Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dyskusje i porównanie osiągów aut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no ja nadal bym zobaczyl chetnie jakies 3.0 TDI B8 :naughty:

niedowiarkom "patrz Turdzi" pomogłem uwierzyć

zgadza sie w osiagi uwierzylem :cool1: ale w moc nie , gdyz kazdy z tunerow z ktorym rozmawialem na ten temat zaznacza ze graniczne wartoosci dla tego turbo to 270-275 KM :tongue4::wink4:

Opublikowano

wiesz ja jestem z tych że lata mi generalnie czy tam jest 250KM czy 300KM, auto ma jechać. to jedzie w miarę ok ale dla mnie to stanowczo za mało i wiem że tu nic więcej nie opłaca się robić dlatego czekam cierpliwe aż pojawi się A7 3.0T pod moim domem

tam kilkoma zabiegami 500KM pęknie i wtedy powinno jechać. nie wiem kiedy ten dzień przyjdzie ale mam nadzieję że szybciej niż planuję :gwizdanie: :naughty::cool1:

Opublikowano
  • Autor

wiesz ja jestem z tych że lata mi generalnie czy tam jest 250KM czy 300KM, auto ma jechać. to jedzie w miarę ok ale dla mnie to stanowczo za mało i wiem że tu nic więcej nie opłaca się robić dlatego czekam cierpliwe aż pojawi się A7 3.0T pod moim domem

tam kilkoma zabiegami 500KM pęknie i wtedy powinno jechać. nie wiem kiedy ten dzień przyjdzie ale mam nadzieję że szybciej niż planuję :gwizdanie: :naughty::cool1:

tyle ze co to zmieni , starczy na miesiac dwa i tez bedzie malo.....tak to jest niestety dlatego zamiast inwestowac w zylion koni , mozna pomyslec o czmys co podniesie adrenaline w inny sposob , np: cos czym da sie latac bokami na uchara :naughty:

Opublikowano

no tak ale to juz jest rozwiazanie na dwa samochody - a tu chodzi o mozliwosc ostrzejszej jazdy w dowolnym momencie

zalozenie kupna czegos do latania bokami wymaga zakupu 2 samochodu - bo nie wyobrazam sobie codziennej eksploatacji driftowozu :D

z drugiej strony samemu rozwazam zakup 2 samochodów

jednego malolitrazowego do jazdy na codzien

drugiego 400+ do upalania w wolnych chwilach

Opublikowano
  • Autor

no tak ale to juz jest rozwiazanie na dwa samochody - a tu chodzi o mozliwosc ostrzejszej jazdy w dowolnym momencie

no jak ktos sie spelnia jadac 200 waska lesna droga , miedzy innymi automi to pewnie ma to sens , mozna tez sobie polatac jakims budzetowym 4x4 Turbo po toze czy innych tego typu imprezach miec 3 razy wiecej frajdy i sie jeszcze przy tym czegos nauczyc :wink4:

Opublikowano

Ja postaram się dzisiaj coś nagrać i puszczę do 450Yamahy, żeby policzył sekundy. Będzie kolejne porównanie, ale już widzę, że zostaję w tyle kilka długości ;(

Opublikowano
  • Autor

spoko , powstaie baza i bedzie mozna sprawdzic gdzie sie lezy w szeregu.

Opublikowano

mozna pomyslec o czmys co podniesie adrenaline w inny sposob , np: cos czym da sie latac bokami na uchara :naughty:

