83piotrek Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Witam, w swoim B5 1.6 ahl mialem jeszcze ori wydech, bylo cichutko choc tlumikarz powiedzial ze koncowy jest pusty czy jakos tam powiedzial mi ze plecionka juz jest slaba, wiec wymienil na nowa i mowil ze kat przypchany to zamiast niego poszedl tlumik przelotowy. Efekt, auto jak kiedys bylo cichutkie to teraz jest glosne, np na wolnych ten dzwiek naz "pierdzeniem "
A-rek Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 wszystko sie zgadza co napisales jesli chcesz "uciszyc" samochod to kup nowy katalizator i go zamontuj, ew wymien koncowy bo piszesz ze rowniez jest przelotowy (pusty)
Labiel Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Wywal to co koleś wstawił ci zamiast kata i wspawaj tam zwykłą rurę.
wojciu0308 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Wywal to co koleś wstawił ci zamiast kata i wspawaj tam zwykłą rurę. nic to mu nie da nadal bedzie pierdzial. kup nowy albo uzywany wydech koncowy i bedzie ciszej
damian_qbass Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 normalne że będzie głośniej po takiej operacji jaka zrobił tłumikarz, kup kata i wstaw tak jak było, ze zwykła rurką też będzie głośniej
dobis1 Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 jeśli końcowy masz pusty to siłą rzeczy będzie pierdział. Ja wywaliłem u siebie kata ale końcowy mam i nic takiego się u mnie nie dzieje (tylko że mój to diesel), proponuję wymianę końcowego. Pozdro
Labiel Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 tylko że mój to diesel I to ma duże znaczenie.
MARCIN607 Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 musi być głośniej jak ani kata nie masz a i końcowy jest pusty-załuż nowy końcow tłumik i będzie lepiej
Gość hiczkok2 Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 ja wywalilem srodek kata i miałem tak jak ty tylko ja mam 1.8t wstawilem zamiast kata rurke i bez zmian nadal pierdzal udalo mi sie kupic za zozsadne pieniadze kata w b.dobrym stanie i jak reka ireka odja
Labiel Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Chwilowo jeżdżę z pustą puszka po kacie. Reszta wydechu jak nowa. Zaraz po wywaleniu kata (monolit oderwał mi się od obudowy kata i trzeba było go wywalić) też mi pierdział, ale wina leżała po stronie nieszczelności układu - miał przedmuchy na łączeniach. Poprawiłem to i teraz jest tylko minimalnie głośniej, już nie pierdzi. Jest za to fajny dźwięk przy schodzeniu z obrotów na zapiętym biegu - tak w okolicach 3tyś obrotów
greg2505 Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 będziesz miał puszkę to będzie pierdział przerabiałem to wstawiłem rurkę pierdzenie ustało i dzwięk był bardziej basowy dodam że końcowy tłumik był pusty z wspawaną szerszą końcówką
Rekomendowane odpowiedzi