Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AWT] Szybkie nagrzewanie i wysoka temperatura silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lawinowo zaczelo sie cos dziac z moim autem, nie ominelo tez silnika i temperatury, jezdzilem roznymi autami, ale 90stopni w ciagu 5min lub nawet mniej, to chyba nie jest normalny objaw, doslownie, zapalenie auta przejechanie kilku metrow za brame parkingu, zatrzymanie zapalonego auta, zamkniecie bramy, i ruszenie, po przejechaniu delikatna noga (tj zmiana biegow do 2 tys obr) doslownie okolo 1km, i mam 90 stopni....

Druga sprawa, w trakcie jazdy mam non stop 90st, nie zmniejsza sie ona ani na moment, jedynie rosnie w momencie gdy jade wolniej, wzrasta do 100st przy wolnej jezdzie, ale najciekawsze jest to, ze zapalone auto ... mające 90stopni, na postoju nie pilowane, zostaje zgaszone, a po 10min przekreceniu kluczyka, temperatura bliska 120 stopni .. to juz chyba nie jest normalny objaw, tak po mojemu grzanie sie silnika na postoju to jakas awaria .. po zapaleniu auta, i przejechaniu oklo 300/400metrow temperatura wraca do swoich 90st...

jakies rady ?

Opublikowano

Wpierw trzeba odpowietrzyć dobrze układ chłodzenia nastepnie sprawdzić termostat a jak to nie pomoże to zostaje pompa wody, słabo gania płyn jest uszkodzona.

Opublikowano

Witam mam podobne objawy mi w ASO powiedzieli ze to ze na zgaszonym silniku nabiera temp to niby normalne bo wtedy płych z chłodnicy odbieraciepło z oleju ale zaznaczyli ze w moim modelu z 1996r niema tego systmu ze po zgaszeniu samochodu przez jakis czas działa wentylator i wtedy niby schładza i jak do tej pory tez tego nie przewalczyłem i odpowietrzanie nie pomogło itd generalnie w ASO powiedzieli ze to nic strasznego mi w sumie nie dogrzła sie do 120 ale do 155 stoppni ale przy takiej wartosci to chyba zadna różnica. A jak u cibie z pompa wody ??????

Opublikowano

ja bym najpierw dobrze odpowietrzył jak już wspomniał kolega andrzej_1970,w sam naprawiam jest to dobrze opisane.

Opublikowano

Koledzy maja racje, odpowietrzyc uklad, jesli nie bedzie poprawy to pompa wody do wymiany (sam zobaczysz kolego w jakim jest stanie, wirnika to pewnie juz nie ma od dawna).

Opublikowano

jak by byl zapowietrzony to by bulgotalo i w srodku by bylo slychac!

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

problemem jest uszkodzony wskaznik a co za tym idzie pewnie cale zegary z deski rozdzielczej.. podlaczone pod vag wskazuje 87 / 90 a wskaznik swiruje z 60 do 120 i spowrotem ... i tylko piszczy ze sie gotuje, a tak naprawde nic sie nie dzieje, przelutowanie kostki z tylu we wskaznikach tylko pogorszylo sprawe. wariuje jak chce.

Opublikowano

bo masz tylko uszkodzony czujnik g2/g62 w ktorym padla jedna sekcja odpowiedzialna za wskazanie na zegarach. tylko ori, 105zł.

Opublikowano

Czujnik, a może pompa wody, a może siadł ci ten wiatraczek plastikowany w pompie, chociaż przy takich odczytach to sprawdziłbym czujnik.

Opublikowano
  • Autor

ale ja wymienilem ten czujnik na silniku ... mam nowy, i dalej d*pa..

---------- Post dopisany at 17:24 ---------- Poprzedni post napisany at 17:23 ----------

podobny objaw mam z wskaznikami od benzyny, zatankuje to pali sie rezerwa, jak paliwo jest na wykonczeniu to pali sie ponad caly bak.. i sobie lata jak chce... te dwa male wskaniki mi zwariowaly od temp i paliwa.

Opublikowano

a VAG co ci pokazuje ?? :)

Opublikowano
  • Autor

vag pokazuje odpowiednia ilosc benzyny i odpowiednia temperature ... inna niz wskazania na wskaznikach

Opublikowano

To ja bym stawiał na licznik, bo jak VAG pokazuje dobrze to znaczy że czujniki wskazują dobrze :) Może popatrz na kable dochodzące do licznika może coś z nimi jest nie tak :)

---------- Post dopisany at 21:21 ---------- Poprzedni post napisany at 21:17 ----------

A może jeszcze coś z termostatem masz nie tak:) zobacz czy jak masz te 120 stopni to czy chłodnica jest ciepła :) Sam już nie wiem co doradzić :)

Opublikowano

zostal tylko licznik....

Opublikowano

A co masz z 1/2 fisem ?

Opublikowano
  • Autor

nie mam zadnego fisa ...... golas.... temperature mam tylko na wyswietlaczu (polift)

Opublikowano

images?q=tbn:ANd9GcQc1nULAsRefKtjLLdMO19GueAtBykJZ8Ljs5ZR8PWH2uDrEpUQifmJBCGiQA

taki ??