Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dyskusje i porównanie osiągów aut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no a jaka jest różnica cenowa w b8 względem 2.0T,3.0tdi i s4 ?

no ja za swoje zapłaciłem 124tys w auto premium(katalogowo 151tys) a za 3.0tdi to tak plus 40-50tys z tym samym wyposażeniem więc różnica jest spora a osiągi i spalanie podobne,mało kto wierzy że że 2.0tfsi tyle pali ale w porównaniu z B7 2.0tfsi pali około 2l mniej na trasie(porównywaliśmy na trasie z poznania do bukowiny i powrót - auto Adasa po chipie) , za quattro chcieli +13tys niestety nie zdecydowałem się bo nie było już kasy. s4 dobrze wyposażone to grubo ponad 250tys wieć inna liga ale i auto z innej ligi.

co do awaryjności to ja mam 58tys z czego ponad 30tys po programie i odpukać póki co jest ok.

Opublikowano

turdzi, nawet nie chce pytać ile u Ciebie s8 kosztuje albo też rs6... :wink4:

kuredu , moje 2.0T w miescie pali 11-13 na trasie 10, i to już zdecydowanie mnie zadowala, ale gdyby mi ktoś odjął jeszcze 2 l/100 i dodał mocy przy tym, to na diesla skusiłaby mnie jedynie wcześniejsza solidna porcja whisky :wink4:

3.0tdi w b8 są rewelacyjne i to nie podlega dyskusji, jednak promocja w Le Mans musi się gdzies odbić co za tym idzie cena tego silnika jest powalająca.. bo to nadal auto klasy średniej przecież jest :gwizdanie:

zważywszy na to że mój znajomy za roczne s8 spod igły zapłacił 250k zł...

v6 to v6 i nie ma tu jak porównywać do 2.0, ale osiągami nie odbiega ten mniejszy a cenowo znacznie.

każdy kupuje to na co go stać i tutaj też nie ma co dyskutować, jednak 2.0T jest dość sporą konkurencją dla 3.0tdi, dlatego też są tak znaczne różnice cenowe aby w jakiś sposób stworzyć "klasy" w jednym modelu.

Opublikowano

3.0 TDI jest droższy , bo jego wytworzenie jest dużo droższe i poza tym podatek akcyzowy 18.6 % powyżej 2 litrów pojemności i dlatego taka różnica w samej cenie :wink4:

Opublikowano

300ps i 610Nm....................kurcze silniczek..................miodzio ............i mega wystarczający :notworthy:

Opublikowano

no to mamy S4 450yamaha 3,0T-333KM, kuredu 2.0T ~300KM no i Carlos* 3.0TDI-300KM chyba porównanie "marzeń" wielu osób na forum. Panowie trzeba to jakoś zorganizować! :gwizdanie:

Opublikowano

Dorzuccie do tego jeszcze B7 3.0TDI po czipsie i moze moje B6 2.7 BiT :naughty:

Opublikowano

ja mógłbym swojego paździerza podstawić aby pokazać jak nie jedzie auto z automatem :wallbash: ale Fly twój BiT jak najbardziej :good: w końcu ucichły by wszystkie spekulacje kto kogo jak i co :decayed:

Opublikowano

Carlos*, no zgadza się, ale w sumie to ciekawy jestem czy taka jest prawda i na czym audi najbardziej nas "rąbie" :wink4:

a zanim dojdzie do spotkania, niech chętni zrobią filmik we wczesniej wspólnie ustalonych zakresach prędkości i biegów, potem jakiś forumowy magik to zestawi tak aby były obok siebie i będziemy oglądać liczyć i dyskutować w nieskończoność o tym jak tu komuś słońce nagle w środku nocy po oczach dało i musiał odjąć :tongue4:

KENOiX , chyba sam nie wierzysz w to co mówisz :tongue4: takie spekulacje nigdy nie ustaną bo by musieli forum zamknąć.. :wink4:

Opublikowano

też nad tym myślałem, ale odebrało by to całą przyjemność porównania :evil:

Opublikowano

Fly-a B6 2.7 bit po programie będzie zjadało wszystkich na śniadanie :cool1:

Opublikowano

Carlos*, po samym programie to aż tak z tym pożeraniem bym się nie rozpędzał :wink4:

Flyer szykuje się szybkie auto, ale i konkurenci dysponują świetnymi parametrami :good:

Opublikowano

Ło Jezuuu ile już tych ustawek miało być, a żadna z nich nie doszła do skutku jak dotychczas :gwizdanie: Mam nadzieję, żę teraz się Pany zorganizujecie :kox::naughty:

Bardzo ciekawe porównanie z tego może wyjść, szczególnie w klasie B8 :decayed:

Opublikowano

Fly-a B6 2.7 bit po programie będzie zjadało wszystkich na śniadanie :cool1:

Watpie zebym mial cos do powiedzenia przy eSce yamahy :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Bardzo ciekawe porównanie z tego może wyjść, szczególnie w klasie B8

dlatego trzeba sie organizowac :naughty:

Opublikowano

Sprawdźcie, sprawdźcie... będę wiedział, czy czy mój plan na B8 S4, to słuszna droga.;-)

Opublikowano

póki co sezon spekulacyjny trwa w najlepsze :)

panowie może jakieś konkrety? czy ktoś jest realnie chętny aby się ustawić na takie porównanie? jak powiedziałem ja mojego jako punkt odniesienie mogę podstawić :)

Opublikowano

Ja chetny, ale jak wiecie - jeszcze sie "chwila" zejdzie zanim auto bedzie gotowe w takim stopniu jakbym chcial.

Opublikowano
  • Autor

Panowie fajnie by bylo jak by sie udalo ustawic B8 3.0 TDI vs S4 i 2.0T ze startu z rolki nie ma znaczenia plus dla odniesienia jakes podkrecone 3.0 TDI B7 i Flyera zeby zobaczy co tam mu wyszlo :naughty: ale jako priorytet obastawial bym B8

Opublikowano

B8 3.0 TDI vs S4 i 2.0T

To porównanie wiele by wyjaśniło. :evil:

Opublikowano

ja next week jestem w okolicach poznania i warszawy, tylko jak się mamy ustawiać to zakładam 16 zimówki, są ciut węższe :gwizdanie: :cool1:

jeśli chodzi o mnie to z miejsca niech się chłopaki ścigają, ja mogę od 50km/h w górę... filmik będzie do niedzieli 3 bieg- zakres 50-150, 60-160 70-170 i 3-4 bieg 100-200