej kup ori albo bosch ale nowa a nie uzywke

Opublikowano

tak to jest jak sie oszczedza na czesciach, zrob logi przeplywki i bedziesz wiedzial a pozniej kup ori albo bosch ale nowa a nie uzywke

żaden zamiennik, kup w ASO, zapłacisz 450 zł i masz pewną z gwarancją

Opublikowano

żaden zamiennik, kup w ASO, zapłacisz 450 zł i masz pewną z gwarancją

ja nie mowie o zamiennikach tylko o ori bosch

pokaz mi aso gdzie znajdziesz ori przeplywke za 450zl :gwizdanie:

Opublikowano

:wink4:

JEdHS.jpg