monday5 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Panowie przeczytałem wszystkie wątki dotyczące wibracji ale mój problem jest zupełnie inny. Po uruchomieniu silnika tylko na wolnych obrotach i przy zamknętych drzwiach dochodzą wibracje z wnętrza drzwi. Sprawdziłem już wszystko plecionkę, poduszki, układ wydechowy i wszystko jest w porządku wibracje zanikają przy 1000 obr. Zdemontowałem tapicerkę i stwierdziłem, że wibracje przenoszą się na mocowanie silnika szyby i te styropianowe chyba wyciszenie. Zawiasy bez luzów ale po zamknięciu dzwi i dotknięciu w miejscu łączenia z uszczelką odczuwalne jest minimalne drżenie. Nie mogę sobie z tym w żaden sposób poradzić. Może ktoś miał podobny prypadek? Nadmienię że drżenie jest tylko z wnętrza drzwi kierowcy.
Gość spedyt Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Któraś część w drzwiach wpada w rezonans, ściągnij tapicerkę zamknij drzwi i musisz wszystko ręcznie złapać/przytrzymać co może wibrować. Tak znajdziesz miejsce gdzie jest luz.
adadur Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Podnieś maskę jeśli silnikiem telepie to nie dobrze, jeśli nie to tak jak pisałe spedyt namierz delikwenta i zapodaj jakies gumowe podkładki lub usztywnienie - a może to poprostu przewody w drzwiach o coś telepią.
kyluck Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Witam może mi ktoś pomóc jak jade po nierównościach to z lewej strony mi coś skrzypi za uchem wydaje mi sie ze to w środkowym słupku może coś. Pomóżcie
Rekomendowane odpowiedzi