Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zegar radiowy w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

qrva dziwne ze testu tego modułu VAGiem nie można zrobić

Opublikowano

qrva dziwne ze testu tego modułu VAGiem nie można zrobić

..no niemożna , jedynie można mierzyć napięcie na sygnałowym kabelku , jeśli sie zmienia jest oki , jeśli stoi lub niema go wcale to zapewne moduł do podmianki lub zaśniedziała wtyka :confused4:

Opublikowano

to kupujemy moduł i już :good: - bo jak padł to i tak trzeba wymienić a jak nie to któremuś z kolegów się na pewno przyda, a do sprawdzenia tak czy siak trzeba zdjąć zderzak, także szkoda dwa razy robotę robić :gwizdanie:

Opublikowano

to kupujemy moduł i już :good: - bo jak padł to i tak trzeba wymienić a jak nie to któremuś z kolegów się na pewno przyda, a do sprawdzenia tak czy siak trzeba zdjąć zderzak, także szkoda dwa razy robotę robić :gwizdanie:

szczerze mówiąc dwa razy w roku mogę sam zmienić godzine ... mam to w doopie :decayed:

Opublikowano

ale chodzi o radoche ze samo sie robi kiedy odlaczasz aku i brak wkurwienia ze cos nie dziala kiedy powinno :good:

Opublikowano

ale chodzi o radoche ze samo sie robi kiedy odlaczasz aku i brak wkurwienia ze cos nie dziala kiedy powinno :good:

jeśli by go nie było w wyposażeniu to bym sobie doopy nie zawracał - ale jest jak kolega napisał - jak jest to ma działać :naughty:

Opublikowano

dziś rano wsiadam do auta, a zegarze nieprawidłowa godzina. 40 min do tyłu w porównaniu z tym na concercie (rds). antenka cały czas świeci pełnym zasięgiem. ma ktoś tak?

podpiałem jeszcze wczoraj vag-a, sprawdziłem błędy na radiu. był jakiś związany z synchronizacją czasu. usunąłem i dziś już jest ok.

może to przypadek, bo piszecie o jakiejś antence w zderzaku od tego zegarka.

Opublikowano

a do mnie moduł już leci :naughty:

Opublikowano

Pamiętajcie - głównie rozpinacie wg. powyższej instrukcji podanej prze zemnie w linku prawą stronę zderzaka, później na dole zderzaka (sam spód przy krawędzi) odkręcacie około dwa wkręty w stronę lewą tylko by zderzak nam się ładnie odsuwał od belki (będzie się odginał ładnie). Tak otrzymanym sposobem dostępu odkręcamy moduł z belki (dwie śruby mocujące), odpinamy od wtyki i później już tylko nowy i powrót odwrotną kolejnością do sytuacji wyjściowej montażu. Pozdrawiam

Opublikowano

a do mnie moduł już leci :naughty:

jakiego modelu (numery) szukać na alledrogo?

Opublikowano

najlepszy 4B0 919 145 B :hi:

jest nawet link do aukcji z tym modułem wyżej w wątku :gwizdanie:

Opublikowano

najlepszy 4B0 919 145 B :hi:

jest nawet link do aukcji z tym modułem wyżej w wątku :gwizdanie:

Ten moduł wycofano w dniu 01/06/2010r. i zastąpiono 8K0919145A :)

Opublikowano

jeden i ten sam pies pewnie :> cena w ASO taka sama za obydwa :no:

Opublikowano

jak co ja mam ten 8k0 na handel :gwizdanie:

Opublikowano

więc dziś przyszedł dzień wymiany modułu zegara na nowo kupiony. Dwie godziny roboty, moduł wymieniony, bezpiecznik od zegarów wyjęty i włożony do restartu, godzina ustawiona na 2:59, godzina czekania i .....

.... i powrót :) i co się ukazało moim oczom :mysli: otóż nic :thumbdown: jak palmy nie było tak nie ma :no:

Opublikowano

a ile za moduł dales??

Opublikowano

50 zeta za moduł z końcówką B z przesyłką

Opublikowano

więc dziś przyszedł dzień wymiany modułu zegara na nowo kupiony. Dwie godziny roboty, moduł wymieniony, bezpiecznik od zegarów wyjęty i włożony do restartu, godzina ustawiona na 2:59, godzina czekania i .....

.... i powrót :) i co się ukazało moim oczom :mysli: otóż nic :thumbdown: jak palmy nie było tak nie ma :no:

Podłącz się na krótko nową wiązką między modułem a zegarami. Sprawdziłeś zasilanie i sygnałowy przed decyzją o zakupie?

Opublikowano

przed wymianą modułu sprawdzaliśmy zasilanie na wiązce w bagażniku zaraz za modułem i napięcie było w okolicach 5V.

Wiązka jest oryginalna bo zegar był w wyposażeniu :cool1: pytanie czy kolejny moduł nie jest walnięty, ale to można sprawdzić u kogoś kto ma palemkę i zrobić podmiankę modułów :mysli:

Opublikowano

niestety spogladam na kody a tam U1A ...mam nieraz dosc tego golasa :wallbash:

oj tam przejmujesz się, ja też mam golasa, też mam U1A i jakoś nie mam z tym problemu :polew:

Jeśli chodzi o zegar to z doświadczenia z zegarkami sterowanymi radiowo z Frankfurtu wiem, że zazwyczaj próby aktualizacji są dokonywane w nocy o godzinie 2.00 a w razie niepowodzenia o 3.00 (to by tłumaczyło ustawianie na 1.59 w celu ustawienia zegarka). Następna próba oczywiście kolejnej doby.

W każdej chwili można zmusić zegarek do próby aktualizacji poprzez odłączenie i ponowne podpięcie zasilania.

Mając na uwadze jednak wrażliwość tego ustrojstwa na zakłócenia to nie dałbym ani grosza żeby to coś uruchomić w samochodzie.