Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Rozbita przednia szyba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim przypadku chciałem uzywke bo miałem wszystkie oryginalne i mechanik zrobiła pajaka :) Myslałem o uzwce z tego samego roku co moja zeby ie było że cos kombinowane w aucie ale mam juz oryginalna nowa wiec po problemie :wink4:

Opublikowano

Oczywiscie ze lepiej jest zalozyc nowke niz jakas taka ktora u mnie w pracy byla wycieta,a polska ,,Firma"odkupuje ja i zaklada w polsce do polskich aut jako uzywana i nie rzadko sa to szyby z malymi sladami po uderzeniu kamienia.Wiec nowke!!!

Czas zalozenia szyby do A4 B6 to okolo godziny a nie pol dnia:)

Jasne :polew: demontaż wycieraczek, wyjęcie starej szyby, oczyszczenie, nałożenie kleju i w końcu właściwy montaż szyby i wycieraczek to twoim zdaniem tylko godzina :polew: :polew: Po odebraniu auta po 4 godz., taśmy przyklejone do szyby /podtrzymujące szybę/ kazali mi zerwać dopiero następnego dnia. Tak robi Pilkington i autoryzowane, dające na montaż gwarancję firmy.Źle założona szyba pęka przy najbliższej okazji sama, zdarza się że nawet w nowym aucie.

Opublikowano

Oczywiscie ze lepiej jest zalozyc nowke niz jakas taka ktora u mnie w pracy byla wycieta,a polska ,,Firma"odkupuje ja i zaklada w polsce do polskich aut jako uzywana i nie rzadko sa to szyby z malymi sladami po uderzeniu kamienia.Wiec nowke!!!

Czas zalozenia szyby do A4 B6 to okolo godziny a nie pol dnia:)

Jasne :polew: demontaż wycieraczek, wyjęcie starej szyby, oczyszczenie, nałożenie kleju i w końcu właściwy montaż szyby i wycieraczek to twoim zdaniem tylko godzina :polew: :polew: Po odebraniu auta po 4 godz., taśmy przyklejone do szyby /podtrzymujące szybę/ kazali mi zerwać dopiero następnego dnia. Tak robi Pilkington i autoryzowane, dające na montaż gwarancję firmy.Źle założona szyba pęka przy najbliższej okazji sama, zdarza się że nawet w nowym aucie.

Jasne. Sam montaż to godzina, nie więcej. Nie jest wielka filozofia.

Później trzeba odczekać jakieś 3-4h żeby klej dobrze zasechł.

Montowałem szybę, w autoryzowanym serwisie Pilkingtona.

Opublikowano

Ja się ciesze że nie mam ori bo byłaby stara a tak Helmut założył nową i wiem że nie kombinowane a że nie ori no już bez przesady :)

Opublikowano

ja bym kupił już podgrzewaną jak Adamoo czy WRC

Opublikowano

Oczywiscie ze cala operacja to okolo dokladnie 45 min plus okolo godziny na wyschniecie kleju i mozna jezdzic bez obawy,robie to kilka razy dziennie wiec wiem cos na ten temat,jesli chodzi o inne firmy nie mam pojecia,ale jesli dluzej kazali ci jezdzic z tasmami to mieli kiepski klej i to wszystko,a nie jest zadkoscia ze firma oszczedza na kleju po to by wiecej zarobic,szyba klejona w aucie w firmie w ktorej pracuje po okolo 1 godzi nadaje sie do normalnego uzytku.

Kolega pisal ze szyba peka w nowym aucie,zgadzam sie z tym,ale to nie wina kleju ani czasu schniecie,w wiekrzosci przypadkow jest to wina montazu,tz.w dolnej czesci szyby jest prowadnica do wciskania plastiku podszybia,bywa ze w trakcie wciskania jej ktos zbyt mocno ja wcisnie w jednym miejscu,nastepuje naprezenie i reszte mozna sobie wyobrazic.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, jeśli podczas dużych mrozów jest odgłos lekkiego trzeszczenia szyby (chyba na kleju) podczas jazdy po dziurach, to co to możesz oznaczać ?

Zły montaż szyby ? Czy to normalne ?

Kolega ma coprawda Astre II ale w sumie szyba to szyba.

