ks1954 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Witam. Czy można uznać moment wybicia pistoletu za wystarczająco dokładny do pomiaru zużycia paliwa, czy wlewać tyle paliwa, aby jego poziom był widoczny przez wlew. Czy faktyczne zatankowanie "po korek" nie spowoduje problemów, np. z odpowietrzaniem zbiornika?
Wodzu.tg Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Jeśli zależy Ci na dokładnym pomiarze nalej po korek, bo pierwsze odbicie pistoletu niekoniecznie musi za każdym razie nastąpić przy takim samym stanie paliwa- wystarczy litr czy dwa różnicy do zakłamania pomiaru. Problemów z odpowietrzaniem nie będzie.
KANAL Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Ja leje zawsze do odbicia pistoletu i tak licze spalanie. Litr czy dwa roznicy w momencie odbicia pistoletu? Az w taka roznice pomiedzy tankowaniem nie chce mi sie wierzyc.
adadur Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 ja leje zawsze do pełna od 4,5 roku i monitoruje od początku spalanie więc po tym czasie mam miarodajne spalanie. Co do nalewania najczęściej po trzecim odbiciu pistoletu przestaje nalewać. Rzadko kiedy używałem ten odpowietrznik we wlewie, po odpowietrzeniu to zawsze najmniej jakieś 1,5 literka więcej - na długiej trasie ma to sens.
ks1954 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Poprosiłem o opinie, bo zdarzyło mi się, że w trakcie tankowania pistolet odbijał kilka razy. Nie wiem dokładnie jak działa ten mechanizm, ale czasami w trakcie tankowania następuje odbicie (piana?).
Buba Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Poprosiłem o opinie, bo zdarzyło mi się, że w trakcie tankowania pistolet odbijał kilka razy. Nie wiem dokładnie jak działa ten mechanizm, ale czasami w trakcie tankowania następuje odbicie (piana?). najprawdopodobniej bagnet jest uszkodzony i dlatego odbija
Bogumił Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Albo kolega ma zapowietrzony zbiornik paliwa i dlatego co jakiś czas w trakcie tankowania pistolet odbija.
Rekomendowane odpowiedzi