Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czyszczenie podsufitki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czym najlepiej wyczyścić podsufitkę ?

jakie środki polecacie

Opublikowano

Z tymi podsufitkami trzeba ostrożnie bo jak namoknie to puści klej i materiał będzie wisiał. Jeżeli nie jest to absolutnie konieczne to pranie podsufitki lepiej odpuść.

Opublikowano

Witam,

podleje się do temetu...a czym podleic posufitke...bo u mnie juz w jednym miejscu puszcza i zaczela wisiec:)

Opublikowano

Witam.

U mnie była odklejona . Kupilem na allegro materiał do podsufitki z gąbką i klej bonaprem czy jakos tak - całosc ok 80 zł z przesyłką .Podsufitka out z autka - czyszczenie pozostałości po starym materiale i naklejenie nowego materiału . Materiał kupiłem na alle... - wyglądający jak oryginał . Czas roboczy 2 popołudnia chociaż można to zrobić szybciej bo klej szybko łapie . i Wygląd autka od razu jak nowy . Tylko uwaga - uważać na boczki tył przy zdejmowaniu - ja jeden połamałem :)

Krzysiek

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak mialam jeszcze b5 to czyscilam ją zwyklym szamponem do dywanów Vanish i gąbką do kąpieli, ale ważne jest żeby ją póżniej wytrzeć taką białą tetrową pieluchą dla niemowlaków, inaczej zostaną okropne zacieki :disgust: Teraz kupiłam nawilżane chusteczki do tapicerki samochodowej, w b6 zdały egzamin na 100%, ale nie gwarantuje jak to bedzie w b5, jednak materiał na podsufitce jest troche inny :wink4:.

Opublikowano

kupcie sobie taki środek do tapicerki , wyczyściłem ja nawet stare brudne plamy z tapicerki których myślałem ze niczym nie wyczyszczę w mojej byłej b5, równomiernie nanosisz piankę , potem miękka szmatka wcierasz piane, potem druga szmatka wycierasz od razu do sucha

http://moto.allegro.pl/stp-pianka-do-tapicerki-tuff-stuff-sklep-015-i1310586339.html

miałem to kiedyś... stosowałem w skodzie... mogę jedynie potwierdzić...

:hi:

Opublikowano

Ja rok temu czyściłem podsufitkę i wygląda jak nowa. W sumie przypadkiem jak czyściłem od środka szyby przejechałem po podsufitce i zostało jaśniejsze miejsce. Zwilżyłem czystą białą szmatkę płynem do szyb i delikatnie przecierałem. Efekt :good: jak nowa bez żadnych plam czy odchodzenia podsufitki. Dodatkowo w ten sam sposób wyczyściłem wszystkie plastiki na słupkach.

Opublikowano

Ja rok temu czyściłem podsufitkę i wygląda jak nowa. W sumie przypadkiem jak czyściłem od środka szyby przejechałem po podsufitce i zostało jaśniejsze miejsce. Zwilżyłem czystą białą szmatkę płynem do szyb i delikatnie przecierałem. Efekt :good: jak nowa bez żadnych plam czy odchodzenia podsufitki. Dodatkowo w ten sam sposób wyczyściłem wszystkie plastiki na słupkach.

gorzej jak byś przesadził z mokrą szmatka to będzie się odklejać :thumbdown:

Opublikowano

Szmata nie była mokra tylko lekko spryskana (zwilżona) płynem i wystarczyło przejechać ze trzy razy w tym samym miejscu oczywiście za każdym razem czystym miejscem szmaty i jest czyste, a podsufitka nie ma szans nasiąknąć przy takim zabiegu.

Opublikowano

Wiele razy przetestowane u mnie w ASO benzyna ekstrakcyjna i czysta szmatka. Nawilżasz szmatkę i delikatnie jedziesz po podsufitce. Ważne by nie trzeć bo materiał się zmechaci. Nie ma obawy przy tej metodzie o to, że podsufitka będzie mokra i się odklei.

Opublikowano

od 2 lat czyszcze podsufitki PLAK VINET(plastiki) nastawiam na spray i psikam , po chwili szmatka i wszystko ladnie schodzi. JEszcze nigdy sie nic nie odkleilo

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

PRZESTROGA!!! - Wyprałem podsufitkę wodą z wanischem :wallbash:, 2 razy namaczałem. Najpierw odeszła z tyłu na łuku przy tylnej szybie i pociągnęła za sobą cały środek. Pięknie zwisła od szyberdachu po sam tył. Wtedy doczytałem że jest klejona na klej wodny. Robiłem przymiarki do wymiany ale trzeba ponoć zdemontować wszystkie słupki i fotel żeby wyjąć całość. W takich operacjach zawsze biorę pod uwagę małe doświadczenie i dodatkowe zniszczenia. Postanowiłem podkleić tą samą metodą, namoczyłem podsufitkę, rozprowadziłem wałkiem do malowania podparłem suchą gąbką 10cm grubości, sklejką + stopką(żeby nie uszkodzić tapicerki foteli) i kijem o regulowanej długości od mopa. Dzień suszenia (letni dzień) i od szyber do linii słupków trzyma, jak usuniesz podparcie zaczyna się odrywać od brzegu gdzie wisi. następny kawałek i dzień. Na łuku przy tylnej szybie za nic nie chce trzymać więc strzykawka igła i szewski klej poliuretanowy. I tak mam dwa rządki mało gustownych plamek z kleju co kilka cm. Od tyłu gdzie słoneczko wypaliło gąbkę, plamy w kolorze lekko brązowym. Na zasłonce szyberdachu tragedia. Obecnie staram się nie patrzeć w górę.

Opublikowano

Ja tak odstawiłem u siebie . Teraz jak mam prać podsufitkę - wolę ją zdjąć i zrobić to na stole :kox:

Opublikowano

Musicie pamiętac, że pod materiałem jest cienka warstwa gąbki... pod wpływem lecących lat ta gąbka się sypie, kruszy ect. i moczenie dobija ją finalnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ja doczyściłem podsufitkę środkiem APP INNER

dotychczas nie spotkałem lepszego

polecam schodzą naprawdę uporczywe brudy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja zawsze czyszczę takie rzeczy zielonym płynem Kennotek - do tego najjlepsza zwykła gaza!