Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dyskusje i porównanie osiągów aut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Flyer , nie ma co legend tworzyć, bo rs jest szybkim autem,ma świetne zawieszenie i bardzo solidną szperę, ale żadne auto samo z siebie szybkie nie jest, tak więc wkraczamy na poziom wkładki mięsnej a tutaj to już nie ma się jak na liczbach oprzeć, jedynie doświadczalnie :wink4:

mój kumpel objeżdzał na ułężu seryjnym 209hp gt, evo gt 360hp, ale to nie oznacza, że evo demonem predkości nie jest :wink4:

ja jednak zdecydowanie poświęcił bym część osiągów dla Q, ale nadal podtrzymuje tezę, że b8 Kuredu jeździ strasznie, jak na deklarowaną kanapę :>

teraz czekamy na 3.0tdi, i 3.0T i jak Yamaha to złoży do kupy będzie widać co i jak :naughty:

Opublikowano

jeżeli mogę się wypowiedzieć na temat tego kto wgrał program do Kuredu A4ki to znam gościa od kilku lat jak jeszcze pracowałem w AP, kilent rezał A3 na bebechach MTMu, nie wiem czy później się jakoś z nimi nie związał biznesowo, a kto program napisał to pewnie trudno będzie się dowiedzieć

Opublikowano

powiem szczerze że nie wiem kto program pisał i mało mnie to interesowało. co do awaryjności - ponad 30tys po programie i odpukać nic się nie dzieje, kompletnie nic. ktoś pytał o jakieś wzmocnienia do b8 2.0tfsi. swego czasu Poziek mi mówił że ktoś z w-wy ma w Q 2.0tfsi i ze stanów idzie coś na 400KM ale nie znam szczegółów. co do załączania esp to wina opon bo na zimówkach problem trochę znika na suchej nawierzchni ale i tak trzeba umiejętnie gazem operować po pełen but go tylko hamuje. co do wyprzedzania to skrzynia jest rewelka jak jedzie ciąg aut i zaczynasz na 3 i kończysz na 3 to samo na 4 do 240 ciągnie bez problemu i od tych 130 już w miarę ładnie jedzie. po mieście jeździ się jak dieslem do 2,2tys-2,5 obr wystarczy żeby się żwawo poruszać

Opublikowano

Kuredu jak spalanie?

U siebie mam program na 260KM i przy dynamicznej ale nie nerwowej jeździe (czyt. sportowej) autko pali średnio 11 l. Jazda taka podmiejska zakwalifikował bym ją do podawanego przez producenta cyklu mieszanego. Przy typowej jeździe w mieście, krótkie odcinki od świateł do świateł wychodzi 14-15 l.

Opublikowano

teraz pewnie też nikt nie uwierzy ale nigdy nie miałem większego spalania na trasie jak11L ale to na trasie np Lublin-Poznań gdzie się dało but a A2 +200km/h

miasto do 10L, trasa do 160km/h do 8,5L, natomiast jak z Madasem kiedyś jechaliśmy A2 do Łodzi i leciałem 100-110 wyszło 5.1L,średnie spalanie na FIS od początku czyli 58tys mam 8,6L/100km co uważam za dobry wynik, na trasie do Bukowiny na zlot auto spaliło 7,1L a Pepina 3.0tdi B7 7,2L, pyrki mogą potwierdzić a jechaliśmy tak do 120-140km/h[br]Dopisany: 30 Sierpień 2010, 16:22_________________________________________________no wczoraj było 12,6L przy kręceniu filmików :evil:

Opublikowano

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie FIS trochę zaniżał (jakieś 5%) i musiałem wprowadzić korektę. Podane wynik naprawdę zachęcają do 2.0TFSI

jak z Madasem kiedyś jechaliśmy A2 do Łodzi i leciałem 100-110 wyszło 5.1L,

Ja jeszcze tyle cierpliwości nie znalazłem, żeby zejść poniżej 6 L i przypuszczam, że w B7 to mało realne przy normalnej jeździe (chyba, że w zawodach jazda na kropelce :>)

Opublikowano

powaga po programie Bartka auto spala super :good: :good: sam poważnie myślę nad tym silnikiem w B8 Kombi :)

Opublikowano

B8 Kombi :)

Mysle, ze VIPowi nie przystoi uzywac takiego slownictwa :evil:

Opublikowano
  • Autor

może ktoś się orientuje bo nie sprawdzałem, czy za wielką wodą mają już jakieś kity do 2.0T w b8? wtedy by się zrobiło jeszcze ciekawiej...

co do RS' pamiętaj turdzi, że jego też można wzmocnić, mimo to jestem w szoku, że b8 mogło by go zawstydzić będąc komfortowym samochodem klasy premium :blink:

sa , APR juz przygotowalo kit na bazie turbo K04 z S3 dajacy okolice 330KM

Znajomy twierdzi, ze Focus'a RS to objechal prawie swoim 220konnym GTekiem majac 2, czy 3 osoby na pokladzie, wiec to auto raczej nie jest demonem :)

z tymi 3 osobami to troszke podkoloryzowal ale zdrowy GT 99 jezdzi jak seryjne STI od 02 w gore ( sprawdzone na moim bylym i paru innych )

