tovisto Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 witam. Czy na lpg spala wiecej oleju? na benzynie nic nie bral oleju a od miesiaca mam gaz i troche juz wziął...czy to normalne?
Barn1 Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 Nie wiem czy to normalne czy nie ale ja w poprzednim aucie po założeniu gazu też zauważyłem ubytek oleju ale nie wielki na 10.000 dolewałem 100-200ml. Niech inni się jeszcze wypowiedzą jak to jest u nich.
daro125 Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 Mi tez bierze niewielka ilosc na lpg.. na lpg tak moze byc.. tak jak moze troche ubywać płynu chłodniczego na lpg.. chodz reguły nie ma
majkel_majki Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 moze troche ubywać płynu chłodniczego na lpg.. chodz reguły nie ma To raczej wtedy, gdy od zbyt ubogiej mieszanki wypali się uszczelka pod głowicą :gwizdanie: oleju może brać, ale minimalnie, gdyby zaczął coraz więcej to jest to niepokojący objaw.
Barn1 Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 tak jak moze troche ubywać płynu chłodniczego na lpg Pierwszy raz spotykam się ze stwierdzeniem, że może ubywać płynu chłodniczego. Tak jak kolega wyżej napisałe wtedy uszczelka pod głowicą do roboty ale nie jest to objaw po założonej instalacji LPG.
Robo_A4 Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 Pierwszy raz spotykam się ze stwierdzeniem, że może ubywać płynu chłodniczego. Tak jak kolega Pewnie że może a nawet często tak się dzieje ! Wiąże się to z ingerencją w układu chłodzenia.Dodatkowe przewody, trójniki, złączki.
daro125 Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 no widze ze chociaż jeden kolega wie o co kaman..poczytajcie panowie cos o lpg aa pozniej gadajcie.. a nie odrazu ze ustrzelka pod głowica
majkel_majki Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 Chwileczkę, mówimy o spalaniu oleju, a później pojawiają się rewelacje o ubywającym płynie chłodniczym. Jak montaż jest gówniany to płyn będzie uciekał przez nieszczelne trójniki i inne złączki, niemniej źle świadczy to o montażu i monterze takiej instalacji.
stawros Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 Witam. U mnie przed założeniem gazu także starczało od wymiany do wymiany, ale rzeczywiście zaczął troszeczkę "łykać" po zamontowaniu instalki. Znika około 1 litra na 10 000 km. Nie przejmuję się tym, pilnuję i dolewam co jakiś czas po kilka setek. Wcześniej miałem kilka innych samochodów i wszystkie brały więcej oleju. Często w instrukcjach podają, że może zniknąć nawet 1 litr/1000 km i to też będzie norma.
Bogumił Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 Z tego grona to tylko onkel1161 ma w miarę "młody" samochód, Panowie jeździmy samochodami, które mają ponad 10lat, nie sposób aby silniki nie brały oleju. Są to samochody (silniki) co by nie było "lekko" nadgryzione czasem, no nie ma mocnych muszą brać olej, czy z gazem czy bez niego.
kamil1990_2006 Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Ja mam LPG w VW i też mi bierze olej ale śladowe ilości.. tak jak ja robię rocznie 16tys. km to dolewam 100ml... a co do płynu chłodniczego to pewnie uszczelka... maiłem to samo uszczelka poszła bo instalacja była źle zgrana i się wypaliła uszczelka
Bogumił Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Jak na 16tys dolewasz 100ml to znaczy, że praktycznie samochód nie bierze oleju - są to śladowe ilości.
Miszka82 Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Mi nie bierze wcale oleju ni kropelki bo niby czemu miałby brać
pabbicz Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 mi wyszlo ze po 8tys spalilem litr oleju ale ostatnio mialem trase 1400 km w 2 dni, predkosci srednie 160km/h i jazda po 3-4 godziny bez przerw, kilka razy spilowalem go na 200km/h - trasa pierw zrobiona na gazie pozniej powrot na benzynie - spalil 1 litr oleju rowno podczas tego wypadu..
Rekomendowane odpowiedzi