Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Jaki rodzaj silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich byłem dziś w servisie audi w celu rozszyfrowania rodzaju silnika w moim aucie i pan mi podaje rocznik 2002 ale to chyba modelowo gdyż w dowodzie mam 23. 12. 2001r. ale co najlepsze mówi mi ze auto ma silnik avf 6 biegów i tak mam, nalepka z kodem i numerem na obudowie rozrządu także jest avf. Na blaszce pod maską i pod tylnym siedzeniem pięknie widnieje nuer awx i numer który się się zgadza z vinem o co tu chodzi szukam logicznego wytłumaczenia i proszę o pomoc :)

Opublikowano

Możliwe,że były jakieś przekładki.

Co do rocznika to pewnie podali Ci datę 1-ej rejestracji

Opublikowano

z tego co wiem AWX byl w osce a AVF w Quattro

Opublikowano

Avf również było w ośce. Jeżeli skrzynia 6biegowa to masz AVF. A numery VIN na wszystkich wlepkach i książce serwisowej są identyczne?

Opublikowano

AVF do były od 2003 roku... a AWX był pierwsze od 2001..

Q i nie Q nie ma tu nic do gadania

Opublikowano

myslalem ze jest jak w B5 AJM oska i ATJ quattro

a silnik ten sam

Opublikowano

na wszystkich są takie same tzn. pod siedzeniem i maską [br]Dopisany: 23 Sierpień 2010, 21:09_________________________________________________na pewno nie[br]Dopisany: 23 Sierpień 2010, 21:10_________________________________________________a mam skrzynie FRL 6 biegową kto ma taką skrzynie [br]Dopisany: 23 Sierpień 2010, 21:12_________________________________________________avf nie mogły być od 03 r. bo mam ją modelowo w 02 i tak mi wyczytał w aso z vinu

Opublikowano

tak a pisales ze po VINie wychodzi Ci AWX, pewnie masz jakiegos szczepa

Opublikowano

ja mam

AVF do były od 2003 roku... a AWX był pierwsze od 2001..

Ja mam AVF z 2002r.

Opublikowano

właśnie po winie wyszło avf i skrzynia frl i tak mam tylko wlepki są awx i numer na nich vinu zgadza się[br]Dopisany: 23 Sierpień 2010, 21:32_________________________________________________ wychodzi z tego że awx są skrzynie 6 biegowe

Opublikowano

Do AVF były skrzynie 6-biegowe. AWX ma zmniejszony moment obrotowy i był do skrzyni 5-biegowej.

Opublikowano

Czyli pewnie było tak że auto z fabryki wyjechało z awx, potem w Niemcowni wymienili cały układ napędowy i zapisali to w ogólnie dostępnej bazie.

Opublikowano
AWX ma zmniejszony moment obrotowy i był do skrzyni 5-biegowej.

w teori tak jest... AWX niby powinien miec 285... moj miał 316 w serii, w tyle powinien miec AVF

Opublikowano
AWX ma zmniejszony moment obrotowy i był do skrzyni 5-biegowej.

w teori tak jest... AWX niby powinien miec 285... moj miał 316 w serii, w tyle powinien miec AVF

AVF mają czasem jeszcze większe gifty :kox:

Opublikowano

AVF mają czasem jeszcze większe gifty :kox:

Potwierdzam gifty są jak najbardziej, ja miałem 348,3 :gwizdanie: