Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dyskusje i porównanie osiągów aut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A w czym Wam deszcz przeszkadza? :kox:

latać 200 gdy leje?...hmmm

( tylko niestety mam automat ;( )

bo wszystkie auto to manuale

A w czym to przeszkadza?

Nie ma ryzyka nie ma zabawy :D:kox:

Opublikowano

Nie obraź się Kuredu, ale nie ma najmniejszego sensu na podstawie filmów określać czy auto 100-200 robi w 13,1 czy może 12,8. Filmy mają służyć jedynie oszacowaniu osiągów konkretnego auta. Filmy robione komórką, która nie ma super przetwornika na pewno nie są najlepszym materiałem do takich wyliczeń.

A i tak większy wpływ na osiągi będą miały takie elementy jak: nachylenie drogi, ilość paliwa w baku, ciężar kierownika :), wiatr, temp., ciśnienie itp... Wydaje mi się, że jedynym rozsądnym sprawdzianem aut o tak porównywalnych osiągach będzie bezpośrednie spotkanie. I nie muszą się wszyscy spotkać jednocześnie, ten który z nikim nie przegra będzie najszybszy.

I jeszcze jedno na jaką Pb masz wystrojone autko? Pb98? Z fabryki wychodzi chyba na Pb95?

Opublikowano

ale ja się nie obrażam bo i za co, akurat moje auto i tak tu jest dla wszystkich wielkim zaskoczeniem więc się cieszę bardzo z jego osiągów. co do bezpośredniej konfrontacji to oczywiście jest to najlepsze wyjście i jak będzie możliwość będziemy auta porównywać. co do paliwa to od początku jeździ tylko na 98.

Opublikowano

i tak trzymać :good: jestem pod dużym wrażeniem B8 2.0T w porównaniu do B7 2.0T to ogromny postęp.

Opublikowano
  • Autor

i tak trzymać :good: jestem pod dużym wrażeniem B8 2.0T w porównaniu do B7 2.0T to ogromny postęp.

Jak juz wspomnialem wczesniej , trzeba byc jednak ostrozny z taka ocena , to konkretne auto jezdzi niezniemsko ale wydaje mi sie ze jest to tez sprawka tego programu.Poprzegladaj oferty tunerow nikt nie oferuje wiecej niz 270-275 KM do tego silnika samym programem a to konkretne auto ma na pewno wiecej.Pytanie tylko dlaczgo ?
Opublikowano

bonus w serii :mysli:

jutro postaram się nagrać filmik B8 1.8tfsi robione u tego samego gościa, auto też zapierdziela zdrowo zobaczymy jakie będą wyniki, tylko tam są o krótsze przełożenia i 100-200 na dwóch biegach nie da rady zrobić ale zobaczymy co wyjdzie

Opublikowano

jutro postaram się nagrać filmik B8 1.8tfsi robione u tego samego gościa, auto też zapierdziela zdrowo zobaczymy jakie będą wyniki, tylko tam są o krótsze przełożenia i 100-200 na dwóch biegach nie da rady zrobić ale zobaczymy co wyjdzie

co Bartek będziesz brata autko testował ?
Opublikowano

no nic mu nie będę mówił po co bo mi nie da :decayed:

Opublikowano

no nic mu nie będę mówił po co bo mi nie da :decayed:

daj spokój ... myślę że sam będzie ciekaw znając jego zamiłowanie do rywalizacji ... :)
Opublikowano

jako ciekawostka 1.8tfsi po samym programie 260km/h licznikowo idzie

Opublikowano

Jak juz wspomnialem wczesniej , trzeba byc jednak ostrozny z taka ocena , to konkretne auto jezdzi niezniemsko ale wydaje mi sie ze jest to tez sprawka tego programu.Poprzegladaj oferty tunerow nikt nie oferuje wiecej niz 270-275 KM do tego silnika samym programem a to konkretne auto ma na pewno wiecej.Pytanie tylko dlaczgo ?

Też tak mi się wydaje ,że program bardzo mocny jest zrobiony, chyba że inni tunerzy nie potrafią :wink4:

Opublikowano

Carlos do twojego silnika tez podają 285Km a masz 300. tu podają 275 to jak doliczyć + 15 to wyjdzie 290KM, więc te 297Km to nie wydaje mi się nie wiadomo co

Opublikowano
  • Autor

od pewnego tunera dostalem takie info odnosinie 2.0 TFSI

Na wydechu według mnie da rade zrobić 265-270KM i tu jest koniec turbo! , to że hamownia pokaże więcej mnie to nie interesuje, stroje w oparciu o paramatery pracy.

Samym softem przyrost do 250-260KM Mo zależy jak się ustawi może być +50 +70Nm na paliwku 98.

robiłem bardzo agresywne programy natomiast fizyki nie przeskoczysz , fwd z 265 KM trzyma sie spokojnie za s4 b8 :)

:naughty:

Opublikowano

Wydaje mi się, że wspomniany tuner mówił o wersji 200KM, która z fabryki wychodzi już na Pb98 i wtedy na zdrowym silniku max co się da zrobić to 250-260KM plus wydech myślę, że jakieś 270KM.

W B8 jest wersja 211KM i fabrycznie wychodzi na Pb95. Zrobione strojenie na Pb98 da jakieś 270-280KM. 270KM oferuje większość uznanych tunerów w DE np. oettinger, mtm, abt. A wiadomo, że oni też z jakimś marginesem podają te wartości i raczej powinno wyjść więcej (zakładając zdrowy motor)

od pewnego tunera dostalem takie info odnosinie 2.0 TFSI

Na wydechu według mnie da rade zrobić 265-270KM i tu jest koniec turbo! , to że hamownia pokaże więcej mnie to nie interesuje, stroje w oparciu o paramatery pracy.

Samym softem przyrost do 250-260KM Mo zależy jak się ustawi może być +50 +70Nm na paliwku 98.

robiłem bardzo agresywne programy natomiast fizyki nie przeskoczysz , fwd z 265 KM trzyma sie spokojnie za s4 b8 :)

:naughty:

nie wydaje mi się aby 265KM wystarczyło na 333KM w S4. To nie tylko moc ale i moment oraz pojemność dużo większa

Opublikowano

Też mi sie nie chce wierzyć w 290 samym programem... to jest 40% mocy wyjściowej samochodu.

Jakie doladowanie ma seria w b8? Dziwne żeby szpece w audi nie wykorzystali tak dużego potencjału

Opublikowano
  • Autor

W B8 jest wersja 211KM i fabrycznie wychodzi na Pb95. Zrobione strojenie na Pb98 da jakieś 270-280KM. 270KM oferuje większość uznanych tunerów w DE np. oettinger, mtm, abt.

Mowi o B8 , to miedzy innymi przedstawiciel oettingera na PL

Opublikowano

Na stronie oettingera jest B8 2.0TFSI 211KM po wirusie 270KM :mysli:

Opublikowano
  • Autor

No w kazdym razie wiekszsc mowi ze bez wymiany turbo nie ma szans na okolice 300KM.[br]Dopisany: 03 Wrzesień 2010, 14:51_________________________________________________I jak cos sie dzeje w temacie czy watek umarl :rolleyes:

Opublikowano

ja swoje zrobiłem :gwizdanie:

niedowiarkom "patrz Turdzi" pomogłem uwierzyć

czekamy na resztę choć wątek taki że każdy może i powinien osiągi wrzucać niezależnie od modelu i silnika, da to nam w miarę dobry obraz możliwości danych silników przed i po modyfikacjach

Opublikowano

Jak Panowie, ktoś się zjawi 11.09 Na Torze? ;)