bratpit Opublikowano 10 Lutego 2006 Opublikowano 10 Lutego 2006 Mam pytanie czy ktoś przerabiał temat przerobienie konsoli środkowej w A4 z 98 roku na model 99 , tam jest możliwość wepchnięcia dużej nawigacji tv itd , z tego co się zorientowałem trzeba kupić całą konsole z 99 , panel klimatyzacji , i przełączniki u góry i niewiem czy lewarek z mieszkiem pasują ale wydaje mi się że chyba nie. Chodzi mi generalnie jak to wygląda od tyłu jakie sa wejścia do klimy w starej i nowej i czy będą pasować , tak samo górne wyłączniki czy mają takie same wejścia czy może trzeba coś ciąć i przerabiać ?? Prosze o jakieś sugestie.
dark79 Opublikowano 10 Lutego 2006 Opublikowano 10 Lutego 2006 moja sugestia: na giełde i porównywać, chyba bedzie troche problemu z tym, ale jak sie uda to efekt końcowy bedzie.....z poskładaniem tego zawsze sobie można jakoś poradzić, tylko jak to sie ma do elektryki, trzeba poszukać schematów
bratpit Opublikowano 10 Lutego 2006 Autor Opublikowano 10 Lutego 2006 moja sugestia: na giełde i porównywać, chyba bedzie troche problemu z tym, ale jak sie uda to efekt końcowy bedzie.....z poskładaniem tego zawsze sobie można jakoś poradzić, tylko jak to sie ma do elektryki, trzeba poszukać schematów No właśnie myśle że z samym przełożeniem niebędzie wielkich problemów gorzej z podłączeniem tego do kupy żeby działało to jak należy, najbardziej klimatyzacja i jej podłączenie bo przełączniki to niebędzie wielki problem tak mi się wydaje. Chodzi mi to po głowie juz od jakiegoś czasu i chyba się za to wezme na wiosne. Może ktoś juz taką przekładke zrobił i się podzieli jakims info.
Gość PrzeMM Opublikowano 10 Lutego 2006 Opublikowano 10 Lutego 2006 a wedlug mnie drugie zdjecie to nie a4....
jaca Opublikowano 10 Lutego 2006 Opublikowano 10 Lutego 2006 "a wedlug mnie drugie zdjecie to nie a4.... oczywiście że A4 po lifcie " [ Dodano: 2006-02-10, 14:48 ] moja sugestia: na giełde i porównywać, chyba bedzie troche problemu z tym, ale jak sie uda to efekt końcowy bedzie.....z poskładaniem tego zawsze sobie można jakoś poradzić, tylko jak to sie ma do elektryki, trzeba poszukać schematów No właśnie myśle że z samym przełożeniem niebędzie wielkich problemów gorzej z podłączeniem tego do kupy żeby działało to jak należy, najbardziej klimatyzacja i jej podłączenie bo przełączniki to niebędzie wielki problem tak mi się wydaje. Chodzi mi to po głowie juz od jakiegoś czasu i chyba się za to wezme na wiosne. Może ktoś juz taką przekładke zrobił i się podzieli jakims info. myślę że z samą przekładką nie bedzie problemu, tylko czy to wszystko ruszy, no i koszty przecież to będzie kosztowało kupę kasy nie lepiej odczekać i pójść z rocznikiem do przodu?
bratpit Opublikowano 10 Lutego 2006 Autor Opublikowano 10 Lutego 2006 a wedlug mnie drugie zdjecie to nie a4.... A ja myśle że jednak tak
DTM Opublikowano 12 Lutego 2006 Opublikowano 12 Lutego 2006 a wracajac do tematu to w A4 po lifcie nie wprowadzili magistrali CAN :?: tak jak to mialo miejsce w A3 przez co klimatronik jest sterowany po CAN'ie i nie da sie od tak sobie podmienic starego na nowy :roll:
Gość lenin Opublikowano 12 Lutego 2006 Opublikowano 12 Lutego 2006 hm widzialem cos takiego na allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=84309642 http://allegro.pl/show_item.php?item=85951113 http://allegro.pl/show_item.php?item=85675319 i tak sie zastanawiam czy 2 tys to duzo czy malo :] sama nawigacje mozna kupic za 1 tys zl, ale chcac kupowac oddzielnie Palmtopa + antene gps + program nawigacyjny + radio z Cd to chyba nie dosc ze drozej wyjdzie to wg. mnie mniej efektownie wyglada :]
Gość PrzeMM Opublikowano 12 Lutego 2006 Opublikowano 12 Lutego 2006 Ja korzystam wlasnie z takiej navi i jest swietna. Z tym, ze ja mam orygin. Koszty beda spore, bo podejrzewam ze zalozenie i calkowite podlaczenie nie jest sprawa latwa...
