Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADP] Tankowanie do pełna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy można uznać moment wybicia pistoletu za wystarczająco dokładny do pomiaru zużycia paliwa, czy wlewać tyle paliwa, aby jego poziom był widoczny przez wlew. Czy faktyczne zatankowanie "po korek" nie spowoduje problemów, np. z odpowietrzaniem zbiornika?

Opublikowano

Jeśli zależy Ci na dokładnym pomiarze nalej po korek, bo pierwsze odbicie pistoletu niekoniecznie musi za każdym razie nastąpić przy takim samym stanie paliwa- wystarczy litr czy dwa różnicy do zakłamania pomiaru. Problemów z odpowietrzaniem nie będzie.

Opublikowano

Ja leje zawsze do odbicia pistoletu i tak licze spalanie. Litr czy dwa roznicy w momencie odbicia pistoletu? Az w taka roznice pomiedzy tankowaniem nie chce mi sie wierzyc.

Opublikowano

ja leje zawsze do pełna od 4,5 roku i monitoruje od początku spalanie więc po tym czasie mam miarodajne spalanie.

Co do nalewania najczęściej po trzecim odbiciu pistoletu przestaje nalewać. Rzadko kiedy używałem ten odpowietrznik we wlewie, po odpowietrzeniu to zawsze najmniej jakieś 1,5 literka więcej - na długiej trasie ma to sens.

Opublikowano

Poprosiłem o opinie, bo zdarzyło mi się, że w trakcie tankowania pistolet odbijał kilka razy. Nie wiem dokładnie jak działa ten mechanizm, ale czasami w trakcie tankowania następuje odbicie (piana?).

Opublikowano

Poprosiłem o opinie, bo zdarzyło mi się, że w trakcie tankowania pistolet odbijał kilka razy. Nie wiem dokładnie jak działa ten mechanizm, ale czasami w trakcie tankowania następuje odbicie (piana?).

najprawdopodobniej bagnet jest uszkodzony i dlatego odbija

Opublikowano

Dzięki za informacje.