Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zegar radiowy w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Adam, przyjedź na spota to się rozbierze

rezacz :naughty: a tak na poważnie weżcie miernik i najpierw pomierzcie te napięcia :wink4:

Opublikowano

rezacz :naughty: a tak na poważnie weżcie miernik i najpierw pomierzcie te napięcia :wink4:

trochę się liznęło tu i ówdzie :gwizdanie:

a co do pomiarów to nie wiem czy na spocie ktoś będzie dysponował takim sprzętem :> jak miernik

Opublikowano

trochę się liznęło tu i ówdzie :gwizdanie:

a co do pomiarów to nie wiem czy na spocie ktoś będzie dysponował takim sprzętem :> jak miernik

sam zderzak czujnik robileś ? ze 2 śróbki wkręciłem ;)

Przy zdejmowaniu zderzaka trzeba pamiętać ze jest inaczej niż w manualu, on nie schodzi lekko bo trzyma się z boku na zaczepach i trzeba lekko szarpnąć w bok ( tak na linii łączenia dokładki z boku )

Opublikowano

Przy zdejmowaniu zderzaka trzeba pamiętać ze jest inaczej niż w manualu, on nie schodzi lekko bo trzyma się z boku na zaczepach i trzeba lekko szarpnąć w bok (tak na linii łączenia dokładki z boku)

To pewnie dlatego nie udało mi się zrobić tego, co pokazał Bart-S na swoich zdjęciach, czyli odchylić tylko prawą stronę zderzaka.

Zgodnie z jego opisem z prawej strony odkręciłem wewnątrz 3 + 2 śruby, potem 2 z nadkola i pod spodem następne 2.

Dodatkowo zauważyłem, że pod spodem po prawej mam do zderzaka przymocowaną jakąś plastikową osłonę, czyli doszły tu następne 3 wkręty.

Lampę oczywiście też wymontowałem.

Teraz zgodnie z opisem powinien móc odchylić prawą stronę zderzaka, ale ja nie umiałem tego zrobić. :embarrassed:

Szarpałem się z tym ładnych parę minut i w końcu dałem sobie spokój - bałem się, że coś urwę. Miałem wrażenie, że coś go jeszcze trzyma.

Udało mi się jedynie odchylić zderzak na tyle, żeby przez szparę zaświecić do środka i stwierdzić, że czujnik na belce "siedzi" (tak mi się przynajmniej zdaje).

Chyba sobie na razie odpuszczę i poczekam do wiosny, bo robota w trochę ciasnym i zimnym garażu nie należy do przyjemności. :wink4:

Ewentualnie może jeszcze sprawdzę te napięcia we wiązce. Trochę się wyjaśni..

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
Ewentualnie może jeszcze sprawdzę te napięcia we wiązce. Trochę się wyjaśni.

..od tego trzeba zacząć , jeśli napięcie między brązowym a czerwonym kabelkiem będzie stałe ok.5v lub nie będzie go wcale znaczy że moduł leży :confused4: jeśli natomiast będzie sie zmieniać co chwila o jakiś 1v to znaczy że moduł dobry :wink4: potem wystarczy tylko zrestartować zegary wyjmując bezpiecznik nr.15 i czekać na palme :)

Opublikowano

Przy zdejmowaniu zderzaka trzeba pamiętać ze jest inaczej niż w manualu, on nie schodzi lekko bo trzyma się z boku na zaczepach i trzeba lekko szarpnąć w bok (tak na linii łączenia dokładki z boku)

To pewnie dlatego nie udało mi się zrobić tego, co pokazał Bart-S na swoich zdjęciach, czyli odchylić tylko prawą stronę zderzaka.

Zgodnie z jego opisem z prawej strony odkręciłem wewnątrz 3 + 2 śruby, potem 2 z nadkola i pod spodem następne 2.

Dodatkowo zauważyłem, że pod spodem po prawej mam do zderzaka przymocowaną jakąś plastikową osłonę, czyli doszły tu następne 3 wkręty.

Lampę oczywiście też wymontowałem.

Teraz zgodnie z opisem powinien móc odchylić prawą stronę zderzaka, ale ja nie umiałem tego zrobić. :embarrassed:

Szarpałem się z tym ładnych parę minut i w końcu dałem sobie spokój - bałem się, że coś urwę. Miałem wrażenie, że coś go jeszcze trzyma.

Udało mi się jedynie odchylić zderzak na tyle, żeby przez szparę zaświecić do środka i stwierdzić, że czujnik na belce "siedzi" (tak mi się przynajmniej zdaje).

Chyba sobie na razie odpuszczę i poczekam do wiosny, bo robota w trochę ciasnym i zimnym garażu nie należy do przyjemności. :wink4:

Ewentualnie może jeszcze sprawdzę te napięcia we wiązce. Trochę się wyjaśni..

--

Pozdrawiam.

Sławek

jak odkręciłeś trzy śruby pod wzmacniaczem (jeśli go masz), 2 pod lampą, cztery przy nadkolu i 3 lub 4 przy mocowaniu zderzaka do podwozia, odczepiłeś dokładkę z boku od zderzaka i nie chce się odchylić to pomyśl czy odkręciłeś cztery śruby od wewnętrznej strony bagażnika, na których opiera się wykładzina (dwie podpory) i obok nich jeszcze dwie śruby żeby zdjąć dokładkę w której kotwiczy zamek klapy.

