Opublikowano 25 Stycznia 201214 l Pokazcie wiec jak wyglada czujnik swiatla w B7, ktory bedzie pasowal do B6. Bo ja juz sie pogubilem....
Opublikowano 25 Stycznia 201214 l Pokazcie wiec jak wyglada czujnik swiatla w B7, ktory bedzie pasowal do B6. Bo ja juz sie pogubilem.... ..nie ma czegoś takiego jak czujnik deszczu światła w B6 B6 - czujnik świtła B7 - czujnik deszczu/światła zintegrowany aby móc zamopntować czujnik deszczu/światła w B6 musisz również zmienić moduł MCE z B7 No ok rozumiem ale czy będzie chodziło po przeróbkach i czy ktoś by mi to zamontował na zlocie czy za dużo czasu by to zajęło? ..zbieraj graty to sie w Bukowinie ogarnie temata
Opublikowano 25 Stycznia 201214 l Autor No ok rozumiem ale czy będzie chodziło po przeróbkach i czy ktoś by mi to zamontował na zlocie czy za dużo czasu by to zajęło? Chyba tylko Dominik by się podjął tyle że roboty jest dużo: - MCE z B7 - trochę kabli trzeba ogarnąć przy MCE + wiązka dachowa do lusterka - lusterko z B7 + czujnik + przerobienie mocowania (bo w innym przypadku to już tylko nowa szyba z B7) Pokazcie wiec jak wyglada czujnik swiatla w B7, ktory bedzie pasowal do B6. Bo ja juz sie pogubilem.... Nie ma czegoś takiego. PNP nie pasuje. Masz albo lusterko z B6 ze zintegrowanym czujnikiem światłą albo model z B7 z wyjmowanym czujnikiem światła i deszczu. Chociaż kilka osób ogarnęło już temat i udało im się przerobić mocowanie B6 tak, że da się do niego podłączyć lusterko z B7 (np. KFX czy Czaki). Pokazcie wiec jak wyglada czujnik swiatla w B7, ktory bedzie pasowal do B6. Bo ja juz sie pogubilem.... ..nie ma czegoś takiego jak czujnik deszczu światła w B6 B6 - czujnik świtła B7 - czujnik deszczu/światła zintegrowany aby móc zamopntować czujnik deszczu/światła w B6 musisz również zmienić moduł MCE z B7 To się zgraliśmy
Opublikowano 25 Stycznia 201214 l Pokazcie wiec jak wyglada czujnik swiatla w B7, ktory bedzie pasowal do B6. Bo ja juz sie pogubilem.... Proponuje do dzialu Warsztat zrób to sam [ALL B6] Instalacja czujnika deszczu + MCE Swap z B7 Np. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=200069.0 [ALL B6/B7] Montaż lusterka wew. fotochrom B7 czujnik, do zwykłego uchwytu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=175595.0 [ALL B6] Lusterko fotochromowe - montaż i podłaczenie (fotochrom, samościemniające) http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=73634.0 [ALL B7] Czujnik deszczu/świateł, lusterko fotochrom oraz coming home http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=84527.0;highlight=fotochrom
Opublikowano 25 Stycznia 201214 l Widzialem wszystkie te tematy . Dobra, widze że musze opisac co planuje. Chce założyć CLH. Zdobycie lusterka od B6 jest trudne, wiec chce użyć tymczasowo czujnika światła/deszczu od B7 i umieścić go w dowolnym miejscu np w polce pod kierownica lub skrzynce z bezpiecznikami. Czy czujnik deszczu/swiatla z B7 da sie podpiac do modulu F i spelni swoja funkcje czujnika swiatla?
Opublikowano 25 Stycznia 201214 l Widzialem wszystkie te tematy . Dobra, widze że musze opisac co planuje. Chce założyć CLH. Zdobycie lusterka od B6 jest trudne, wiec chce użyć tymczasowo czujnika światła/deszczu od B7 i umieścić go w dowolnym miejscu np w polce pod kierownica lub skrzynce z bezpiecznikami. Czy czujnik deszczu/swiatla z B7 da sie podpiac do modulu F i spelni swoja funkcje czujnika swiatla? ..nie da rady
Opublikowano 25 Stycznia 201214 l Widzialem wszystkie te tematy . Dobra, widze że musze opisac co planuje. Chce założyć CLH. Zdobycie lusterka od B6 jest trudne, wiec chce użyć tymczasowo czujnika światła/deszczu od B7 i umieścić go w dowolnym miejscu np w polce pod kierownica lub skrzynce z bezpiecznikami. Czy czujnik deszczu/swiatla z B7 da sie podpiac do modulu F i spelni swoja funkcje czujnika swiatla? ..nie da rady Dzieki Dominik, i juz wiem co dalej robic
Opublikowano 25 Stycznia 201214 l Jeśli moduł z końcówką F to tylko z lusterkiem z B6 z czujnikiem światła. Jeśli lusterko z B7, to czujnik dzeszczu/światła z B7+MCE HIGH z B7+przeróbka uchwytu szyby pod lusterko ewentualnie wymiana szyby z B7. Nie wspominając o przeróbkach kabelkologii.