Wojtek_A4 Opublikowano 15 Lutego 2006 Opublikowano 15 Lutego 2006 Koszt moim zdaniem nieduzy...ale te kilometry do krakowa :|
Gość Quattro Opublikowano 15 Lutego 2006 Opublikowano 15 Lutego 2006 Nawigacja samochodowa to bardzo fajna sprawa ja mam ją w Audi A6 i w telefonie TomTom, moja Dziewczyna ma w AMG Polecam bo warto
maciekmpl Opublikowano 15 Lutego 2006 Opublikowano 15 Lutego 2006 Niestety znając "złodziejskość" naszego kraju skłaniałbym się ku rozwiązaniu typu palmtop i antena. M
Gość Quattro Opublikowano 15 Lutego 2006 Opublikowano 15 Lutego 2006 Niestety znając "złodziejskość" naszego kraju skłaniałbym Nawigacje nie tak łatwo wyjąść, ale jak się trzyma auto pod blokiem to wszystko możliwe.... i antena. Odbiornik GPS wystarczy
Radek321 Opublikowano 17 Lutego 2006 Opublikowano 17 Lutego 2006 przecież da radę i do modelu z 98 roku włożyć tę nawigacje tylko trzeba zrezygnować z popielniczki i zapalniczki
bratpit Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Opublikowano 17 Lutego 2006 przecież da radę i do modelu z 98 roku włożyć tę nawigacje tylko trzeba zrezygnować z popielniczki i zapalniczki Ale niewygląda to ładnie bo nioryginalnie z tego co mi się wydaje to w tych modelach niebyło możliwe zamontowanie nawigacji dopiero w roku 1999 mozna było to zamówić. Chyba że się myle to niech mnie ktoś poprawi.
Wojtek_A4 Opublikowano 26 Lutego 2006 Opublikowano 26 Lutego 2006 http://allegro.pl/item88500672_nawigacja_audi_z_montazem_a4_lata_1994_2001.html Bardzo przyzwoicie wyglada. Gdyby nie ta odleglosc do krakowa.... 11 godzin pracy w przypadku drewna czyli tak jak mam u siebie. Chyba czeka mnie wycieczka w najblizszym czasie Co o tym myslicie?? Wg mnie najestetyczniej zamontowane jesli chodzi o deche w a4 b5.
bratpit Opublikowano 26 Lutego 2006 Autor Opublikowano 26 Lutego 2006 Co o tym myslicie??Wg mnie najestetyczniej zamontowane jesli chodzi o deche w a4 b5. Troche ciemne zdjęcia ale całkiem fajnie to wygląda
Lukas Opublikowano 26 Lutego 2006 Opublikowano 26 Lutego 2006 Ładnie to wyglada tylko ze w B5 klimatronik jest w popielniczce i tak sie zastanawiam czy bedzie sie go łatwo obsługiwalo chociaz zawsze mozna usawic w Auto i dac sobie spokoj z regulacja
Mike68 Opublikowano 17 Marca 2006 Opublikowano 17 Marca 2006 http://allegro.pl/item88500672_nawigacja_audi_z_montazem_a4_lata_1994_2001.htmlBardzo przyzwoicie wyglada. Gdyby nie ta odleglosc do krakowa.... 11 godzin pracy w przypadku drewna czyli tak jak mam u siebie. Chyba czeka mnie wycieczka w najblizszym czasie Co o tym myslicie?? Wg mnie najestetyczniej zamontowane jesli chodzi o deche w a4 b5. Ja mam tak zamontowane w A4 98 rok , super to wygląda - polecam Oryginalnie auto kupowane w salonie było bez radia , ja tez odkupiłem bez radia i postanowiłem własnie coś takiego zrobić oraz dożucić interfejs oraz dvd fakt , że klimatronic jest w miejscu popielniczki ale liczy się przecież estetyka
adamooo Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Witam..dowiadywał się ktoś jak to jest z tym podłąćzeniem klimatronica ? Da rade to wszystko zgrać zeby bajglało ? :roll:
Rekomendowane odpowiedzi