Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] dymi na czarno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam naczytałem się trochę forum i niby to standard ale troche mnie to nurtuje . mianowicie moje a4 1.9 przy przyśpieszaniu w momencie jak zaczyna efektywnie pracować turbo ,puszcza czarnego bąka ,nie jest wielki ale widać w lusterku . Mocy mu nie brak ,spala średnio 8l (quattro) . Poprzedni właściciel twierdzi że samochód był odblokowany przez aso , nie wiem za bardzo co miał na myśli :)w salonie twierdzą że nic takiego nie mogą zrobić . czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego speca od tego silniczka w okolicach krakowa żeby pokukał gdzie trzeba. i gdzie mogę samochód zmierzyć na hamowni i ewentualnie trochę mu podnieść parametry silniczka .dzięki za pomoc dla zielonego w tej kwestii :embarrassed:

Opublikowano

Rogal Warszawa pomoże

Opublikowano

Pewnie poprzedni wlasciciel skorzystal z pseudotunera, ktory zrobil mu piekne dymienie... Tak jak pisze Hugo - wal do Rogala / Mineralna 26.

Opublikowano

hmm słyszałem wiele dobrego o rogalu ale troche czasu brak na wycieczkę do wawki :( co myślicie o v tech , mają podobno hamownie 4x4

Jedź do Aligatora do Katowic http://www.tdi-tuning.pl/kontakt_katowice.htm (pierwszy adres) , albo do Comptów do Bielska http://compsport.pl/

Opublikowano

Może najpierw obadac co siedzi w silniku , zanim wysyłac do c*p-tunera ? ;)

Sugeruję analize 01- silnik, grup 003,008,010,011.

Po wklejeniu wyników na forum, będziemy mogli pomóc.

Opublikowano

aha , :)kumpel mi podłączył furke do vag ale zero błędów . JUtro jeszcze sprawdzę . te dwie firmy ze śląska spoko ale nie maja hamowni 4x4 chyba

Opublikowano

aha , :)kumpel mi podłączył furke do vag ale zero błędów . JUtro jeszcze sprawdzę . te dwie firmy ze śląska spoko ale nie maja hamowni 4x4 chyba

to poczytaj jeszcze parę rzeczy na forum (czytanie błędów zarejestrowanych, to nie "ta" analiza o której pisaliśmy powyżej, hint : logi dynamiczne)