Opublikowano 25 Stycznia 201214 l ...jestem po udanym modzie, lusterko z czujnikiem światła + przełącznik AUTO + DRL na module SD2... ..mam pytano, da się regulować czułość czujnika światła, chodzi i o moment włączenia świateł mijania. Znalazłem opis do B7 (ja mam B6) w kanale 21 ale ja mam ten kanał nieaktywny??
Opublikowano 25 Stycznia 201214 l ...jestem po udanym modzie, lusterko z czujnikiem światła + przełącznik AUTO + DRL na module SD2... ..mam pytano, da się regulować czułość czujnika światła, chodzi i o moment włączenia świateł mijania. Znalazłem opis do B7 (ja mam B6) w kanale 21 ale ja mam ten kanał nieaktywny?? u nas nie da rady
Opublikowano 25 Stycznia 201214 l Z tego co dzisiaj zauważyłem to czujnik światła inaczej działa dla świateł mijania, a inaczej dla CLH. Tzn. światła załączają się wcześniej (przy mniejszym zaciemnieniu) a CLH później...
Opublikowano 25 Stycznia 201214 l Z tego co dzisiaj zauważyłem to czujnik światła inaczej działa dla świateł mijania, a inaczej dla CLH. Tzn. światła załączają się wcześniej (przy mniejszym zaciemnieniu) a CLH później... .zgadza sie
Opublikowano 25 Stycznia 201214 l Proszę pomocy. Czy 8E0 941 531 C z B7 będzie pasować do mojego B6 z 2002roku nie mam żadnych automatów także podejrzewam ze moja to ta wersja low. Mam problemy z paleniem auta przez przełącznik i musze mieć pewność ze to jest to samo.[br]Dopisany: 25 Styczeń 2012, 19:37_________________________________________________Prosze o odpowiedz ma [email protected]
Opublikowano 25 Stycznia 201214 l Z tego co dzisiaj zauważyłem to czujnik światła inaczej działa dla świateł mijania, a inaczej dla CLH. Tzn. światła załączają się wcześniej (przy mniejszym zaciemnieniu) a CLH później... ...potwierdzam ..
Opublikowano 26 Stycznia 201214 l Proszę pomocy. Czy 8E0 941 531 C z B7 będzie pasować do mojego B6 z 2002roku nie mam żadnych automatów także podejrzewam ze moja to ta wersja low. Mam problemy z paleniem auta przez przełącznik i musze mieć pewność ze to jest to samo.[br]Dopisany: 25 Styczeń 2012, 19:37_________________________________________________Prosze o odpowiedz ma [email protected] Będzie pasował. trzeba tylko piny poprzekładać we wtyczce włącznika zaleznia od tego jaki masz teraz zamontowany włącznik
Opublikowano 26 Stycznia 201214 l Proszę pomocy. Czy 8E0 941 531 C z B7 będzie pasować do mojego B6 z 2002roku nie mam żadnych automatów także podejrzewam ze moja to ta wersja low. Mam problemy z paleniem auta przez przełącznik i musze mieć pewność ze to jest to samo.[br]Dopisany: 25 Styczeń 2012, 19:37_________________________________________________Prosze o odpowiedz ma [email protected] Ja mam taki do opylenia
Opublikowano 28 Stycznia 201214 l Hejka jeszcze jedno szybkie pytanie, czy jak założę włącznik auto z końcówką B i ustawie w pozycję auto jak się będą wtedy zachowywały światła po przekręceniu kluczyka? Czy będą się zapalały normalnie i świeciły? I czy trzeba przekładać jakieś piny bo podobno będzie działać bez przekładania?
Opublikowano 28 Stycznia 201214 l Hejka jeszcze jedno szybkie pytanie, czy jak założę włącznik auto z końcówką B i ustawie w pozycję auto jak się będą wtedy zachowywały światła po przekręceniu kluczyka? Czy będą się zapalały normalnie i świeciły? I czy trzeba przekładać jakieś piny bo podobno będzie działać bez przekładania? będziesz miał tryb skandynawski
Opublikowano 28 Stycznia 201214 l Hejka jeszcze jedno szybkie pytanie, czy jak założę włącznik auto z końcówką B i ustawie w pozycję auto jak się będą wtedy zachowywały światła po przekręceniu kluczyka? Czy będą się zapalały normalnie i świeciły? I czy trzeba przekładać jakieś piny bo podobno będzie działać bez przekładania? będziesz miał tryb skandynawski Hmm wszystko ok ale wytłumacz o co chodzi [br]Dopisany: 28 Styczeń 2012, 14:13_________________________________________________ Hejka jeszcze jedno szybkie pytanie, czy jak założę włącznik auto z końcówką B i ustawie w pozycję auto jak się będą wtedy zachowywały światła po przekręceniu kluczyka? Czy będą się zapalały normalnie i świeciły? I czy trzeba przekładać jakieś piny bo podobno będzie działać bez przekładania? będziesz miał tryb skandynawski Hmm wszystko ok ale wytłumacz o co chodzi Już doczytałem, czyli muszę ustawić tryb skandynawski żeby mi światła świeciły niezależnie od pory roku, dobrze zrozumiałem