hhacek Opublikowano 31 Lipca 2006 Opublikowano 31 Lipca 2006 Mam w planach zakup nawigacji TOM TOM , czy ktos z was uzywa takiej i jesli tak to jak sie sprawdza w polsce bo slyszalem ze pokrywa tylko 25% naszego pieknego kraju. dzieki
Gość Tomboy Opublikowano 31 Lipca 2006 Opublikowano 31 Lipca 2006 Europa Ok, ale polska to jak napisał Hugo. W polsce najlepsza jest AutoMapa
pietro Opublikowano 31 Lipca 2006 Opublikowano 31 Lipca 2006 mam tom tom-a ,w tej chwili tylko z mapa wloch. mozna kupic mape calej europy zachodniej gdzie sa takze mapy czech i polski-podobno jest w miare dokladna.koszt 150 euro
hhacek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2006 ok dzieki , chyba kupie tom tom 910 bo on ma wszystkie mapki.
jaca Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 W Polsce tylko Auto Mapa może już nie długo v 4.0, a w Europie TomTom
piurko Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Przykleję się do tematu z pytaniem : Czy warto to kupić ? http://allegro.pl/item120590614_asus_a636n_gps_wi_fi_bluet_2_0_od_reki.html
Gość Tomboy Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Przykleję się do tematu z pytaniem :Czy warto to kupić ? http://allegro.pl/item120590614_asus_a636n_gps_wi_fi_bluet_2_0_od_reki.html piurko2 - warto, ale pewnie jest model bez WI-FI tanszy o ok. 200 zł. Pomyśl czy podrzebujesz łącznosci bezprzewodowej - bo z tego co wiem na mazurach cięzko o taka
jaca Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Przykleję się do tematu z pytaniem :Czy warto to kupić ? http://allegro.pl/item120590614_asus_a636n_gps_wi_fi_bluet_2_0_od_reki.html Musisz zadać sobie pytanie do czego bedziesz wykorzystywał PDA. Model ogólnie b. dobry. Mnie denerwowała ta antena GPS i sama jego grubość oraz średniej jakości matryca. Ja kupiłem Acera N311 bo miał WiFi, matrycę VGA 3,7", Bluetooth, bardzo lekki i cienki (tzw. w pewnym kręgu naleśnik) niestety brak GPS dodatkowo kupiłem GPS Rikaline 6033 niezły ale trochę drogi. Jeżeli bedziesz wykorzystywał tylko do nawigacji to są tańsze modele, jeżeli Wifi to i wyświetlacz przydłby się lepszy do serfowania, ale jestem na tak.
piurko Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Panowie, jestem zielony w tym temacie, ktoś mi poradził , że to jest dobry sprzęt i dla tego pytam Was. Nie wiem co to jest Wifi i nie wiem do czego w przyszłości może być mi przydatny. Na dziś chcę mieć navi, ale jeśli mam wydać 1000-1200 pln za samą navi to lepiej dołożyć i w przyszłości mieć z tego pożytek. Kalendarz pewnie się przyda , nie wiem czy jest mp3 , i coś tam może jeszcze innego ... Nie śmiejcie się ze mnie , ale do tej pory nie miałem styczności z palmptopem :razz:
jaca Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Panowie, jestem zielony w tym temacie, ktoś mi poradził , że to jest dobry sprzęt i dla tego pytam Was.Nie wiem co to jest Wifi i nie wiem do czego w przyszłości może być mi przydatny. Na dziś chcę mieć navi, ale jeśli mam wydać 1000-1200 pln za samą navi to lepiej dołożyć i w przyszłości mieć z tego pożytek. Kalendarz pewnie się przyda , nie wiem czy jest mp3 , i coś tam może jeszcze innego ... Nie śmiejcie się ze mnie , ale do tej pory nie miałem styczności z palmptopem :razz: Nikt się nie śmieje, jest dużo ludzi którzy nie używają palmów, ale jeżeli nie wiesz do czego służy np. Blutooth i Wifi to lepiej nie kupuj zawsze możesz sobie z czasem (Wifi) dołożyć jak stwierdzisz że potrzebujesz. Blutooth służy do połączenia się np. w samochodzie do netu za pomocą komórki i pisania na forum. Telefon musi mieć przynajmniej GPRS lub jeszcze lepiej EDGE. Odtwarzacz Mp3 też jest bo to tak jakbyś w kompie nie mógł słuchać muzyki. Żeby korzystać z netu za pomocą komórki i palmtopa trzeba jeszcze trochę poklikać także lepiej kup sobie jakiegoś tańszego z GPS-em, a jak poznasz o co w tym wszystkim chodzi zmienisz na lepszy i napewno na nowocześniejszy model. Wifi natomiast służy do łączenia się z siecia bezprzewodową, np z Twoim komputerem, jakimś innym lub z punktami dostepu
piurko Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Panowie, jestem zielony w tym temacie, ktoś mi poradził , że to jest dobry sprzęt i dla tego pytam Was.Nie wiem co to jest Wifi i nie wiem do czego w przyszłości może być mi przydatny. Na dziś chcę mieć navi, ale jeśli mam wydać 1000-1200 pln za samą navi to lepiej dołożyć i w przyszłości mieć z tego pożytek. Kalendarz pewnie się przyda , nie wiem czy jest mp3 , i coś tam może jeszcze innego ... Nie śmiejcie się ze mnie , ale do tej pory nie miałem styczności z palmptopem :razz: Nikt się nie śmieje, jest dużo ludzi którzy nie używają palmów, ale jeżeli nie wiesz do czego służy np. Blutooth i Wifi to lepiej nie kupuj zawsze możesz sobie z czasem (Wifi) dołożyć jak stwierdzisz że potrzebujesz. Blutooth służy do połączenia się np. w samochodzie do netu za pomocą komórki i pisania na forum. Telefon musi mieć przynajmniej GPRS lub jeszcze lepiej EDGE. Odtwarzacz Mp3 też jest bo to tak jakbyś w kompie nie mógł słuchać muzyki. Żeby korzystać z netu za pomocą komórki i palmtopa trzeba jeszcze trochę poklikać także lepiej kup sobie jakiegoś tańszego z GPS-em, a jak poznasz o co w tym wszystkim chodzi zmienisz na lepszy i napewno na nowocześniejszy model. Wifi natomiast służy do łączenia się z siecia bezprzewodową, np z Twoim komputerem, jakimś innym lub z punktami dostepu Dzięki za info już trochę się dowiedziałem o możliwościach palma i już go kupiłem Asus 636N , fajna zabawka :razz:
Gość Tomboy Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 dzwonilem do Ciebie piurko ale nie odbierales. Jak sobie poradziles z automapą (polska) i Europa ?
piurko Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 dzwonilem do Ciebie piurko ale nie odbierales.Jak sobie poradziles z automapą (polska) i Europa ? Zadzwoń dziś wieczorem, wcześniej puść sms w razie gdybym był poza domem Automapa chodzi jak marzenie ale mam tylko Polskę ,a tom toma jeszcze nie odpaliłem bo nie mam karty SD 2 GB :razz:
jaca Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 dzwonilem do Ciebie piurko ale nie odbierales.Jak sobie poradziles z automapą (polska) i Europa ? Zadzwoń dziś wieczorem, wcześniej puść sms w razie gdybym był poza domem Automapa chodzi jak marzenie ale mam tylko Polskę ,a tom toma jeszcze nie odpaliłem bo nie mam karty SD 2 GB :razz: Nie potrzebujesz aż tak dużej karty ja mam 1 GB Automapę Tomtoma i jeszcze kupę zdjęć zrzucałem z aparatu podczas wyjazdów wakacyjnych
Gość Tomboy Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 dzwonilem do Ciebie piurko ale nie odbierales.Jak sobie poradziles z automapą (polska) i Europa ? Zadzwoń dziś wieczorem, wcześniej puść sms w razie gdybym był poza domem Automapa chodzi jak marzenie ale mam tylko Polskę ,a tom toma jeszcze nie odpaliłem bo nie mam karty SD 2 GB :razz: Nie potrzebujesz aż tak dużej karty ja mam 1 GB Automapę Tomtoma i jeszcze kupę zdjęć zrzucałem z aparatu podczas wyjazdów wakacyjnych A moze piurko2 potrzebuje miec wszystkie panstwa???? :mrgreen: nigdy nic nie wiadomo A nawiasem mówiac - czy ktos z Was zna mape - i-go??
piotrl Opublikowano 5 Września 2006 Opublikowano 5 Września 2006 A nawiasem mówiac - czy ktos z Was zna mape - i-go?? Ja mam ale tomtom wypada lepiej
piurko Opublikowano 5 Września 2006 Opublikowano 5 Września 2006 Za geanicą jeszcze nie byłem :mrgreen: w Polsce używam automapy i jestsuper, nawet drogi polne - żwirowe- są na mapie, pilot jest extra. Jeżdżę z tym dopiero tydzień i pewnie jeszcze niejedno mnie zaskoczy :razz:
jaca Opublikowano 7 Września 2006 Opublikowano 7 Września 2006 W kraju używam tylko automapy, ale to tylko ze względu na pokrycie, gdyby tomtom miał takie to napewno wybrałbym go do nawigacji w Polsce. Więcej opcji i inaczej wyswietlany. Czekam na automapę v.4 ponoć ma być lepsza narazie Beta testy ale nic nie zapowiada ze nie długo będzie
Rekomendowane odpowiedzi