Opublikowano

Panowie, jeśli podczas dużych mrozów jest odgłos lekkiego trzeszczenia szyby (chyba na kleju) podczas jazdy po dziurach, to co to możesz oznaczać ?

Zły montaż szyby ? Czy to normalne ?

Kolega ma coprawda Astre II ale w sumie szyba to szyba.

klej nie trzeszczy, najprawdopodobniej szyba obciera o elementy tapicerki deski co świadczy o za małej ilości kleju :wink4:
Opublikowano

mam nadzieję że już wybór dokonany - obyś postawił na nówkę Pilk. :gwizdanie:

Opublikowano

kup oryginał na szrocie.

a skąd bedzie miał pewnośc czy używana szyba nie bedzie pochodziła z anglika? chyba wiesz jakie są tego konsekwencje :cool1:

A jakie niby są tego konsekwencje??? bo ja żadnych nie widzę

Osobiście i tak stawiałbym na nową nie porysowaną

Opublikowano

kup oryginał na szrocie.

a skąd bedzie miał pewnośc czy używana szyba nie bedzie pochodziła z anglika? chyba wiesz jakie są tego konsekwencje :cool1:

Osobiście i tak stawiałbym na nową nie porysowaną

Dokładnie też jestem ciekaw jakie sa konsekwencje jak szyba pochodzi z anglika.

Opublikowano

kup oryginał na szrocie.

załóż szybę z anglika to zobaczysz,a raczej nic nie zobaczysz jak Ci przyjdzie jechać w deszcz :naughty:

Opublikowano

załóż szybę z anglika to zobaczysz,a raczej nic nie zobaczysz jak Ci przyjdzie jechać w deszcz :naughty:

Bardzo to enigmatyczne. Może jakieś konkrety?...

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Konkretnie chodzi o wycieraczki, które w angliku jak wiadomo pracują odwrotnie niż w aucie europejskim,po włożeniu takiej szyby wycieraczki fatalnie zgarniają wodę z szyby.

Opublikowano

Konkretnie chodzi o wycieraczki, które w angliku jak wiadomo pracują odwrotnie niż w aucie europejskim,po włożeniu takiej szyby wycieraczki fatalnie zgarniają wodę z szyby.

a jeździłeś że się wypowiadasz bo tak się składa że ja takie autko użytkuje i nie mam żadnych problemów (rzeczywiście są marki aut w których szybę trzeba zmieniać ale na pewno nie a4 b6)

Opublikowano

a jeździłeś że się wypowiadasz bo tak się składa że ja takie autko użytkuje i nie mam żadnych problemów (rzeczywiście są marki aut w których szybę trzeba zmieniać ale na pewno nie a4 b6)

tak,w B5 chciałem własnie zaoszczędzić i wsadziłem uzywkę z anglika,podczas deszczu była porażka,i nie sądzę zeby w tej kwestii marka auta miała jakiekolwiek znaczenie. Może jest to zalezne od stopnia zuzycia materiału,nie wiem,wiem ze nie polecam nikomu wkładanie używki z anglika.

Opublikowano

Nie wiem jak jest w b5 dlatego się nie wypowiem(to że źle zbiera wodę to nie zawsze wina szyby) natomiast pytanie było o b6 aktualnie jeżdżę sobie taką angielską b6 już po przekładce i u mnie takie rzeczy się nie dzieją dlatego uważam że nie ma znaczenia czy to Anglik czy Europa szczególnie że audi (mowa tylko o b6) było robione symetrycznie już w fabryce Wiem natomiast że są marki w których szyby są właśnie profilowane do rodzaju ruchu (mazda albo honda jakieś ich modele) Ogólne i tak polecam zakup nowej szybki

Opublikowano

dołczając sie do dyskusji odnosnie peknietej szyby.

przymierzam sie do wymiany i nie wiem do wybrac :wallbash:, napewno nowa tylko nie wiem jaka kupic? potrzebuje dobrą i w dobrej cenie :decayed:

prosze o wasze opinie :)

z gory dziekuje :hi:

Opublikowano

Bierz Pilkingtona :good:

Opublikowano

Bierz Pilkingtona :good:

Pilk ogarnia sprawę bez problemowo :)