Góral.tz Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 a w jakim celu te wszystkie kombinacje?? przeczytaj na poprzedniej stronie mój pierwszy post, generalnie zegarek codziennie przestawia się na złą godzinę no fakt nie doczytałem, a vag pokazuje jakiś bład??
fmaverick Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 no fakt nie doczytałem, a vag pokazuje jakiś bład?? zero błędów
Góral.tz Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 ciekawe czy kodowanie ma jakieś powinowactwo do tego czy to po prostu zegar wariuje
dariodario Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 a czy czasem auto nie bylo wczesniej w innej strefie czasowej? wedlug logiki trzeba cos zaadoptowac w vagu,lepiej jakby fachowcy sie tym zajeli. oczywiscie z klubu a4.pl
fmaverick Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 chyba ma, bo po rannym ręcznym ustawieniu, aż do nocy jest wszystko w porządku, a następnego dnia znów zła godzina a czy czasem auto nie bylo wczesniej w innej strefie czasowej? wedlug logiki trzeba cos zaadoptowac w vagu,lepiej jakby fachowcy sie tym zajeli. oczywiscie z klubu a4.pl wcześniej jeździło po Norymberdze, ale o ile mi wiadomo to ta sama strefa czasowa :>
HiRide Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 VAG bledow pokazywac nie bedzie - tzn u mnie nie pokazuje. Wyciagnalem modul zegara radiowego jakis czas temu,mimo to po podpieciu Vaga bledow zadnych nie ma.Zeby bylo ciekawiej widnieje komunikat"receiver OK" modulu nie ma ale Vag pokazuje OK
rutkap Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 VAG bledow pokazywac nie bedzie - tzn u mnie nie pokazuje. Wyciagnalem modul zegara radiowego jakis czas temu,mimo to po podpieciu Vaga bledow zadnych nie ma.Zeby bylo ciekawiej widnieje komunikat"receiver OK" modulu nie ma ale Vag pokazuje OK czyli na to wygląda, że w wiekszości przypadków odłączenia modułu, bądź jego wady i tak dla auta będzie ok. a czy można go po odpięciu jakoś samemu sprawdzić??
fmaverick Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Więc tak, wczoraj wieczorem wyciągnąłem właściwy bezpiecznik na chwilę i pojawiła mi się ciekawa data jeszcze z XX w. dzisiaj rano godzina i data były już ustawione, tzn. dzień, miesiąc, rok oraz minuty były prawidłowe, natomiast godzina o 5 h do przodu ma ktoś jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu?
Góral.tz Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Więc tak, wczoraj wieczorem wyciągnąłem właściwy bezpiecznik na chwilę i pojawiła mi się ciekawa data jeszcze z XX w. dzisiaj rano godzina i data były już ustawione, tzn. dzień, miesiąc, rok oraz minuty były prawidłowe, natomiast godzina o 5 h do przodu ma ktoś jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu? kodowanie licznika jakie masz??
fmaverick Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 kodowanie licznika jakie masz?? jakie kodowanie?
Góral.tz Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 kodowanie licznika jakie masz?? jakie kodowanie? kodowanie licznika sprawdź vagiem
fmaverick Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 kodowanie licznika sprawdź vagiem wiesz mam VAGa ale od niedawna, właściwie to tylko raz go podpinałem, możesz mi napisać jak to zrobić?
Góral.tz Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 w głównym oknie licznik i interesują cię liczby z okienka KODOWANIE PROGRAMOWE
Góral.tz Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 ponawiam pytanie, czy to dziala tylko w liczniku z FIS? oczywiście zegarek elektroniczny 1/2 fis i pełny fis tyle ja wiem :gwizdanie:
chriss Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam przy okazji wczorajszego demontażu licznika mojej uwadze przyciągnął widok pustego 4 pinowego gniazda czy może to gniazdo jest od anteny synchronizacji zegara i wystarczy że ją tam podłącze i będzie Dobrze zrozumiałem
Daimos Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 na pewno nie jest to od anteny, w B5 jest to inaczej rozwiązane jak w B6 i nie ma dodatkowego modułu
Góral.tz Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam przy okazji wczorajszego demontażu licznika mojej uwadze przyciągnął widok pustego 4 pinowego gniazda czy może to gniazdo jest od anteny synchronizacji zegara i wystarczy że ją tam podłącze i będzie Dobrze zrozumiałem ja mam synchronizacje a nie mam nic poza 2 wtyczkami wpięte
chriss Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 pytam bo wcześniej było opisane że antenę w B5 się podłącza bezpośrednio w licznik [br]Dopisany: 23 Grudzień 2010, 00:24_________________________________________________ Witam przy okazji wczorajszego demontażu licznika mojej uwadze przyciągnął widok pustego 4 pinowego gniazda czy może to gniazdo jest od anteny synchronizacji zegara i wystarczy że ją tam podłącze i będzie Dobrze zrozumiałem ja mam synchronizacje a nie mam nic poza 2 wtyczkami wpięte ale to gniazdo 4 pinowe masz wolne?
Rekomendowane odpowiedzi