Temat się zrobił bardzo ciekawy. W przyszłości też chciałbym się przesiąść na B8 i tak się zastanawiam nad 2.0T lub 3.0TDI. Różnica na nowym to co najmniej 50tpln więc sporo i nie ma co liczyć, że się zwróci w kosztach paliwa. Więc jeżeli 2.0T tak dobrze się odpycha po programie to można dołożyć wydech i :evil: 300KM 2.0T nawet Q nie powinno chodzić gorzej niż 300KM 3.0TDI

dokladnie , roznica w cenie i pozniej w serwisie jest/bedzie spora na korzysc 2.0T ale ja bym byl bardzo ostrozny i nie podniecal sie za bardzo gdyz wydaje mi sie ze auto kureda trzeba traktowac jako wyjatek , i ja bym mimo wszystko nie liczyl na taki program i taka moc u innych tunerow.

Nie bez przyczyny na wiekszosci stron renomowanych tunerow , a praktycznie u wszystkich samym programem nie oferuja wiecej niz 270KM , dodajac do tego Q ( bo dla mnie w tym auce nie ma innej opcji ) nie ma co liczyc na takie osiagi.

Jak sie bedzie mialo farta to takie auto bedzie jezdzic co naj wyzej jak 3.0TDI w serii.Pokazuje to fimik ktory wkeilem.

Pytanie tylko czy ktos kto pisal ten program dowalil mocno koksu ale wiedzial ze silnik to zniesie , czy zrobil to na pale bo niby dlaczego skoro widac sie da to nikt wiecej nie chce z tego silnika zrobic ?

Opublikowano

Mysle, ze VIPowi nie przystoi uzywac takiego slownictwa :evil:

ok ... niech będzie .... chcę Avanta :naughty: poprawiłem się ? :naughty:
Opublikowano

Adaś to już nie chcesz sedana w avancie :mysli::shocked::polew:

Opublikowano

Turdzi może 300KM nie pęknie ale tunerzy też piszą z zapasem. Dla B7 2.0T podają około 245KM, u mnie po wizycie u Rogalottiego wyszło 259KM.

Dla 2.0T podają 270KM i przy zdrowym silniku powinno wyjść około 280KM plus wydech i powinno dojść do 290-295KM. Jak na auto do codziennego użytkowania to powinno wystarczyć ( :kox: na jakiś czas).

Bez sprzecznie 3.0TDI ma większy potencjał, większa pojemność i wyjściowo jest już więcej KM. Dla 3.0TDI też nie podają 300KM tylko około 285KM a zdrowe autko robi swoje.

Opublikowano

A tak generalnie to u kogo najlepiej w Poznaniu zrobić program? Madas, może Ty wiesz? ;)[br]Dopisany: 30 Sierpień 2010, 19:03_________________________________________________No i do ilu da się tak realnie tą moc podnieść w 3.0T?

Opublikowano

Na Twoim miejscu soft zrobilbym np. we Wrocku :gwizdanie:

Opublikowano

Bo szczerze mówiąc powoli pojawia się pomysł zrobienia programu :> Oczywiście, żeby mniej palił.. :gwizdanie: tylko zastanawiam się, czy jest ktoś sensowny od tego w Poznaniu.

Opublikowano

450yamaha , oczywiście zrobisz jak będziesz chciał, ale nie pchaj tego auta do byle kogo, warto przejechać nawet i kilkaset km żeby oddać samochód w profesjonalne ręce.

turdzi , masz sproro racji, jednak ten potencjał 3.0tdi nie jest wart aż ~50k zł w serii.. auta spalają praktycznie takie same ilości paliwa, v6 nie jest jednak aż tak kuszące za takie pieniądze, co więcej jak padną wtryski to tylko 4 :decayed:

Opublikowano

To jak nie w Poznaniu, to gdzie? Ktoś wspomniał o Wrocławiu, kto tam taki jest? Albo Łódź (dogodniejsze połączenie ;) )?

Opublikowano

yamaha i co liczyłeś czasy z moich nagrań może :mysli:

co do programu to z tego co wiem to programem można 100KM cyknąć :evil:

Opublikowano

A tak generalnie to u kogo najlepiej w Poznaniu zrobić program? Madas, może Ty wiesz? ;)[br]Dopisany: 30 Sierpień 2010, 19:03_________________________________________________No i do ilu da się tak realnie tą moc podnieść w 3.0T?

ja bym pojechał najpierw do tego kolesia co robił Kuredowi .... śmiga sam A5 mega .... a bardzo poważnie można rozmawiać z Pachurą .... zajmuję się ABT i przygotowują auta pod wyścigi ....