author0928 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Witam !! Jak w temacie... Kiedyś wymieniałem łącznik gumowy między plastikową rurą idącą od IC do kolektora ssącego i w przewodzie tym zauważyłem kałużę oleju... Nie wielką ale była.. Wyczyściłem i po 2 dniach odkręciłem i znów znalazłem tam olej. Jeśli chodzi o odmę to zostałą ona zaślepiona jakieś 3 miesiące temu i olej z odmy wali mi do butelki zamontowanej za silnikiem. Czy to możliwe że od tego czasu został jeszcze olej w dolocie z odmy czy przepuszcza turbawka ?? Jeśli chodzi o samo turbo to z wierzchu jest czyściutkie i wydaje mi sie że ładnie pompuje bo silnik dynamiczny i od zmiany do zmieny może weźmie max z pół litra. Odpala ładnie i deka dyma nie puści... Jedynie na jedynce czasami jak depne mu do odcięcia to delikatnie, ale na pozostałych biegach w ogóle nie kopci ani deka co mnie bardzo mile zaskoczyło po zakupie tego auta ponieważ zawsze gdy widziałem takie tdi'ki to przeważnie przy wyprzedzaniu lubiały puścić kłębek dymu... Co na to powiecie ? Turbo będzie siadało czy jak ? Zbagatelizować narazie ?
sowa73 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 witam musiałbyś wyczyścić cały dolot a szczególnie IC tam jest najwięcej oleju pozdrawiam
Armi Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Kolego, ogarniaj ten wyciek żeby Twoje auto któregoś dnia nie zachorowało na chorobę szalonych diesli.
Rekomendowane odpowiedzi