Jeśli odkręciłeś wszystkie te śruby nie ma opcji żeby zderzak się nie odchylił :gwizdanie:

Opublikowano

jak odkręciłeś trzy śruby pod wzmacniaczem (jeśli go masz), 2 pod lampą, cztery przy nadkolu i 3 lub 4 przy mocowaniu zderzaka do podwozia...

To zrobione.

... odczepiłeś dokładkę z boku od zderzaka i nie chce się odchylić...

Z tym właśnie mam problem. Co rozumiesz przez "odczepiłeś dokładkę z boku od zderzaka"?

Czy trzeba to jakoś na bok odciągnąć i dopiero potem do tyłu?

... to pomyśl czy odkręciłeś cztery śruby od wewnętrznej strony bagażnika, na których opiera się wykładzina (dwie podpory) i obok nich jeszcze dwie śruby żeby zdjąć dokładkę w której kotwiczy zamek klapy. ...

No tutaj, to już zupełnie nie wiem o co chodzi...

Chyba załapałem o czym piszesz. :embarrassed:

Tak, tę nakładkę progową (4 śruby i 2 spinki) odkręciłem na samym początku.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Z tym właśnie mam problem. Co rozumiesz przez "odczepiłeś dokładkę z boku od zderzaka"?

Czy trzeba to jakoś na bok odciągnąć i dopiero potem do tyłu?

Jak już masz wszystko odkręcone to stając z boku samochodu łapiesz za dokładkę przy samym kole i jak chcesz od dołu i odciągasz do siebie - powinna wyskoczyć bez problemu bo jest na zatrzaskach - bodajże trzech.

I jak to zrobisz zderzak bez problemu odejdzie od samochodu na tyle żeby był łatwy dostęp do modułu.

:hi:

Opublikowano

palma wrócila po 1,5 roku nieobecności :decayed:

Właśnie jestem po demontażu zderzaka i wymianie modułu. Szybka operacja + uszczelnienie "pierdzącej klapki" ( wkoncu Bose nie robi wstydu na zewnątrz ) .. antenka wskoczyła sama po wyjechaniu z garażu. Nie trzba było nawet bezpiecznika ruszać.

396904_353637637999049_100000584460477_1296535_1362709039_n.jpg

Opublikowano

taka mała rzecz a cieszy :decayed:

:good:

Opublikowano

Ciekawe czemu te jebańce tak padają i czy receptą na to jest ten odbiornik o numerze 8K0 bo ciekawe po co w 2010 roku zmienili jego numer... :mysli:

Opublikowano

Ciekawe czemu te jebańce tak padają i czy receptą na to jest ten odbiornik o numerze 8K0 bo ciekawe po co w 2010 roku zmienili jego numer... :mysli:

mam nadzieję :decayed:

Opublikowano

jak się rozmawia z kolegami to chyba najczęściej padają te z końcówką A :mysli:

Ja teraz mam z końcówką B i zobaczymy czy będzie działał non stop - oby jak najdłużej.

A z numerami części to już tak mają - jest numer a za jakiś czas zastępują go nowym i oczywiście z nową ceną :angry:

Opublikowano

Ja teraz mam z końcówką B i zobaczymy czy będzie działał non stop - oby jak najdłużej.

A z numerami części to już tak mają - jest numer a za jakiś czas zastępują go nowym i oczywiście z nową ceną :angry:

Wczoraj na spocie mówiłeś że nowy odbiornik kosztuje w ASO 100 pln ...... zadzwoń do nich i kup mi :polew:

Opublikowano

Wczoraj na spocie mówiłeś że nowy odbiornik kosztuje w ASO 100 pln ...... zadzwoń do nich i kup mi :polew:

oj tam, może 130 :tongue4:

a co będziesz drugą palmę montował :polew: jedna za mało :wink4:

Opublikowano

oj tam, może 130 :tongue4:

a co będziesz drugą palmę montował :polew: jedna za mało :wink4:

nie chciałem tylko sprawdzić czy masz 69 upustu :wink4:

Opublikowano

nie chciałem tylko sprawdzić czy masz 69 upustu :wink4:

czepiasz się szczegółów - nie bądź taki drobiazgowy :tongue4:

:wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taki mały problem.

Mam a4 2000 rok. Okazało sie że w liczniku (jaeger) był uszkodzony procesor. Wymieniłem cały licznik na taki sam tylko VDO. Teraz nie wyświetla się ikona zegarka radiowego a przedtem tak, jeżdzę już tak drugi miesiąc i nic. Stary licznik miał coś takiego jak na foto (pewnie to ten zegarek) a nowy nie ma. Czy może ten VDO nie ma tej funkcji? Czy da się jakoś przełozyc ten zegarek?

1008401.th.jpg

Pozdrawiam

Opublikowano

a ile zaplaciles za vdo i jaki jest nr fabryczny

a jaki procesor miales uszkodzony od paliwa??