Turdzi bokami latam tym http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.motocross-dirtbikes-atvs-guide.com/images/LTR450.jpg&imgrefurl=http://www.motocross-dirtbikes-atvs-guide.com/SuzukiAtv.html&usg=__iKIiYi0fEVT5xdZJYfWbNocHRKo=&h=374&w=600&sz=49&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=KAtytL1Z_vUYEM:&tbnh=128&tbnw=189&prev=/images%3Fq%3DLTR%2B450%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D800%26bih%3D386%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:10%2C119&itbs=1&iact=hc&vpx=475&vpy=102&dur=4649&hovh=177&hovw=284&tx=203&ty=107&ei=HuuFTNiEKcuj4QbRxYHSBA&oei=HuuFTNiEKcuj4QbRxYHSBA&esq=1&page=1&ndsp=6&ved=1t:429,r:5,s:0&biw=800&bih=386 i to jest moja zabawka w wolnych chwilach więc drugiego auta na tor nir potrzebuję, tym można latać i po torach i po lasach i po bagnach i radochy mam jak małe dziecko, co do tego że i 500KM będzie mało to zdaję sobie z tego sprawę ale nie mam parcia być najszybszy ii najmocniejszy tylko chodzi o to by auto dawało frajdę z jazdy, to dawało mi bardzo długo i nadal daje ale nie tyle co bym chciał, dlatego takie 500KM w cwyilnej wersji będzie wystarczające chyba

Opublikowano
  • Autor

Ja postaram się dzisiaj coś nagrać i puszczę do 450Yamahy, żeby policzył sekundy. Będzie kolejne porównanie, ale już widzę, że zostaję w tyle kilka długości ;(

a ty masz zmodzone to 2.0 T ? cehtnie bym zobaczyl jak sie ma moj dyszel do tego :)

Opublikowano

Tu jest największy zgryz... z jednej strony fajnie jest mieć 300ps do jazdy na codzien, dające frajde z jazdy i możliwość sprawnego wyprzedzania. A z drugiej... jak policze ile mniej wydawalbym miesięcznie na paliwo mając "smarta w dieslu", to chyba dałbym radę utrzymać mocne evo/sti na weekend dające jeszcze więcej funu, bo audi to mi szkoda palowac po torze

Opublikowano
  • Autor

bo audi to mi szkoda palowac po torze

za wyjatkiem moze RS4 b7 i RS5 to zadne sie nie nadaje do zabawy a jesli chodzi o frajde z jazdy ( nie mowie o szybkosci tylko o zabawie ) to bije je nawet 20 letnie legacy turbo :wink4:

za to jesli chodzi o komfort jazdy w sprawny przemieszczaniu sie to zadne z powyzszych nie ma czego szukac , zawsze jest cos za cos :wink4:

Opublikowano

a ty masz zmodzone to 2.0 T ? cehtnie bym zobaczyl jak sie ma moj dyszel do tego :)

Wysłałem do Kolegi 450Yamaha plik z nagranym przejazdem, zobaczymy co wyjdzie. Autko B7 2.0TFSI FWD około 260KM, program robiłem u Rogala.

Trochę dużo paliwka było w baku :disgust: i droga też lekko pofalowana. Dla porównania spróbuję zrobić jeszcze jedno nagranie gdzieś na płaskiej drodze i z mniejszą ilością paliwka :evil:

Opublikowano

tomwi:

50-100 4.0 sek

50-150 10.2 sek

70-200 19.5 sek

100-200 16.0 sek

;-)

Opublikowano
  • Autor

a dasz rade wrzucic ten filmik ?

Opublikowano

Wygląda lepiej niż u mnie, przynajmniej tak na 1 rzut oka, jak będe miał chwilę wrzucę filmik. Pozdro.

Opublikowano

No i kolejne wyniki do bazy. Pewnie limuzyna by 1 s urwała na 100-200. Ciekawe jak do już zebranych wyników mają się seryjne autka?

No i cały czas czekamy na jakieś diesle, a może jakiś RS :evil:

Opublikowano

Pryjdzie CoLo, przyjdą RSy i mnie zdejmą z piedestału :kox:

trzeba bedzie w listopadzie kupic evkę :D

Opublikowano

Pryjdzie CoLo, przyjdą RSy i mnie zdejmą z piedestału :kox:

trzeba bedzie w listopadzie kupic evkę :D

Narazie kamera rozladowana i kiepsko z czasem wiec az tak sie o mnie nie martw : :wink4:

A z tym RSem to zalezy bo o B7 to wcale nie koniecznie musisz sie martwic :naughty:

Opublikowano

Może ja też nagram jakieś filmiki to się pośmiejemy :P myślę że 100-200 to będzie koło 30s :)