SebaMC Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Witam, dzisiaj znajomy sprzedawca powiedział mi, że od przyszłego roku wchodzi w życie ustawa, która mówi, że każdy, kto posiada prawko na kat. B będzie mógł się poruszać motocyklem o pojemności nieprzekraczającej 125ccm. Wiecie może coś o tym? szukałem na necie, ale nic konkretnego nie znalazłem.
Andrzej88 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Nie słyszałem o tym, ale chyba w Niemczech cos takiego funkcjonuje
OLO_GDA Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 były takie plany ale raczej temat umarł...
Azunia Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Witam, dzisiaj znajomy sprzedawca powiedział mi, że od przyszłego roku wchodzi w życie ustawa, która mówi, że każdy, kto posiada prawko na kat. B będzie mógł się poruszać motocyklem o pojemności nieprzekraczającej 125ccm. Wiecie może coś o tym? szukałem na necie, ale nic konkretnego nie znalazłem. nic o tym mi nie wiadomo. Jedyne co jest w planach odnośnie jednośladów, to prawo jazdy na skutery. Nie wiem tylko kiedy mają wprowadzić to w życie.
kamilo Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 a jaka jest teraz sytuacja z kat. A ? w jakim wieku można robić itp. ?
SebaMC Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 No podobno A ma być od 24 roku życia i to chyba wchodzi w życie, natomiast dodali nowe kategorie A1 i A2. Hmmm to sprzedawca może mnie wprowadził w błąd żebym kupił motocykl? jeszcze poszukam troche na necie.
Pucek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 125 cm3 i kategoria B :gwizdanie: w życiu Mam znajomą w ośrodku szkolenia i jedyne zmiany jakie nas czekają to prawko na 50cm3 czyli skutery i te inne różne popierdółki, oraz już w lipcu miała wejść w życie ustawa że prawo jazdy kat A będzie dostępne dla osób które ukończyły 24 lata, jak na raze sierpień i dalej cisza
SebaMC Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 No też mnie to zdziwiło, ale znając nasz rząd to można spodziewać się wszystkiego. W takim wypadku zostaje mi zrobienie prawka 'A'. Orientujesz się może ile kosztuje teraz prawko? zawsze kosztowało 900~ ale teraz coś słyszałem o jakimś podatku czy cuś
talib1990 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 No też mnie to zdziwiło, ale znając nasz rząd to można spodziewać się wszystkiego. W takim wypadku zostaje mi zrobienie prawka 'A'. Orientujesz się może ile kosztuje teraz prawko? zawsze kosztowało 900~ ale teraz coś słyszałem o jakimś podatku czy cuś ja zacząłem 2 tyg temu kurs 900 zł i jak na razie nie wiadomo od kiedy ma wejść A od 24 lat
wojtas-audi Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Jest A na zwykly motor i A1 na motor do 125ccm poki co
Gość Trzeniu Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 a do czego Ci to prawko? chcesz się nauczyć jeździć czy mieć tylko papier?
SebaMC Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Mieć tylko papier i pomykać czymś większym, myślałem, żeby zarejestrować 125 jako 50, ale 125 też troche małe, a większe pojemności to już byłoby przegięcie Na motorze trochę jeździłem, także nie potrzebuje jakiś praktyk, jedynie co to się przyzwyczaić do większego
Rekomendowane odpowiedzi