Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] AVG by Spanky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym sprzęgłem AWX może być dobra alternatywa dla zmiany na jednomasa :naughty: Jeszcze jak by sie okazało ze koło dwumasowe z AFN/AVG nie bedzie konieczne do zmiany to juz w ogóle bajka :decayed: za ok 500zł można cieszyc sie większym momentem

no nie jest konieczne bo dwumas w AWX jest taki sam jak w AVG ...

tzn chodziło mi o upewnienie 100% kupuje zakładam i nie ma niespodzianki :decayed: mam nadzieje że Quattro nie jest jakąś róznicą w sprzęgłach

To spanky kiedy testujesz :naughty:

Opublikowano

Jak ktoś chętny to będe miał za niedługo kompletne sprawne używane sprzęgło z dwumasem z AWXa do oddania za marne grosze. W sam raz do testów czy podejdzie do innych silników. Ewentualnie zawsze można odnowić okładzine tarczy i dalej na nim śmigać. U mnie trzyma bez problemu ponad 400Nm.

Opublikowano

u mnie w AFN tez podejdzie od AWX ? Sprzęgło mam dobre ale dwumas siada i jego bym wymienił... a nie chciałbym jednomasa bo on zbyt wiele wibracji powoduje na 13letnim aucie.. czyli jaki dwumas pasowałby do AFN ?

Opublikowano

u mnie w AFN tez podejdzie od AWX ? Sprzęgło mam dobre ale dwumas siada i jego bym wymienił... a nie chciałbym jednomasa bo on zbyt wiele wibracji powoduje na 13letnim aucie.. czyli jaki dwumas pasowałby do AFN ?

podejdzie, czytaj "wyżej"

Opublikowano

Wydaje sie ze mod powinien wydzielic dywagacje na temat sprzegla AWX/AVF do AFN/AVG...

EOT

Opublikowano
natomiast sprzegla przynajmniej numery sa inne ,

pasuje AWX do AVG, "temat" widziałem na własne oczy u jednego z tunerów :hi:

Opublikowano
  • Autor

prace w toku ... :naughty:

awxt.th.jpg

komplet LUK do AWX'a ... :wink4:

Opublikowano

Elegancko

Czyli dwumas zostaje stary czy nówke dałes :naughty:

Opublikowano

prace w toku ... :naughty:

awxt.th.jpg

komplet LUK do AWX'a ... :wink4:

AWX nie ma tłumika drgań na tarczy sprzęgła? :mysli:

Czekam z niecierpliwością na efekty testów :gwizdanie:

Opublikowano

Tarcza w sprzegle AWX jest sztywna, czyt. bez sprezyn. Wszelkie drgania przejmuje 2mas. Efekty moga byc tylko pozytywne, nie widze przeszkod aby bylo inaczej.

Wlasnie - Spanky - dwumasówke zostawiles seryjna czy tez zmieniasz? Troche duze koszta jak chce sie wymieniac i 2mas no ale robic samo sprzeglo zeby pozniej za np. 10kkm przy 360-380N/m rozbierac na nowo skrzynie, bo dwumas bedzie telepal, szarpal, drgał itp...? Bo jest on z tego co pamietam u Ciebie po 300kkm..

Nowy dwumas plus w/wsprzeglo plus 216tki w twoim silniku Spanky - to bylby konkret... Oczywiscie z korpusami i 216tkami czem predzej do Nadarzyna (jak sam na pewno wiesz) hyhy ;) no i sadze uzyskalbys satysfakcjonuący (przynajmniej na kilka tygodni) efekt po zestrojeniu gierki..... :)

p.s. Sam bedziedz ogarniał soft?

Opublikowano
  • Autor

Czyli dwumas zostaje stary czy nówke dałes :naughty:

Spanky - dwumasówke zostawiles seryjna czy tez zmieniasz? Troche duze koszta jak chce sie wymieniac i 2mas no ale robic samo sprzeglo zeby pozniej za np. 10kkm przy 360-380N/m rozbierac na nowo skrzynie, bo dwumas bedzie telepal, szarpal, drgał itp...? Bo jest on z tego co pamietam u Ciebie po 300kkm..

ryzykuje i zostawiam stary dwumas ... :naughty:

generlanie jak narazie nic nie wskazuje zeby mu cos dolegalo, poza tym ja ostatnio robie 10 kkm rocznie :decayed: wiec jak za rok sie rozleci to sie wymieni .... :naughty:

p.s. Sam bedziedz ogarniał soft?

oczywiscie ze sam bede to stroil ... :evil:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

gratuluję efektu strojenia ale szacun przede wszystkim za to iż zrobiłeś to sam :good:

Opublikowano
  • Autor

gratuluję efektu strojenia ale szacun przede wszystkim za to iż zrobiłeś to sam :good:

dzieki ,poza tym już kilka starych dizli po moim strojeniu wyjechalo ... :naughty:

a wracajac do tematu to w przyszlym tygodniu powinno juz byc zalozone nowe sprzeglo AWX i zobaczymy co sie bedzie dzialo ...

Opublikowano

bedzie jezdzic... co ma sie dziac? :decayed:

Opublikowano

dzieki ,poza tym już kilka starych dizli po moim strojeniu wyjechalo ... :naughty:

a wracajac do tematu to w przyszlym tygodniu powinno juz byc zalozone nowe sprzeglo AWX i zobaczymy co sie bedzie dzialo ...

Czekam na efekty bo też zostawiłem wrzuciłem sprzęgło awx zostawiając dwumasa. Tyle, ze i ja nie mam jeszcze wystrojonego auta.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Spanky mógł byś zobaczyć w te swoje katalogi czy sprzęgło te które włożyłes podchodzi do AFN w Quattro czy to czasem nie rózni sie czymś??? bo mam korekte na dniach a dzisiaj dostał uślizgu na 4 biegu :wallbash: raczej juz nie zdążę wymienić do korekty ;(

Jak mozesz to podaj numerek jaki zamówić :notworthy:

Opublikowano
  • Autor

Spanky mógł byś zobaczyć w te swoje katalogi czy sprzęgło te które włożyłes podchodzi do AFN w Quattro czy to czasem nie rózni sie czymś??? bo mam korekte na dniach a dzisiaj dostał uślizgu na 4 biegu :wallbash: raczej juz nie zdążę wymienić do korekty ;(

Jak mozesz to podaj numerek jaki zamówić :notworthy:

tu masz katalog Sachs .... http://webcat.zftrading.de/index.asp?SPR=19

wedlug niego Quattro i non Quattro to to samo w B5 AFN/AVG