Jarekt87 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Witam ostatnio przeglądałem stronkę http://forums.vwvortex.com/ i tam znalazłem ciekawy modzik odnośnie starszego modelu zegarów A4 B5 .Mam parę fotek do tego. Tutaj mamy wyciągnięta tarcze i odwróconą żeby było widać ten czerwony kolor. Następnie koleś zmył jakimś rozpuszczalnikiem część tego czerwonego barwnika. Pozostało tylko na podświetlaniu kontrolek oraz wskazówek. Tylko na tej małej tarczce jak pisał popełnił błąd bo tez starł ten barwnik z okolicy wskazówki i trochę słabo mu się podświetlają co będzie widać na kolejnych zdjęciach . Tutaj jedna fotka pokazująca rozebrany licznik. Tutaj mamy efekt końcowy.Oryginalne żarówki zostały zastąpione białymi Ledami. Trochę skromny ten opis ale tylko to było na tej stronce. Teraz mam kilka pytań. Jak wyciągnąć wskazówki żeby ich nie połamać?? Jeśli już je wyciągnę to czy nie będę musiał ustawiać ich na nowo.Czy nie będą błędnie wskazywały parametrów???
Adriano007 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 A możesz podać linka do tej konkretnej strony?
grzesiek88 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 ale wskazówek przy zegarze w ogóle nie widać ładnie to wyszło tylko jak rozwiązać sprawę tych wskazówek??
Jarekt87 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Już podaję to jest na 7 i 8 stronie.Być może będziesz musiał zarejestrować się żeby to obejrzeć. http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3601410-Geoff-is-bored-so-here-s-a-timeline....running.-56k-grab-a-drink./page7&s=9c9de1188270a943a960591ab9323701 Właśnie zastanawiam się nad tym podświetlaniem wskazówek. Podejrzewam, że być może ten koleś zmył ten barwnik z podświetlania wskazówek i dlatego tak wszyło.Muszę gdzieś poszukać jakiegoś rozprutego licznika od audi i po próbować.
grubcio1980 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Prosty mod na polift.Będę śledził.Trochę te wskazówki odstraszają
siara Opublikowano 7 Grudnia 2011 Opublikowano 7 Grudnia 2011 No wygląda git! też muszę spróbować. Mam jakieś stare zegary w domu, to zobaczymy czy coś z tego będzie
lolek3003 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Co do wskazowek... http://moto.allegro.pl/farba-lakier-fluorescencyjny-do-wskazowek-6-kolor-i1969792520.html Moze chociaz minimalnie poprawi ich widocznosc
speed22 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Opublikowano 8 Grudnia 2011 e szału nie ma :mysli:jednak ori lepiej wygląda
Mateo1373 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Jak gdzieś dorwę po taniości jakies tarcze do swojego licznika to na bank będe próbował. Dość słabo wyglądają jedynie te niedoświetlenia między obrotami i prędkościami.
junior_tdi Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Trochę nierówno świeci to wszystko, trzeba jeszcze pod tarczę białą kartkę papieru założyć, żeby rozproszyć to światło białe troszeczkę
yamahayzfr13 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Dzisiejsze rezanie licznika przedlif z fisem: Potem jeszcze tylko ledy białe i ramki ala RS4 i bedzie git malina
august Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Dzisiejsze rezanie licznika przedlif z fisem: Potem jeszcze tylko ledy białe i ramki ala RS4 i bedzie git malina Świeci na żółto. Zostawiłeś tam żarówki? I wogóle tak nierównomiernie jakoś...
yamahayzfr13 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Tak na filmie jest. Zostawiłem zarówki. Moze diody zapodam.. niewiem. W rzeczywistosci jest rownomiernie
rafal141 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 ja też robiłem swoje zegary i pod wskazowki zamontowałem male diody czerwone SMD od listw led 5cm z allegro. kupa roboty ale efekt super oczywiście musiałem topić trochę zegary lutownicą żeby czerwone światło nie dostawalo się na cyferki. Niedługo może założę moda do garażu jak co i gdzie i jeszcze kilka innych modow odmładzających typu podświetlane klamy itd
Murdzi Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 junior_tdi, chcesz tak w Audicy wyrezać? :polew:
junior_tdi Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 junior_tdi, chcesz tak w Audicy wyrezać? :polew: a w życiu jedyne co chciałbym zrobić to diody na białe przelutować, ale coś nie mogę się za to zabrać :gwizdanie:
lapsik Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zmiana podswietlenia na bialy git, tyle ze na 100% wymagana zmiana podswietlenia na led - standardowe zaroweczki daja zolta poswiate. Ale te zmieniajacy kolor wskazowki to juz odpustem mocno pachnie :gwizdanie:
miszka Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Ja w swojej byłej B5 miałem zegary na niebiesko i zmieniałem tylko diody smd + wymiana tarcz na niebieskie na wskażniku mil i na termometrze , wyglądało nawet kozacko chociaż nie ukrywam że waliło troszke po oczach . ...panel klimatronika był wtedy jeszcze w trakcie rezania
Rekomendowane odpowiedzi