Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pokazcie wiec jak wyglada czujnik swiatla w B7, ktory bedzie pasowal do B6. Bo ja juz sie pogubilem....

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 687,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pokazcie wiec jak wyglada czujnik swiatla w B7, ktory bedzie pasowal do B6. Bo ja juz sie pogubilem....

..nie ma czegoś takiego jak czujnik deszczu światła w B6 :wink4:

B6 - czujnik świtła

B7 - czujnik deszczu/światła zintegrowany

aby móc zamopntować czujnik deszczu/światła w B6 musisz również zmienić moduł MCE z B7 :wink4:

No ok rozumiem ale czy będzie chodziło po przeróbkach i czy ktoś by mi to zamontował na zlocie czy za dużo czasu by to zajęło?

..zbieraj graty to sie w Bukowinie ogarnie temata :drunk:

Opublikowano
  • Autor

No ok rozumiem ale czy będzie chodziło po przeróbkach i czy ktoś by mi to zamontował na zlocie czy za dużo czasu by to zajęło?

Chyba tylko Dominik by się podjął tyle że roboty jest dużo:

- MCE z B7

- trochę kabli trzeba ogarnąć przy MCE + wiązka dachowa do lusterka

- lusterko z B7 + czujnik + przerobienie mocowania (bo w innym przypadku to już tylko nowa szyba z B7)

Nie ma czegoś takiego. PNP nie pasuje. Masz albo lusterko z B6 ze zintegrowanym czujnikiem światłą albo model z B7 z wyjmowanym czujnikiem światła i deszczu. Chociaż kilka osób ogarnęło już temat i udało im się przerobić mocowanie B6 tak, że da się do niego podłączyć lusterko z B7 (np. KFX czy Czaki).

..nie ma czegoś takiego jak czujnik deszczu światła w B6 :wink4:

B6 - czujnik świtła

B7 - czujnik deszczu/światła zintegrowany

aby móc zamopntować czujnik deszczu/światła w B6 musisz również zmienić moduł MCE z B7 :wink4:

To się zgraliśmy :decayed:

Opublikowano

Proponuje do dzialu Warsztat zrób to sam :szukaj:

[ALL B6] Instalacja czujnika deszczu + MCE Swap z B7

Np. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=200069.0

[ALL B6/B7] Montaż lusterka wew. fotochrom B7 czujnik, do zwykłego uchwytu

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=175595.0

[ALL B6] Lusterko fotochromowe - montaż i podłaczenie (fotochrom, samościemniające)

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=73634.0

[ALL B7] Czujnik deszczu/świateł, lusterko fotochrom oraz coming home

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=84527.0;highlight=fotochrom

Opublikowano

Widzialem wszystkie te tematy :wink4: .

Dobra, widze że musze opisac co planuje. Chce założyć CLH. Zdobycie lusterka od B6 jest trudne, wiec chce użyć tymczasowo czujnika światła/deszczu od B7 i umieścić go w dowolnym miejscu np w polce pod kierownica lub skrzynce z bezpiecznikami. Czy czujnik deszczu/swiatla z B7 da sie podpiac do modulu F i spelni swoja funkcje czujnika swiatla?

Opublikowano

Dobra, widze że musze opisac co planuje. Chce założyć CLH. Zdobycie lusterka od B6 jest trudne, wiec chce użyć tymczasowo czujnika światła/deszczu od B7 i umieścić go w dowolnym miejscu np w polce pod kierownica lub skrzynce z bezpiecznikami. Czy czujnik deszczu/swiatla z B7 da sie podpiac do modulu F i spelni swoja funkcje czujnika swiatla?

..nie da rady :confused4:

Opublikowano

..nie da rady :confused4:

Dzieki Dominik, i juz wiem co dalej robic :hi:

Opublikowano

Jeśli moduł z końcówką F to tylko z lusterkiem z B6 z czujnikiem światła.

Jeśli lusterko z B7, to czujnik dzeszczu/światła z B7+MCE HIGH z B7+przeróbka uchwytu szyby pod lusterko ewentualnie wymiana szyby z B7. Nie wspominając o przeróbkach kabelkologii.

Opublikowano

...jestem po udanym modzie, lusterko z czujnikiem światła + przełącznik AUTO + DRL na module SD2... :) ..mam pytano, da się regulować czułość czujnika światła, chodzi i o moment włączenia świateł mijania. Znalazłem opis do B7 (ja mam B6) w kanale 21 ale ja mam ten kanał nieaktywny??

Opublikowano

...jestem po udanym modzie, lusterko z czujnikiem światła + przełącznik AUTO + DRL na module SD2... :) ..mam pytano, da się regulować czułość czujnika światła, chodzi i o moment włączenia świateł mijania. Znalazłem opis do B7 (ja mam B6) w kanale 21 ale ja mam ten kanał nieaktywny??

u nas nie da rady :confused4:

Opublikowano

Z tego co dzisiaj zauważyłem to czujnik światła inaczej działa dla świateł mijania, a inaczej dla CLH. Tzn. światła załączają się wcześniej (przy mniejszym zaciemnieniu) a CLH później...

Opublikowano

Z tego co dzisiaj zauważyłem to czujnik światła inaczej działa dla świateł mijania, a inaczej dla CLH. Tzn. światła załączają się wcześniej (przy mniejszym zaciemnieniu) a CLH później...

.zgadza sie :good:

Opublikowano

Proszę pomocy. Czy 8E0 941 531 C z B7 będzie pasować do mojego B6 z 2002roku nie mam żadnych automatów także podejrzewam ze moja to ta wersja low. Mam problemy z paleniem auta przez przełącznik i musze mieć pewność ze to jest to samo.[br]Dopisany: 25 Styczeń 2012, 19:37_________________________________________________Prosze o odpowiedz ma [email protected]

Opublikowano

...potwierdzam :) ..

Opublikowano

Proszę pomocy. Czy 8E0 941 531 C z B7 będzie pasować do mojego B6 z 2002roku nie mam żadnych automatów także podejrzewam ze moja to ta wersja low. Mam problemy z paleniem auta przez przełącznik i musze mieć pewność ze to jest to samo.[br]Dopisany: 25 Styczeń 2012, 19:37_________________________________________________Prosze o odpowiedz ma [email protected]

Będzie pasował. trzeba tylko piny poprzekładać we wtyczce włącznika zaleznia od tego jaki masz teraz zamontowany włącznik

Opublikowano

Ja mam taki do opylenia :wink4:

Opublikowano

Hejka jeszcze jedno szybkie pytanie, czy jak założę włącznik auto z końcówką B i ustawie w pozycję auto jak się będą wtedy zachowywały światła po przekręceniu kluczyka? Czy będą się zapalały normalnie i świeciły? I czy trzeba przekładać jakieś piny bo podobno będzie działać bez przekładania?

Opublikowano

Hejka jeszcze jedno szybkie pytanie, czy jak założę włącznik auto z końcówką B i ustawie w pozycję auto jak się będą wtedy zachowywały światła po przekręceniu kluczyka? Czy będą się zapalały normalnie i świeciły? I czy trzeba przekładać jakieś piny bo podobno będzie działać bez przekładania?

będziesz miał tryb skandynawski

Opublikowano

Hmm wszystko ok ale wytłumacz o co chodzi :tongue4:[br]Dopisany: 28 Styczeń 2012, 14:13_________________________________________________

Hmm wszystko ok ale wytłumacz o co chodzi :tongue4:

Już doczytałem, czyli muszę ustawić tryb skandynawski żeby mi światła świeciły niezależnie od pory roku, dobrze zrozumiałem :mysli: